ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Mε συναίνεση της Κλειστής Εκκλησίας Ελλάδας ανακοινώθηκε πως οι εκκλησίες θα είναι ερμητικά κλειστές ανά την επικράτεια για το λαό και θα γίνουν πριβέ λειτουργίες για 9 άτομα ανήμερα Χριστούγεννα και Φώτα..

Η κυβέρνηση με συναίνεση της Κλειστής Εκκλησίας Ελλάδας ανακοίνωσε πως οι εκκλησίες θα είναι ερμητικά κλειστές ανά την επικράτεια σε όλη την προχριστουγεννιάτικη περίοδο και θα είναι κλειστές για τα εκατομμύρια των Ελλήνων και ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων αφού ”θα επιτρέπεται” μόνο Χριτούγεννα και Φώτα ”η παρουσία έως και εννέα ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.” Που σημαίνει οδηγούμαστε σε ιδιωτικές πριβέ λειτουργίες, τύπου κλαμπ, τον λαό τον πετάνε κλωτσηδόν απέξω Χριστουγεννιάτικα και συνεχίζεται η καθεστωτική καταπίεση της θρησκευτικής συνείδησης η παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας η παρακώλυση της λατρείας. Το Σύνταγμα πάει περίπατο …. στην πλατεία Συντάγματος.

‘Αρθρο 13: (Θρησκευτική Ελευθερία)

1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
2. Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων.

Διευκρινίζεται επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανίων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο. Δηλ. δεν θα γίνει αγιασμός υδάτων σε θάλασσες, υδραγωγεία κλπ…

Τ΄”απαγορευμένα Χριστούγεννα” (Noel interdit) είναι ένα παλιό τραγούδι του μεγαλύτερου και πιο λαοφιλή Γάλλου σταρ της μουσικής που πέθανε πρόσφατα του Johnny Hallyday:

C’est un Noël pour les enfants perdus Aυτά είναι τα Χριστούγεννα για τα χαμένα παιδιά
Pour tous ceux qui n’y ont jamais cru για όλους αυτούς που δεν πίστεψαν ποτέ
………
Pour ce gosse de la rue que j’étais γι αυτό το χαμίνι του δρόμου που εγώ ήμουν

Noël de ma vie mon Noël interdit Χριστούγεννα της ζωής μου Απαγορευμένα μου Χριστούγεννα

Une chanson pour ceux dont l’horizon Ένα τραγούδι γι αυτούς των οποίων ο ορίζοντας
Est le mur sombre et gris des prisons είναι ο σκοτεινός και γκρίζος τοίχος των φυλακών

(σσ. ενός παγκόσμιου lockdown)

dimpenews.com