Μπόκο Χαράμ θα πει ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Aπό το Μπέσλαν ως τον Samuel Patty, σχολειά Συρίας και κολέγια Νιγηρίας, Καμερούν μόνο η Τρομοκρατία θέλει σκοταδισμό και κλειστά σχολεία!!10 Πρόεδροι Πανεπιστημίων στη Γαλλία ζητούν ν΄ανοίξουν τα ιδρύματα τους και τέλος του lockdown τους.

10 Πρόεδροι Πανεπιστημίων στη Γαλλία ζητούν ν΄ανοίξουν τα ιδρύματα τους και τέλος του lockdown τους. Αυτοί είναι δάσκαλοι με όλη τη σημασία του όρου και όχι οι γκουρού της ψευδοπληροφορικής που έμαθαν ένα πρόγραμμα στο youtube και νομίζουν ότι ανακάλυψαν το ΦΩΣ και δημιουργούν κύκλο νεοφώτιστων και προσήλυτων σε λογική σέκτας…Τα πρόσωπα έγιναν σημεία στο σταυρόλεξο των meeting. Η πληροφορική είναι ένα ακόμη απλό εποπτικό μέσο και μέθοδος στη Διδακτική δεν μπορεί ν΄αντικαταστήσει την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία της μάθησης και αγωγής…Αυτό θα ήταν το αυθαίρετο τέλος του πραγματικού σχολείου και η αρχή της παιδαγωγικής φαντασίωσης….

H μετατροπή του σχολείου σ’ εταιρία. Οι e-class δεν έχουν φως δεν έχουν ήλιο είναι ανήλιαγες και πνιγηρές δεν έχουν ουρανό δεν έχουν τίποτα από την πραγματικότηταΗ προσομοίωση δεν μπορεί ν΄αντικαταστήσει τη διαδικασία. Η εικονική δεν είναι η πραγματικότητα είναι ”μάγια” που στον ινδουισμό είναι ο όρος της ψευδαίσθησης, ένας αντικατοπτρισμός. Δεν θέλουμε Τρισδιάστατη χολιγουντιανή εκπαίδευση θέλουμε Τριτοβάθμια Εκπαίδευση….

Η παραποίηση της παιδαγωγικής πράξης δεν έχει προηγούμενο….Απρόσωπη τυφλή με κοινωνικούς αποκλεισμούς πιο ταξική παρά ποτέ πιο ψυχρή παρά ποτέ τηλεριάλιτι ”παίζουμε το σχολείο” είναι μια διαφορετική διαδικασία από το πάμε σχολείο….Το σχολείο κατάντησε ένα άχαρο video game…..Κονσερβοποιημένη γνώση, σε φορμόλη οι μαθητές το παιδικό χαμόγελο, πανοπτικό παντού κάμερες κατάλυση της οικιακής ειρήνης και ασύλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατάλυση του κάθε οικογενειακού ασύλου πέραν των ορίων της νομιμότητας……Οι λάτρεις του αγγλοσαξωνικού μινιμαλισμού στην εκπαίδευση επιβάλουν μια ρομποτοποίηση κι αυτοματοποίηση της πιο ανθρωπιστικής διαδικασίας που είναι η παιδεία….Η εποχή των ηλεκτρονικών τεράτων είναι εδώ….

H απαξίωση του δημόσιου πραγματικού σχολείου έχει και όρια. Εξετάσεις διάτρητες με το φροντιστή και το λυσάρι και τον υποβολέα παραμάσχαλα στην Τριτοβάθμια ομολογούν καθηγητές που βιώνουν τη διαδικασία.Πρακτικές που γίνονται και δεν υπολογίζονται δεν συνεκτιμώνται.. Κοινωνία χωρίς σχολεία είναι πόλεμος δίχως καταφύγια…..

Λένε έχουν πόλεμο και κλείνουν τα σχολεία. 10 χρόνια που είχε το πιο ολοκληρωτικό πόλεμο η Συρία και όμως τα σχολεία δεν έκλεισαν σκοτώθηκαν μαθητές πληγώθηκαν δάσκαλοι μάτωσαν τα θρανία αλλά τα σχολεία δεν έκλεισαν. Οι κοινωνίες δεν αυτοκαταργούνται…..και στις πιο αντίξοες συνθήκες……..Η τρομοκρατία ήθελε κλειστά σχολεία…..Από το Μπέσλαν ως την περίπτωση Samuel Patty και σχολειά Συρίας και τα κολέγια της Νιγηρίας, Kαμερούν που χτύπησαν οι Μπόκο Χαράμ και συναφείς ομάδες μόνο οι τρομοκράτες θέλουν κλειστά σχολεία….

Μπόκο Χαράμ θα πει ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Μόνο η Τρομοκρατία θέλει σκοταδισμό και κλειστά σχολεία..’H μάλλον όλοι βολεύονται….ή έστω αρκετοί βολεύονται…..

“Η ψυχική κατάπτωση”των φοιτητών “θα σκοτώσει περισσότερο” παρά το COVID19 : o πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και 9 άλλοι Πρόεδροι Πανεπιστημίων ζητούν ένα τέλος της καραντίνας-lockdown πιο γρήγορα στα ιδρύματά τους (ειδήσεις στο France info 26/11/20) Ο Μακρόν μετέθεσε για μετά τις γιορτές τ΄άνοιγμα των σχολείων στα μέσα Γενάρη και πανεπιστημίων αρχές Φλεβάρη που ωστόσο έκλεισαν πολύ πιο μετά από την Ελλάδα…

Αν ανοίξουν με ποιους όρους θ΄ανοίξουν….

dimpenews.com