Μαρτυρία: ως τη στιγμή των υπογραφών της Συμφωνίας της Ντροπής για Αρτσάχ δεν υπήρχε Αζέρος στρατιώτης στο Σουσί.

Σκανδαλώδης μαρτυρία…Κατά τη στιγμή της υπογραφής της συμφωνίας για Αρτσάχ που θα μείνει στην ιστορία ως η Συμφωνία της Ντροπής και ως τις 00:00 ώρα Μόσχας στις 10 Νοεμβρίου 2020 που τέθηκε σε ισχύ , δεν υπήρχε στρατός του Αζερμπαϊτζάν στο Σουσί. Στο ξενοδοχείο συνάντησα έναν στρατιώτη, του οποίου η μονάδα ήταν στο Σουσί μέχρι τις 14. Το όνομά του είναι Άρσεν, είναι 20 ετών, γνώρισε τον πόλεμο στη στρατιωτική θητεία. Υπερασπίστηκε την πατρίδα του μέχρι το τέλος αναφέρει ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής wargonzo.

Μέχρι 2 ώρες πριν τις υπογραφές όλο το επιτελείο του Πασινιάν έδινε πως οι Αζέροι σαμποτέρ που διείσδυσαν πρόσκαιρα στην πόλη απωθήθηκαν…. και μετά μέσα στη νύχτα ανακοίνωσε τη Συμφωνία… Κι ο Χαφτάρ μπήκε στην Τρίπολη αλλά δεν την πήρε.. Αν η μαρτυρία του στρατιώτη είναι αληθής παρέδωσαν την ιερή πόλη των Αρμενίων ενώ οι υπερασπιστές της είχαν τον πλήρη της έλεγχο.

Στις 9/9/20 ημέρα της υπογραφής αυτή ήταν η κατάσταση στο Σουσί οι μάχες δίνονταν έξω από την πόλη σύμφωνα με τον τ. Εκπρόσωπο Τύπου του Υπ. Άμυνας Αρμενίας…όλα βαίνουν καλώς κι επιτυχώς έλεγε…

Η τελευταία ανάρτηση του Υπ.Άμυνας Αρμενίας μέσω του Στρατού του Αρτσάχ την μέρα της υπογραφής πριν την υπογραφή στις 9/11/20 ”Απωθήθηκε η επίθεση στο Σουσί….”

Ο κ. Πασινιάν στις 9.11.20 τη μέρα που υπέγραψε για Σουσί έλεγε οι μάχες για Σουσί συνεχίζονται….ποτέ δεν είπε έπεσε το Σουσί…….Ωστόσο με βάση τη συμφωνία θεωρήθηκε ότι κατακτήθηκε….Πλήθος είναι τα στοιχεία της 9/11/20 επίσημων πηγών Αρτσάχ και Αρμενίας ότι το Σουσί ήταν αλώβητο….

Η ΕΞΟΔΟΣ

ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ

dimpenews.com