Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σινά:νεκροί 5 Αμερικανοί, 1 Γάλλος, 1 Τσέχος.

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στο Σινά και πολλοί Αμερικανοί σκοτώθηκαν αναφέρουν Ισραηλινοί και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι σύμφωνα με το FoxNews. Ένα ελικόπτερο που ανήκει σε μια διεθνή ειρηνευτική δύναμη συνετρίβη στην έρημο στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά άτομα. Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι πέντε Αμερικανοί στρατιωτικοί, 1 Γάλλος και Τσέχος είναι νεκροί.Η ισραηλινή πηγή είπε στο AFP ότι η συντριβή αφορούσε αποστολή της Πολυεθνικής Δύναμης και τους Παρατηρητές (Multi-national Force and Observers -ΜFO), που συνιδρύθηκε από το Ισραήλ το 1979 όταν υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με την Αίγυπτο.Ο αξιωματούχος είπε ότι το Ισραήλ έστειλε αρχικά ένα ελικόπτερο για να σώσει τους τραυματίες, αλλά απέσυρε την αποστολή μετά την επιβεβαίωση των θανάτων.Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος είπε ότι το UH-60 Black Hawk βρισκόταν σε αποστολή αναγνώρισης και συνετρίβη κοντά στο νησί Tiran, προφανώς λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας.

Image

Δεκατρείς χώρες συνεισφέρουν στρατεύματα στην αποστολή MFO, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποτελούν το μεγαλύτερο σώμα.

Τόσο ο Ισραηλινός όσο και ο Αιγύπτιος αξιωματούχος μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας τους επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν με τα μέσα ενημέρωσης για το θέμα.

Ο Brad Lynch, αξιωματούχος του MFO, δήλωσε ότι «διερευνάται ενεργά ένα περιστατικό που αφορούσε ένα από τα ελικόπτερα μας σήμερα», αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τους θανάτους.Το MFO, που εδρεύει στη Ρώμη, δεν συνδέεται με τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρει το nypost.

dimpenews.com

One thought on “Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σινά:νεκροί 5 Αμερικανοί, 1 Γάλλος, 1 Τσέχος.

Comments are closed.