Το Παρίσι καίγεται…Χάος και φωτιά στη διαδήλωση κατά του νόμου καθολικής ασφάλειας…Ποιο lockdown;;; ΒΙΝΤΕΟ

Το Παρίσι καίγεται.. οι διαδηλώσεις για 3η φορά κατά του νόμου ολοκληρωτικής ασφάλειας Loi Sécurité globale έφεραν για μια ακόμη φορά διαμαρτυρόμενους και μονάδες της τάξης σε μάχες σώμα με σώμα. Αυτοκίνητα, τράπεζες , ασφαλιστικές, πολυκαταστήματα όπως το Carreffour παραδίδονται στις φλόγες.

Διαρκής εξέγερση .. το προσωπικό ενός ακόμη γκέτο ενός οίκου ευγηρίας που οι παγκοσμιοκράτες αντιμετωπίζουν ως λεπρούς παροτρύνει τους διαδηλωτές….

Τραυματισμοί…ένας ρεπόρτερ τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης στο πόδι…

Image

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΣΚΗΝΗ στο βίντεο ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ : XOYNTA ΠΑΝEYΡΩΠΑΙΚΗ καταργήθηκαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα όλα τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα όλα τα συντάγματα όλες και οι πιο στοιχειώδεις ελευθερίες….

Image
Image
To Paris καίγεται….

Επιδρομές σε υποκαταστήματα τραπεζών και μεσιτικά γραφεία ακινήτων.Στην boulevard Gambetta στο 20ο διαμέρισμα, η μέρα έγινε νύχτα από τον καπνό. Χάος και φωτιά. Σπασμένες βιτρίνες σπασμένα ΑΤΜ. Μαύρα σύννεφα καπνού υψώνονται πάνω από το Παρίσι. Περισσότερες από 90 μαζικές διαδηλώσεις έγιναν σήμερα 5 Δεκέμβρη σε όλη τη Γαλλία όπως Τουλούζη, Λυόν κ.α. Μέχρι τις 5.00 το απόγευμα στο Παρίσι είχαν γίνει 22 συλλήψεις σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν.

Σήμερα και ως τώρα την τιμητική της είχε η place de la Republique.Στο κάτω μέρος της πλατείας οι αρχές περικύκλωσαν κι εγκλώβισαν 300 διαδηλωτές πριν λόγο και μάλλον θα προχωρήσουν σε μαζικές προσαγωγές.

OI TΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

Image

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο Παρίσι στο όνομα της καταπολέμησης της αστυνομικής βίας, κάποιες ομάδες επιτέθηκαν στην αστυνομία, ρίχνοντας: πέτρες, πυροσβεστήρες, δοκάρια, αντικείμενα από εργοτάξια … Η αστυνομία απάντησε χρησιμοποιώντας δακρυγόνα. Στήθηκαν οδοφράγματα.Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν lasers για να ”τυφλώσουν” την αστυνομία.

”Yπάρχει ένα εμβόλιο κατά της αστυνομίας;” γράφει το σύνθημα

Image

Συνδικάτα, “Κίτρινα γιλέκα” συμμετείχαν με σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα, για ποιον! “. “Darmanin, Macron κλέβουν τις ελευθερίες μας / απόσυρση του νόμου για την καθολική ασφάλεια”, “IGP-Μίσος”, “Όλοι μαζί, ταυτόχρονα”, έγραφαν τα πανό και τα πλακάτ εν μέσω καπνού και του ήχου των κροτίδων .Αντικαπιταλιστικά συνθήματα…

Image

Στο Παρίσι η πορεία μαζικότατη ξεκίνησε μετά τις 14 h από την la porte des Lilas με κατεύθυνση την la place de la République.Τεταμένη η ατμφόσφαιρα ως τώρα καθώς οι διαδηλωτές αποδομούν τα σιδερόφρακτα εμπόδια της αστυνομίας.

Image
Image
Image

52.350 διαδηλωτές συμμετείχαν σε όλη τη Γαλλία εκ των οποίων 5000 στο Παρίσι σύμφωνα με Υπ. Εσωτερικών εννοείται πως οι διοργανωτές θα δώσουν πολύ μεγαλύτερο νούμερο. Εύλογο το ερώτημα κινητοποιήθηκαν 6000 αστυνομικοί στο Παρίσι για 5000 διαδηλωτές;

Στη Νάντη έπεσαν βροχή τα δακρυγόνα κατά της συγκέντρωσης μπροστά από το δικαστικό μέγαρο..

Image

Τελικός απολογισμός 95 συλλήψεις στη Γαλλία οι 25 στο Παρίσι πολλοί τραυματίες οι 67 αστυνομικοί οι 48 στο Παρίσι σύμφωνα με τον Υπ. Εσωτερικών Gérald Darmanin.

dimpenews.com