Προς ”διχοτόμηση” η Εκκλησία Κύπρου από αμερικανο-βρετανικό δάκτυλο…ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…..”Παρά προστάτας νά ‘χωμεν”

Προς ”διχοτόμηση” η Εκκλησία Κύπρου από αμερικανο-βρετανικό δάκτυλο…ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…..”Παρά προστάτας νά ‘χωμεν”

Ό,τι έκανε ο Αττίλας δηλ. την διχοτόμηση την επαναλαμβάνει ο Χρυσόστομος με το ραγιαδισμό του στις ΗΠΑ και για τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια στην Ουκρανία στο εσωτερικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύπρου.

Διασπά την ενότητα της Εκκλησίας και προκαλεί σχίσματα σ΄ένα μικρό άξιο και μαρτυρικό ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε ο Κύριος…..

Αυτούσιο το άρθρο από το kosmodromio.gr.

Το σχέδιο των ΗΠΑ για χάος και αλληλοσπαραγμό στους Κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο πλαίσιο της γεωπολιτικής αντιπαράθεσής τους με τη Ρωσία φαίνεται πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στην Κύπρο.

Ο Κύπριος μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” δήλωσε πως ορισμένοι συνοδικοί έκοψαν τα συλλείτουργα με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και δεν θα παρευρεθούν ξανά, αν προηγουμένως δεν αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος.

Συσχετίζει μάλιστα την ενέργεια του προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου να μνημονεύσει τον Επιφάνιο της Ουκρανίας και με τις μελλοντικές αρχιεπισκοπικές εκλογές. “Βρισκόμαστε ενώπιον εν δυνάμει σχίσματος” ανέφερε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας, προσθέτοντας πως από τον Αρχιεπίσκοπο εξαρτάται κατά πόσον θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Παρότρυνε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να συγκαλέσει την Ιερά Σύνοδο ώστε να συζητήσει το θέμα μετά την επιλογή του τελευταίου να μνημονεύσει τον Επιφάνιο της Ουκρανίας. Τόνισε μάλιστα πως έχουν ζητήσει σύγκλιση της συνόδου δημοσίως τουλάχιστον τέσσερα μέλη της Ιεράς Συνόδου που διαφώνησαν με την ενέργειά του.

Η κατάσταση προκαλεί έντονη ανησυχία και αντιδράσεις και στην Ένωση Θεολόγων Κύπρου. Ο Χριστάκης Ευσταθίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων (ΟΕΛΜΕ), μιλώντας σήμερα στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτίμησε πως “είναι ό,τι χειρότερο” η εικόνα της διάσπασης προς τα έξω, ειδικά σε εποχές όπως η σημερινή “που η Εκκλησία… με τέτοιες προκλήσεις είχε ρόλο να διαδραματίσει σε πάρα πολλά ζητήματα”.

Παράλληλα, ο Γιώργος Κυριάκου πρόεδρος  της Παγκύπριας Ένωσης Ελλήνων Θεολόγων ξεκαθάρισε πως η διάσπαση της Εκκλησίας οφείλεται στην ενέργεια του Μακαριότατου ο οποίος αυτόβουλα μνημόνευσε ως Μητροπολίτη Κιέβου, Επιφάνιο, προσθέτοντας πως  η «θεραπεία» στην παρούσα περίπτωση δεν είναι άλλη “από την επιστροφή στην τήρηση της κανονικότητας”. 

dimpenews.com