Η δολοφονία ενός «μυστηριώδους» αξιωματικού … Έχει σχέση με την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού;

Η δολοφονία ενός «μυστηριώδους» αξιωματικού … Έχει σχέση με την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού;

Το Al-Arabiya τιτλοφορεί μια έρευνα-άρθρο «ο μυστηριώδης »θάνατος ενός αξιωματικού στον Λίβανο. Έχει σχέση με το λιμάνι της Βηρυτού; Εντοπίστηκε στο σπίτι του στην Qartaba, Jbeil District (περίπου 37 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Βηρυτού) στο Κυβερνείο του Λιβάνου,το πτώμα ενός συνταξιούχου υψηλόβαθμου στα τελωνεία του Munir Abu Rajeli. Δολοφονήθηκε με χτυπήματα στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, “οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνιάσουν το κίνητρο του εγκλήματος, που ορισμένες πληροφορίες φέρουν να είναι η κλοπή, επειδή το σπίτι του θύματος είναι σε μια απομονωμένη περιοχή στα περίχωρα της πόλης Qurtaba. Το θύμα επιθεωρούσε τις εργασίες συντήρησης που πραγματοποίησαν οι εργάτες, και καθώς η ώρα πέρασε αποφάσισε να περάσει τη νύχτα στο σπίτι και να επιστρέψει στην κύρια κατοικία του το πρωί στη Βηρυτό. ” Όταν η γυναίκα του προσπάθησε να του τηλεφωνήσει περισσότερες από μία φορές δεν έλαβε απάντηση. Τότε πήγε στο εξοχικό και τον βρήκε νεκρό μέσα στο σπίτι.

Πηγές της ασφάλειας ανέφεραν μόνο: “Ο συνταγματάρχης Αμπού Ραχέλι σκοτώθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι του και δεν υπάρχουν ενδείξεις παραβίασης και θραύσης της κύριας εισόδου της κατοικίας.”

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από περισσότερα από ένα άτομα από την πόλη της Qartaba: «Ο συνταξιούχος συνταγματάρχης Munir Abu Rajeli κατείχε περισσότερες από μία θέσεις στη Διεύθυνση Τελωνείων, ήταν μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Τελωνείων και υπηρέτησε τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο λιμάνι της Βηρυτού και στην παρακολούθηση των συνοριακών διαβάσεων, και τελικά ανέλαβε την ηγεσία του τμήματος κατά του λαθρεμπορίου στο Τελωνείο πριν την συνταξιοδότησή του που επήλθε πριν από δύο περίπου χρόνια. “

Διαψεύδουν ότι “ο συνταγματάρχης Αμπού Ρατζέιλι σκοτώθηκε με κίνητρο κλοπής, επειδή όποιος κλέβει πολύτιμα αντικείμενα όπως κοσμήματα, όπλα, ηλεκτρικές μηχανές κ.λπ. αναστατώνει το σπίτι προς αναζήτηση κάτι που δεν συνέβη στο σπίτι του συνταγματάρχη Αμπού Ρατζέλι.”

Πιθανότατα η αιτία του «μυστηριώδους» θανάτου του σχετίζεται με τις έρευνες για την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Ο δικαστικός ανακριτής, δικαστής Fadi Sawan, ερευνά όλους όσους φέρουν ευθύνη στο λιμάνι της Βηρυτού από την άφιξη του πλοίου Rhosus φορτωμένο με “νιτρικό αμμώνιο” το 2012, είτε ήταν υπουργός ή αξιωματικός ή αξιωματούχος της λιμενικής διοίκησης.

Ενημερωμένες πηγές δεν απέκλεισαν στο Al-Arabiya.net: «Ο συνταγματάρχης Abu Rujaili είχε κληθεί στην έρευνα πριν από λίγο καιρό και έδωσε σημαντικές πληροφορίες για το« πλοίο του θανάτου »που θα μπορούσε να είχε βοηθήσει στην αποκάλυψη των ενδείξεων του εγκλήματος της έκρηξης στο λιμάνι, οπότε και φυσικά τον ”καθάρισαν”. .

Θεωρούν ότι “το κράτος μπορεί να ανακαλύψει γρήγορα τις συνθήκες του εγκλήματος, ειδικά επειδή υπάρχουν κάμερες παρακολούθησης εγκατεστημένες στην πόλη της Qartaba σε περισσότερα από ένα σημεία.”

Ο νεκρός είναι 58 ετών, πατέρας τεσσάρων, που αποχώρησε από τα τελωνεία πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Επιπλέον, οι πληροφορίες που ελήφθησαν από άτομα από την πόλη της Qartaba έδειξαν ότι ο σκοτωμένος είχε φιλική σχέση με τον συνταγματάρχη Joseph Skaf, ο οποίος πέθανε το 2017 σε μυστηριώδεις συνθήκες, καθώς δύο αντιφατικές αναφορές ελήφθησαν από δύο ιατροδικαστές, Ένας από τους οποίους έδειξε ότι ο θάνατος είναι φυσικός και ο δεύτερος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν εκείνοι που στέκονται πίσω από τη δολοφονία του συνταγματάρχη, ειδικά γιατί υπάρχουν μώλωπες στο κεφάλι του.

Ημέρες μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, ο γιος του συνταγματάρχη Joseph Skaff δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Facebook: «Τον Μάρτιο του 2017, διαπράχθηκε έγκλημα εναντίον του συνταξιούχου τελωνειακού Joseph Skaf, ο οποίος δεν πέθανε όπως ειπώθηκε. Ο συνταγματάρχης δέχθηκε επίθεση και σκοτώθηκε μπροστά στο σπίτι του ” πρόσθεσε. “Η υπόθεση δεν έχει κλείσει και η οικογένεια περιμένει μια σοβαρή και διαφανή έρευνα εδώ και 3 χρόνια για να αποκαλύψει τις συνθήκες του εγκλήματος.”

Ο συνταγματάρχης Joseph Skaff είχε προηγουμένως γράψει επιστολή τον Φεβρουάριο του 2014 στην “Υπηρεσία επιθεώρησης και αναζήτησης λαθρεμπορίου” του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία ζήτησε την απομάκρυνση του πλοίου Rhosus, φορτωμένο με 2750 τόνους “νιτρικού αμμωνίου”, έξω από το Berth 11 στο λιμάνι της Βηρυτού, και ζήτησε να τεθεί υπό την επίβλεψη, δηλαδή το φορτίο του. Επειδή αποτελούσε απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.lebanondebate 3/12/20
dimpenews.com

One thought on “Η δολοφονία ενός «μυστηριώδους» αξιωματικού … Έχει σχέση με την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού;

Comments are closed.