Έπεσε το Ναγκόρνο Καραμπάχ!!!…Οι Τουρκο-Αζέροι εισέβαλαν στην πόλη Σουσί κι απέχουν 2 χλμ από Στεπάνακερτ. Εκκενώνεται από πληθυσμό και το Στεπάνακερτ.BINTEO

Έπεσε το Ναγκόρνο Καραμπάχ.. Οι Τουρο-Αζέροι εισέβαλαν στην πόλη Σουσί  που αποτελεί την πολιτισμική πρωτεύουσα των Αρμενίων προέλασαν κι απέχουν λίγα χλμ από Στεπάνακερτ την πρωτεύουσα του Αρτσάκ-Ναγκόρνο Καραμπάχ. Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έχει αποκτήσει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του Σουσί και ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές της πόλης.Σε βίντεο αποτυπώνονται Αρμένιοι στρατιώτες να υπεραμύνονται την πόλη Σούσι…

Εκκενώνεται από πληθυσμό και το Στεπάνακερτ καθώς οι Αζέροι μετά την προέλασή τους στο Νότο στο Shusi απέχουν λίγα χλμ από το Στεπάνακερτ.Μεγάλα μποτιλιαρίσματα και ουρές χιλιομέτρων παρατηρούνται στις εξόδους της πόλης καθώς οι κάτοικοί τους την εκκενώνουν.Οι Αζέροι τις προηγούμενες μέρες με καταιγιστικούς βομβαρδισμούς ισοπέδωνα υποδομές και κατοικίες στο Στεπάνακερτ κάτι που προμήνυε ότι θα προχωρούσαν προς κατάληψή του…..

Πριν από λίγο ο Aliyev επιβεβαίωσε ότι η πόλη Shusi- Susa είναι υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Azerbaijan

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ανέλαβε τον έλεγχο της στρατηγικής πόλης Σούσα και των γύρω χωριών κι απέχει 2 χλμ. από το Στεπάνακερτ (που οι Αζέροι αποκαλούν Χανκέντι), την πρωτεύουσα του Αρτσάχ.

Εικόνα

Τα τούρκικα drone συνεχίζουν να επιτίθενται στους Αρμένιους…Οι μονάδες των Αρμενίων κατέρριψαν 2 από αυτά τα Bayraktar στην ΝΑ κατεύθυνση…

Ο Artsrun Hovhannisyan τ. Γ Τύπου του Υπ.Άμυνας Αρμενίας αναφέρει ότι οι μάχες συνεχίζονται στο Σουσί…..”Το Shushi είναι υπό τον έλεγχο του Artsakh. Δεν υπάρχει ούτε ένας σαμποτέρ του Αζερμπαϊτζάν στο Shushi αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν μόνο τα πτώματά τους στην πόλη”… σύμφωνα με αρμένικο λογαριασμό καμιά όμως ακόμη επίσημη ανακοίνωση ακόμη…Κι άλλοι λογαριασμοί υπέρ Αρμενίων πιστοποιούν το ίδιο ότι απωθήθηκε η εισβολή στην πόλη ….

O δήμαρχος του Shushi ο Artsvik Sargsyan αναφέρει πως οι “μάχες είναι μόνο στην περιφέρεια του Shushi.Η επιχείρηση εξουδετέρωσης των saboteurs συνεχίζεται”.

Αν ισχύει αυτό που διατείνονται οι Αζέροι ότι πήραν το Σούσι τότε ο χάρτης διαμορφώνεται έτσι

Εικόνα

Το ερώτημα που πλανάται είναι που έχει θέσει ή θα θέσει την κόκκινη γραμμή η Ρωσία στο Ντονμπάς ήταν το Ντόνετσκ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ θα είναι το Σουσί ή λίγο πιο πάνω το Stepanakert…

Πριν από λίγο ο Ρώσος ρεπόρτερ wargonzo μεταδίδει από το μέτωπο:

Στρατιώτες του Στρατού Άμυνας του Artsakh είναι oριστικά στο Shushi.

Πόλεμος στο Σουσί. Υπάρχουν μάχες στα περίχωρα. Σκληρές. Η μάχη περιλαμβάνει και τις δύο πλευρές. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτίθενται και επιχειρούν να διεισδύσουν. Οι μαχητές του αμυντικού στρατού του Αρτσάχ αποκρούουν αυτές τις επιθέσεις κατά κύματα ανά κάθε λεπτό(χωρίς υπερβολή).

Μπήκε ο στρατός των Αζέρων στην πόλη; Φυσικά το έκαναν. Στα περίχωρα και τότε έφυγαν. Προσπάθησαν να εισβάλουν ξανά; Προσπάθησαν. Προσπαθούν.

Πήραν τον έλεγχο της πόλης και κρέμασαν μια σημαία πάνω από το τζαμί / φρούριο; Σίγουρα όχι. Όλες αυτές οι φωτογραφίες / βίντεο ήταν πλαστά, τα οποία που ως και τα κανάλια του Αζερμπαϊτζάν το αναγνώρισαν.

Φυσικά, η μάχη για το Σούσι είναι το κύριο γεγονός αυτού του πολέμου. Ο Αλίεφ ρίχνει τους στρατιώτες του χωρίς να νοιάζεται στην κρεατομηχανή του πυροβολικού του Στρατού Άμυνας του Άρτσαχ. Γι ‘αυτό, εξέθεσε το μέτωπο Martuni (οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν υποχωρούν εκεί) και το Nakhichevan – έχοντας μεταφέρει τις ειδικές δυνάμεις από εκεί στην επίθεση στο Shushi. Η κατάσταση αυτών των ειδικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή είναι αμφίβολη.

Ο Αλίεφ πηγαίνει για χρεωκοπία.Το Stepanakert το καταλαβαίνει αυτό και δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Η τύχη αυτού του πολέμου θα αποφασιστεί σύντομα….

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του Υπ.Άμυνας Αρμενίας Shushan Stepanyan πριν λίγο στις 9/11/20: Έγινε εντατική μάχη στον τομέα Shushi-Qarin Tak: ο εχθρός έχει υποχωρήσει, ενώ οι φίλιες δυνάμεις έχουν καταλάβει πιο ευνοϊκές γραμμές.Οι μονάδες του Στρατού Άμυνας του Artsakh εκπληρώνουν με επιτυχία τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, στερώντας τον εχθρό από την πρωτοβουλία .

Ο Ρώσος ανταποκριτής από το μέτωπο του Σουσί ανέβασε το βράδυ της Δευτέρας 9/11/20 την εξής ανταπόκριση: ”oι δυνάμεις του Artsakh είναι πάντα σε πόλεμο στο Shushi, τ΄ασθενοφόρα συνεχίζουν να βγάζουν τους τραυματίες. Τα δεδομένα του wargonzo είναι λίγο διαφορετικά από την επίσημη εκδοχή. Είδαμε όχι μόνο εξοπλισμό, αλλά επίσης ασθενοφόρα που κατεβαίνουν άμεσα στην πόλη και μεταφέρουν τους τραυματίες. Οι ήχοι της μάχης είναι ευδιάκριτοι. Ήταν αδύνατη η καταγραφή βίντεο λόγω των snipers. Στο Shushi, παραμένουν οι δυνάμεις του Αρτσάχ. Ο αριθμός τους μου είναι άγνωστός. Βέβαια οι Αζέροι στρατιώτες είναι ομοίως μέσα στην πόλη. Πιθανότατα πολύ περισσότεροι από προηγουμένως. Προφανώς είναι πολλοί περισσότεροι από τους υπερασπιστές της πόλης που δεν την εγκαταλείπουν. Η μάχη έρχεται να δούμε πως θα τελειώσει..”

dimpenews.com

2 thoughts on “Έπεσε το Ναγκόρνο Καραμπάχ!!!…Οι Τουρκο-Αζέροι εισέβαλαν στην πόλη Σουσί κι απέχουν 2 χλμ από Στεπάνακερτ. Εκκενώνεται από πληθυσμό και το Στεπάνακερτ.BINTEO

  1. Οι αζέροι δεν δεν θα καταλάβουν το Σουσι ποτέ! Το Σουσί στέκεται όρθιο και θα παραμείνει ανέφικτο όνειρο για τον εχθρό! Παρακαλώ ακολουθήστε τις επίσημες και αξιόπιστες πηγές !

    Like

Comments are closed.