Δεκάδες άτομα κρατούνται όμηροι σε κτίριο που στεγάζει εταιρίες στον Καναδά. Ζητήθηκαν λύτρα..ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Δεκάδες άτομα κρατούνται όμηροι σε κτίριο όπου στεγάζεται η εταιρεία Ubisoft, στη λεωφόρο Saint-Laurent, στο Μόντρεαλ στον Καναδά μεταδίδει το πρακτορείο QMI.Ζητήθηκαν λύτρα….

Σημαντική επιχείρηση της αστυνομίας άρχισε προς τις 13 h 30, και διαδραματίζεται στη γωνία της λεωφόρου Saint-Viateur, στο quartier Mile-End.

Aστυνομική επιχείρηση σ΄εξέλιξη στη γωνία οδών Saint-Laurent και St-Viateur. Ζητάμε από τ΄άτομα ν΄αποφεύγουν τον τομέα. Το #SPVM επικυρώνει επί του παρόντος πληροφορίες και άλλες λεπτομέρειες θ΄ακολουθήσουν . pic.twitter.com/qvDym0QmmM— Police Montréal (@SPVM) November 13, 2020

Εικόνα

Στις εικόνες που μοίρασε πολίτης βλέπουμε μια ευρεία περίμετρο ασφαλείας και πολλούς αστυνομικούς στον τομέα. Ένα καμιόνι της τακτικής ομάδας SPVM έφθασε επί τόπου στις 14 h 30.

Μπορούμε να δούμε δεκάδες πρόσωπα στην στέγη της πολυκατοικίας στο roof χάρη σε εικόνες από λήψη ελικοπτέρου του TVA Nouvelles. Οι υπάλληλοι έχουν θέσει στην πόρτα τη ταράτσας καρέκλες κι ό,τι άλλο πρόχειρο και έχουν οχυρωθεί σε αυτό το σημείο. Άλλα άτομα επίσης έχουν οχυρωθεί στις αίθουσες διαλέξεων.Το κτίριο εκτός της Ubisoft που παράγει βιντεοπαιχνίδια, στεγάζει κι άλλες εταιρίες…Nα που τα παρακινδυμεύνα video games γίνονται πραγματικότητα.Ειδικές δυνάμεις επιχειρούν….

Une dizaine de personnes marchent le long du périmètre de sécurité.

Σαν σήμερα στις 13/11/15 πριν 5 χρόνια οι ισλαμιστές καμικάζι χτύπησαν το Παρίσι το Μπατακλάν κι αλλού με 130 νεκρούς …..Την ίδια ημερομηνία πλήγμα στο γαλλόφωνο Καναδά κατά γαλλικής εταιρίας Ubisoft..50 άτομα είναι αποκλεισμένα στη στέγη στο Μόντρεαλ σε μια σημαντική πόλη του Κεμπέκ.

«Αστυνομικοί επιχειρούν ως απάντηση σε μια κλήση που έγινε στα κεντρικά 911 (numéro έκτακτης ανάγκης σε Β Αμερική)», ανέφερε η αστυνομία του Montréal σύμφωνα με AFP.

«Η πληροφορία ακόμη δεν είναι επαληθευμένη.Αστυνομικοί (…) εξειδικευμένοι σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις είναι επί του παρόντος επί τόπου κι επιτελούν επαληθεύσεις. Κανένας τραυματίας δεν έχει αναφερθεί »,προσθέτει το ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με πηγές του ici.radio-canada η παρουσία ενός ενόπλου στους τόπους της Ubisoft ήταν η αιτία όλης της επιχείρησης. Καμιά απειλή δεν διατυπώθηκε ως τώρα κανείς τραυματίας το κτίριο είναι στη φάση εκκένωσης σύμφωνα με πρόσφατο ανακοινωθέν της SPVM.Δεκάδες υπάλληλοι της εταιρίας εκκενώθηκαν συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων…Η αστυνομία και οι αρχές σιωπούν ενώ οι συγγενείς αγωνιούν καθώς είναι χωρίς νέα των εργαζομένων και ανησυχούν αναφέρει το tvanouvelles.ca Ένας υπάλληλος είπε ότι η Ubisoft έστειλε ένα μήνυμα ζητώντας από τους υπαλλήλους να οχυρωθούν και να παραμείνουν σιωπηλοί αναφέρει το CTV Montreal.. Εκτός απροόπτου φαίνεται να εξομαλύνεται η κατάσταση…Αφήνουν ανοικτό να ήταν φαρσέρ……..και πολλά ερωτηματικά

«Ils se dirigeaient vers la tour Ubisoft», raconte un témoin

dimpenews.com