Ο θεατρικός συγγραφέας ο Eric-Emmanuel Schmitt σαρκάζει τη ζωή του επί covid: η ζωή μου είναι η ζωή μιας κότας..

“Το να πετύχεις ανέντιμα δεν σημαίνει ότι πέτυχες (σσ.πολύ περισσότερο παρ΄ότι καταστρατηγήθηκε συλλήβδην το Σύνταγμα να έχεις αποτύχει παταγωδώς με στατιστικά θανάτων μαμούθ) . Πρέπει να είσαι περήφανος για τις ενέργειές σου. Υπερήφανος για τις αποτυχίες σου καθώς και για τις επιτυχίες σου. Δεν είναι το αποτέλεσμα που αποτελεί την αξία, αλλά ο σεβασμός των αρχών.”
(Η εκδίκηση της συγχώρεσης – Éric-Emmanuel Schmitt)

Ποιές αρχές του Κράτους Δικαίου έγιναν σεβαστές όλο αυτό το διάστημα, ποιές αρχές του Κοινωνικού Κράτους έγιναν σεβαστές στον Τομέα της Δημόσιας Υγείας τις τελευταίες δεκαετίες; Ποιές Συνταγματικές αρχές -επιταγές δεν παραβιάστηκαν ποιά Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν απαλείφθηκαν ποιές στοιχειώδεις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες δεν εξοντώθηκαν στο Αρχιπέλαγος covid;;;; “Το να πετύχεις ανέντιμα δεν σημαίνει ότι πέτυχες” πολύ περισσότερο όταν παταγωδώς απέτυχες…

Les conseils d'Eric-Emmanuel Schmitt pour bien vivre son confinement

Ο ίδιος θεατρικός συγγραφέας ο Eric-Emmanuel Schmitt σαρκάζει τη ζωή του κατά την περίοδο covid στο Europe Soir.

η ζωή μου της κότας.

Δεδομένου ότι στο Covid η ατζέντα μου μοιάζει με εκείνη της Galipette, της κότας των γειτόνων μου. Ανοίγει τα βλέφαρά της μόλις ανατέλλει ο ήλιος και τα κλείνει όταν βγει. Εν τω μεταξύ: δουλειά. Η δραστηριότητα της Galipette ρυθμίζεται τέλεια: ωοτοκία και σίτιση κατά τη διάρκεια της ημέρας, κοιμάται τη νύχτα.
Χωρίς γεύματα, δείπνα, δεξιώσεις, χορούς. Χωρίς εκδρομές, χωρίς θέατρα, χωρίς συναυλίες, χωρίς όπερες, χωρίς κινηματογράφους, ό, τι ο άνθρωπος έχει εφεύρει για να ξεπεράσει το κοτόπουλο. Εν ολίγοις, από την επιδημία έχω μετακομίσει από την αυλή στην πίσω αυλή …. “
Στο Europe Soir, ο θεατρικός συγγραφέας Eric-Emmanuel Schmitt αναφέρθηκε για το κλείσιμο πολιτιστικών χώρων από την έναρξη του Covid-19 και την τρέχουσα επικαιρότητα.

Mας έκαναν μια απέραντη Φάρμα των Ζώων και πρέπει να τους είμαστε κι ευγνώμονες…Αποκτήνωση αυτό είναι το ιδανικό που έχουν να προτείνουν…..

dimpenews.com