ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: το Ισραήλ στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα σε Σύρους αξιωματικούς του στρατού μέσω WhatsApp από Κύπρο να μην συνεργάζονται με Χεζμπολλά!!!!!!


Το Ισραήλ προειδοποίησε ανώτερους αξιωματικούς του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στη νότια περιοχή να μην συνεργαστούν με τη Λιβανέζικη Χεζμπολάχ σε μηνύματα που αποστέλλονται απευθείας στα κινητά τους, ανέφερε το al-Akhbar στις 4 Δεκεμβρίου, αναφέροντας πηγές ενημερωμένος ..
Τα μηνύματα στάλθηκαν απευθείας από έναν αριθμό που φιλοξενείται στην Κύπρο στα προσωπικά κινητά τηλέφωνα των αξιωματικών μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp.Προφανώς είναι δουλειά Ισραηλινών πρακτόρων…
“Η Χεζμπολάχ και το Ιράν σας εκμεταλλεύονται για να λειτουργήσετε στα σύνορα εναντίον του Ισραήλ, έχετε την ευθύνη και δεν θα είστε μακριά από τις απαντήσεις μας”, ανέφερε το μήνυμα.
Πηγή της SAA είπε στην εφημερίδα al-Akhbar ότι ήταν η πρώτη φορά που το Ισραήλ έστειλε απειλή απευθείας σε ανώτερους Σύριους αξιωματικούς.
Νωρίτερα φέτος, το IDF έριξε φυλλάδια στη νότια περιοχή της Συρίας, προειδοποιώντας ανώτερους αξιωματούχους του 1ου Σώματος του SAA να μην συνεργαστούν με τη Χεζμπολάχ.
Στις 18 Νοεμβρίου, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν τον αξιωματικό του στρατηγού Akram Hawija, διοικητή του 7ου τμήματος του 1ου σώματος. Ο Hawija ήταν ένας από τους αξιωματικούς που αναφέρονται στα φυλλάδια.
Μια πηγή από δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν στη νότια Συρία δήλωσε στο al-Akhbar ότι οι πρόσφατες απειλές του Ισραήλ δεν επηρέασαν τις σχέσεις με το SAA.
“Μια πολύ καλή και στενή σχέση έχει σχηματιστεί μεταξύ των δύο πλευρών μετά από χρόνια μάχης δίπλα-δίπλα”, δήλωσε η πηγή, η οποία χαρακτήρισε τη σχέση “εξαιρετική”.
Σύμφωνα με το al-Akhbar, το 1ο Σώμα του SAA οδηγεί τώρα προσπάθειες για την ανοικοδόμηση των δυνατοτήτων της Συρίας στην πρώτη γραμμή με το κατεχόμενο Γκολάν. Οι σύμμαχοι της Συρίας, το Ιράν και η Χεζμπολάχ, υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθειες.
Νέες στρατιωτικές κατασκηνώσεις και οχυρές θέσεις χτίζονται κατά μήκος της πρώτης γραμμής. Ορισμένες από αυτές τις νέες θέσεις χτυπήθηκαν από το Ισραήλ τους τελευταίους μήνες. Η πηγή του al-Akhbar τόνισε ότι οι εργασίες στη νότια περιοχή της Συρίας θα συνεχιστούν, επιβεβαιώνοντας ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν βρίσκονται στην περιοχή “όσο υπαγορεύουν τα σχέδια”.
Το Ισραήλ ελπίζει ότι η πίεση του θα αναγκάσει το Ιράν να εγκαταλείψει τη Συρία, ή τουλάχιστον να σπρώξει τις ιρανικές δυνάμεις έξω από τη νότια περιοχή της χώρας. Πιθανότατα δεν θα συμβεί σύντομα. Προειδοποιώντας τους Σύριους αξιωματικούς, το Τελ Αβίβ επαναλαμβάνει αυτήν την αποτυχημένη στρατηγική.

dimpenews.com