Κυβέρνηση εξ αποστάσεως στη Γαλλία. Θετικός σε covid19 o Μακρόν σε καραντίνα αυτός,η γυναίκα του, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως επαφές του. Ανοίγουν τα Πανεπιστήμια στη Γαλλία για τους πρωτοετείς 4 με 11 Γενάρη.

Σύμφωνα με την Frédérique Vidal, τη Γαλλίδα Υπουργό της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Έρευνας και Καινοτομίας τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν δια ζώσης από τις αρχές Γενάρη “αρχές Γενάρη, μεταξύ 4 και 11 Γενάρη”. Θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια για τους πρωτοετείς φοιτητές (τους L1,πρωτοετείς στη Licence) τους φοιτητές με ειδικές ανάγκες και διεθνείς φοιτητές. Τη δήλωση έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC. Η Γαλλία ήδη έχει προχωρήσει σε άρση του lockdown με μόνο περιορισμό την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20.00 το βράδυ ως τα χαράματα της επομένης. Όλο το λιανεμπόριο λειτουργεί κανονικά εκτός από εστίαση δηλ. μπαρ, ρεστοράν και δισκοθήκες αλλά και τους χώρους πολιτισμού π.χ σινεμά θέατρα. Ήδη οι Γάλλοι μπορούν να βγουν ανά πάσα στιγμή χωρίς SMS και μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα εντός κι εκτός της χώρας τους. Ουρές σχηματίζονται έξω από τα τουριστικά γραφεία.

Την ίδια ώρα θετικός σε τεστ κορωνοιού βρέθηκε ο Μακρόν και τέθηκε σε 7ημερη απομόνωση σύμφωνα με ανακοίνωση από Ηλύσια Πεδία που προσθέτουν ότι το περνάει ελαφρά και πηγαίνει καλά και θα συνεχίσει κανονικά να επιτελεί τις αρμοδιότητές του εξ αποστάσεως. Και η γυναίκα του Brigitte τέθηκε σε καραντίνα αν και είχε αρνητικό τεστ στις 15 Δεκέμβρη και δεν εμφανίζει συμπτώματα αλλά και ο Πρωθυπουργός της χώρας ο Castex όπως και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Βέλγος Πρωθυπουργός Charles Michel, που ήρθε σ΄επαφή με Μακρόν.Ο Charles Michel έχει απομονωθεί και περιμένει το αποτέλεσμα από το δικό του τεστ.

Ο Μακρόν αισθάνθηκε συμπτώματα αργά μέσα στη νύχτα μετά από ένα δείπνο με πολλούς συνδαιτημόνες πρωταγωνιστικές φιγούρες του κόμματος La République En Marche!σύμφωνα με το BFM..Ο ”Μυστικός Δείπνος” δεν του βγήκε. Στο πολιτικό Συμπόσιο συμμετείχαν αρκετά άτομα γίνεται λόγος για 9.Την Τρίτη το βράδυ δεν τηρήθηκε ο κανόνας των 6 ήταν 9 σχολιάζουν ιστότοποι. Ενώ άλλοι του προτείνουν εξέταση και βοήθεια από τον Λοιμωξιολόγο Ντιντιέ Ραούλ που έχει τραβήξει τα πάνδεινα κατά το ουδείς προφήτης στον τόπο του…

Ο Μακρόν αισθάνθηκε συμπτώματα αργά μέσα στη νύχτα μετά από ένα δείπνο με πολλούς συνδαιτημόνες πρωταγωνιστικές φιγούρες του κόμματος La République En Marche!σύμφωνα με το BFM..Ο ”Μυστικός Δείπνος” δεν του βγήκε. Στο πολιτικό Συμπόσιο συμμετείχαν αρκετά άτομα γίνεται λόγος για 9.Την Τρίτη το βράδυ δεν τηρήθηκε ο κανόνας των 6 ήταν 9 σχολιάζουν ιστότοποι. Ενώ άλλοι του προτείνουν εξέταση και βοήθεια από τον Λοιμωξιολόγο Ντιντιέ Ραούλ που έχει τραβήξει τα πάνδεινα κατά το ουδείς προφήτης στον τόπο του…Σύμφωνα με το Le Point στο επίμαχο συμπόσιο έλαβαν μέρος : ο πρωθυπουργός Jean Castex, ο πρόεδρος της βουλής Richard Ferrand, το αφεντικό του κόμματος LREM Stanislas Guerini, ο κοινοβουλευτικός ηγέτης του κόμματος LREM ο Christophe Castaner, οι François Bayrou και Patrick Mignola από το MoDem, ο ΓΓ τουElysée Alexis Kohler κι οι επίσημοι πολιτικοί σύμβουλοι του Προέδρου Stéphane Séjourné και Thierry Solère..9+1 το γεύμα …

Αν επιδεινωθεί η κατάσταση του Μακρόν το σχέδιο Β σύμφωνα με το άρθρο 7 του Συντάγματος οι αρμοδιότητες του Προέδρου θ΄ασκηθούν μέ εξαίρεση των προβλεπόμενων στ΄άρθρα 11,12 από τον Πρόεδρο της Γερουσίας κι αν κι αυτός έχει κώλυμα από την κυβέρνηση.

Σε καρικατούρα εμφανίζεται ο Ραούλ να ρωτά τον Μακρόν αν ψάχνει για χλωροκίνη

L’image contient peut-être : une personne ou plus, texte qui dit ’TU CHERCHES DE LA CHLORO FRERE MARSEILLE രg ক’

dimpenews.com