Οι ΗΠΑ αποσύρουν από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων το Ισλαμικό Κίνημα του Τουρκεστάν με δράση τζιχαντιστική από Κίνα ως Συρία….

Καθώς όλες οι αποικίες οι βάσεις τα στρατόπεδα τα προτεκτοράτα έχουν στρέψει ταπεινωτικά τα βλέμματά τους στις αμερικάνικες εκλογές με σεβασμό υπηκόων και λεγεωνάριων της pax americana οι ΗΠΑ με νομοθετική ρύθμιση εξπρές απέσυραν το Κίνημα της Ανεξαρτησίας του Τουρκεστάν-Ισλαμικό Κίνημα του Τουρκεστάν-East Turkestan Islamic Movement (ETIM) από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων των επίσημα αναγνωρισμένων από το κράτος. Αποτελείται κατά βάση από Ουιγούρους. Πρόκειται για την Dell’ Al-Qaïda αλά κινέζικα :είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που δραστηριοποιείται και αιματοκυλίζει από τη δεκαετία του 1980 την περιοχή Xinjiang με παγιδευμένα οχήματα, πολιτικές δολοφονίες, σφαγές και επιθέσεις ποικίλης δράσης. Εισήχθηκε από την Washington στη σχετική λίστα το 2002 στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας του Bush Jr με αποδείξεις αδιαμφισβήτητες που πιστοποιούν:

α) προώθηση τζιχαντιστικής ιδεολογίας

β) ανάμειξη σε επιθέσεις

γ) δεσμούς με τη Διεθνή της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και ειδικότερα την Al-Qaïda.

Image

Επιχειρηματολογώντας ο Trump γι αυτή την απόφαση είχε μια εξίσου σοκαριστική δικαιολογία: ′′ Δεν γνωρίζουμε αν αυτή είναι πάντα ενεργή “.Αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη:η χρηματοδότηση. Καθώς αυτή η τρομοκρατική οργάνωση είναι πάρα πολύ δραστήρια όσο κι ενεργή αφού έστειλε ως και μαχητές της να ενδυναμώσουν τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, διαθέτει βάσεις σε όλη την Κεντρική Ασία,σε Αφγανιστάν, σε Ινδία και Πακιστάν.

Image

Πρόκειται για την προετοιμασία εξαπόλυσης μιας δεύτερης φάσης ψυχρού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας που θα είναι πολύ πιο αιματηρή και θ’αγγίξει το νέο δρόμο του μεταξιού.

Η αμερικάνικη αυτή απόφαση προωθεί παράλληλα τα συμφέροντα και τον επεκτατισμό της Τουρκίας σε Κεντρική Ασία,Καύκασο. Οι τουρκόφωνοι είναι ένα όπλο των δυτικών κατά Κίνας Ρωσίας κι ας είναι τζιχαντιστές και ισλαμιστική τρομοκρατία χειρίστου είδους..

dimpenews.com