Τι συμβαίνει στο Σουσί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ; Μάλλον υπήρξε ανατροπή. Ενώ εισέβαλαν οι Αζέροι βρήκαν σθεναρή αντίσταση κι υποχώρησαν. Κατά κύματα επιχειρούν ξανά να διεισδύσουν..

Τι συμβαίνει στο Σουσί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ; Φαίνεται να υπήρξε ανατροπή. Ενώ εισέβαλαν οι Αζέροι βρήκαν σθεναρή αντίσταση από τους υπερασπιστές της πόλης και υποχώρησαν. Κατά κύματα συνεχίζουν να επιχειρούν να διεισδύσουν ξανά η κατάσταση είναι απολύτως κρίσιμη.

Πριν από λίγο ο Ρώσος ρεπόρτερ wargonzo μεταδίδει από το μέτωπο: Στρατιώτες του Στρατού Άμυνας του Artsakh είναι oριστικά στο Shushi.

Πόλεμος στο Σουσί. Υπάρχουν μάχες στα περίχωρα. Σκληρές. Η μάχη περιλαμβάνει και τις δύο πλευρές. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτίθενται και επιχειρούν να διεισδύσουν. Οι μαχητές του αμυντικού στρατού του Αρτσάχ αποκρούουν αυτές τις επιθέσεις κατά κύματα ανά κάθε λεπτό(χωρίς υπερβολή). Μπήκε ο στρατός των Αζέρων στην πόλη; Φυσικά το έκαναν. Στα περίχωρα και τότε έφυγαν. Προσπάθησαν να εισβάλουν ξανά; Προσπάθησαν. Προσπαθούν.

Πήραν τον έλεγχο της πόλης και κρέμασαν μια σημαία πάνω από το τζαμί / φρούριο; Σίγουρα όχι. Όλες αυτές οι φωτογραφίες / βίντεο ήταν πλαστά, τα οποία που ως και τα κανάλια του Αζερμπαϊτζάν το αναγνώρισαν.Φυσικά, η μάχη για το Σούσι είναι το κύριο γεγονός αυτού του πολέμου. Ο Αλίεφ ρίχνει τους στρατιώτες του χωρίς να νοιάζεται στην κρεατομηχανή του πυροβολικού του Στρατού Άμυνας του Άρτσαχ. Γι ‘αυτό, εξέθεσε το μέτωπο Martuni (οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν υποχωρούν εκεί) και το Nakhichevan – έχοντας μεταφέρει τις ειδικές δυνάμεις από εκεί στην επίθεση στο Shushi. Η κατάσταση αυτών των ειδικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή είναι αμφίβολη.

Ο Αλίεφ πηγαίνει για χρεωκοπία.Το Stepanakert το καταλαβαίνει αυτό και δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Η τύχη αυτού του πολέμου θα αποφασιστεί σύντομα….

Nα δούμε αν η ρώσικη κόκκινη γραμμή είναι το Σουσί…..όλες οι πληροφορίες είναι προς διασταύρωση από την τροπή των γεγονότων….Αυτή η ανταπόκριση είναι η εκδοχή μιας άλλης πλευράς….όλα τα σενάρια είναι ανοικτά για τις επόμενες ώρες οπότε και θα παγιωθούν οι θέσεις αφού ακόμη είναι σ΄εξέλιξη η μάχη στο Σουσί.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του Υπ.Άμυνας Αρμενίας Shushan Stepanyan πριν λίγο στις 9/11/20: Έγινε εντατική μάχη στον τομέα Shushi-Qarin Tak: ο εχθρός έχει υποχωρήσει, ενώ οι φίλιες δυνάμεις έχουν καταλάβει πιο ευνοϊκές γραμμές.Οι μονάδες του Στρατού Άμυνας του Artsakh εκπληρώνουν με επιτυχία τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, στερώντας τον εχθρό από την πρωτοβουλία .

”Εκτός από το Shushi, υπάρχουν μάχες σε άλλες κατευθύνσεις. Οι προσπάθειες του εχθρού να επιτεθούν νικήθηκαν προς την κατεύθυνση του Martuni, στην κατεύθυνση του Martakert, στον Taghavard και σε άλλα μέρη. Οι μάχες όλων των τομέων είναι εξαιρετικά δυνατές” αναφέρει στις 9/11/20 ο Artsrun Hovhannisyan τ. Γ Τύπου του Υπ.Άμυνας Αρμενίας..

Ο Aliyev δήλωσε πως το Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσε να στραφεί στην Τουρκία για στρατιωτική υποστήριξη σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του Αζερμπαϊτζάν αναφέρει το RIA

Βράδυ 9/11/20…”Αυτή τη στιγμή οι μάχες στο Σούσι είναι σ’ εξέλιξη. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι σε οποιονδήποτε πόλεμο, μια ομάδα μπορεί να καταφέρει να διεισδύσει και να εγκαταστήσει μια σημαία με τίμημα την ολοσχερή της εξάλειψη. Εάν είναι έτοιμοι να σκοτωθούν για χάρη σημαιών….. ” – Arm MoD
“Το Αζερμπαϊτζάν κατάφερε να διεισδύσει σε κάποιες κατευθύνσεις στο έδαφος του Artsakh. Μερικές φορές, έπρεπε να υποχωρήσουμε στα υψώματα γιατί από εκεί μπορούσαμε να πολεμήσουμε πιο αποτελεσματικά. Αλλά αυτές οι ενέργειες / εγκλήματα πολέμου που διαπράχθησαν στα εδάφη του Artsakh δεν θα συγχωρηθούν. ” – Arm MoD

Ο Ρώσος ανταποκριτής από το μέτωπο του Σουσί ανέβασε το βράδυ της Δευτέρας 9/11/20 την εξής ανταπόκριση: ”oι δυνάμεις του Artsakh είναι πάντα σε πόλεμο στο Shushi, τ΄ασθενοφόρα συνεχίζουν να βγάζουν τους τραυματίες. Τα δεδομένα του wargonzo είναι λίγο διαφορετικά από την επίσημη εκδοχή. Είδαμε όχι μόνο εξοπλισμό, αλλά επίσης ασθενοφόρα που κατεβαίνουν άμεσα στην πόλη και μεταφέρουν τους τραυματίες. Οι ήχοι της μάχης είναι ευδιάκριτοι. Ήταν αδύνατη η καταγραφή βίντεο λόγω των snipers. Στο Shushi, παραμένουν οι δυνάμεις του Αρτσάχ. Ο αριθμός τους μου είναι άγνωστός. Βέβαια οι Αζέροι στρατιώτες είναι ομοίως μέσα στην πόλη. Πιθανότατα πολύ περισσότεροι από προηγουμένως. Προφανώς είναι πολλοί περισσότεροι από τους υπερασπιστές της πόλης που δεν την εγκαταλείπουν. Η μάχη έρχεται να δούμε πως θα τελειώσει..”

dimpenews.com

One thought on “Τι συμβαίνει στο Σουσί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ; Μάλλον υπήρξε ανατροπή. Ενώ εισέβαλαν οι Αζέροι βρήκαν σθεναρή αντίσταση κι υποχώρησαν. Κατά κύματα επιχειρούν ξανά να διεισδύσουν..

Comments are closed.