Ενώ κάποιοι στην Ελλάδα εισηγούνται κλειστά σχολεία τουλάχιστον ως τις 20 Γενάρη το Βέλγιο ανακοινώνει δια των Υπουργών του Παιδείας (Γαλλόφωνο, Φλαμανδόφωνο) ότι θ΄ανοίξουν αρχές Γενάρη.Η Υπ. Παιδείας αδειάζει Ανοσολόγο και δηλώνει θυμωμένη μαζί του που θέλει κλειστά σχολεία ως τέλος Γενάρη.

Το Βέλγιο πρώτο σε θύματα παγκοσμίως αναλογικά με πληθυσμό του θ΄ανοίξει τα σχολεία μέσα στο Γενάρη παρά την διαφορετική εισήγηση ιατρικού ειδήμονα.Ένα πιθανό κλείσιμο των σχολείων στις αρχές του 2021 θα είναι καταστροφικό τονίζει η Υπουργός Παιδείας. Γι αυτό το Βέλγιο έχει υποδειγματικά σχολεία χωρίς ναρκωτικά, με Ηθική ως μάθημα και ως συμπεριφορά και προσανατολισμό με επιδόσεις στο Eurostat από τις καλύτερες.Τα παιδιά είναι παιδιά δεν είναι κλώνοι των ενηλίκων ..Τα σχολεία στο Βέλγιο είναι κύριος θεσμός, είναι γεγονός για όλη την πόλη των Βρυξελλών ότι οι μαθητές πηγαίνουν σχολείο.Δεν είναι πάρεργο..(Οι Βέλγοι σέβονται τα σχολειά τους περισσότερο από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς που φιλοξενούν.) Δεν θέλει να πιάσει πάτο στην παιδεία..Δεν θέλει να εμπαίζει γονείς κι εκπαιδευτική κοινότητα και πρωτίστως μαθητές με εικονικά σχολεία ψεύτικα δηλαδή..Θέλει παιδιά εντός σχολικού περιβάλλοντος κι όχι ανεμπόδιστα στο έγκλημα.Το αστυνομικό δελτίο είναι επιβαρυμένο αυτές τις μέρες ιδίως στη Θεσσαλονίκη με εγκλήματα όπου θύματα ή θύτες είναι ανήλικοι. Παιδιά γυμνασιακής ηλικίας ληστές και δολοφόνοι, παιδιά γυμνασιακής ηλικίας βιαστές ανήλικης,μαθήτρια 12 ετών θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πατριού, κι όλα αυτά μέσα σε 2 24ωρα. Η Θεσσαλονίκη έκλεισε πρώτη τα σχολειά της όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει πραγματικά μια φυλακή μια πτέρυγα ανηλίκων στη συγκεκριμένη περίπτωση… Δεν ξέρουν τίποτα για τη ροπή στο έγκλημα των παιδιών, το σατανισμό, το χουλιγκανισμό,τις συμμορίες ανηλίκων, τα παιδιά βαποράκια,τα παιδιά Ρομά που πεινάνε ποιά ψηφιακή παιδεία, ποιο τάμπλετ, λίγα ψυχία από το τραπέζι σας μαντάμ,…. Αλλά η επικαιρότητα είναι αδυσώπητη ξεβράζει αυτό που θέλουμε να καταπιούμε…. ως στρουθοκάμηλοι….Μια παιδεία σε λάθος προσανατολισμό με λάθος προτεραιότητα με μηδενικές αρχές κι αξίες ,με σαθρές νεοταξίτικες απαξίες, πιο ταξική από ποτέ, πιο παρωδία από ποτέ, που πετάει απ’ έξω όλο και περισσότερους στα πρότυπα της κοινωνικής κατολίσθησης…. Συνένοχοι όλοι γονείς, εκπαιδευτική κοινότητα, κοινωνία, ιθύνοντες. Σιωπή και μετά το θρίλερ στα κανάλια .. ανήλικοι …. μπλα μπλα μπλα

Η υποδειγματική αντίδραση της Γαλλόφωνης Υπουργού Παιδείας της περιοχή Βαλλονίας-Βρυξελλών στο Βέλγιο έναντι εισήγησης ειδήμονα ανοσολόγου που πρότεινε να παραμείνουν κλειστά ως τέλος Γενάρη. Τον άδειασε έδειξε ποιός κάνει κουμάντο στο Υπουργείο Παιδείας. Ότι είναι τ’ αφεντικό ότι πατά στα πόδια της έχει το θάρρος της γνώμης της δεν γίνεται παίγνιο ειδημόνων συχνά άσχετων με την παιδαγωγική πράξη και την εκπαίδευση…. Δήλωσε ως και θυμωμένη όχι απλά ενοχλημένη από την παρέμβαση….“Το κλείσιμο σχολείων είναι το απόλυτο όπλο όταν η κατάσταση είναι μια διαχειρίσιμη”.. δηλώνει και συνεχίζει ‘‘Η κάλυψη των μαθησιακών κενών που προκλήθηκαν από την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία της Βαλλονίας και των Βρυξελλών την περασμένη άνοιξη λέγεται πιο γρήγορα από ό, τι γίνεται. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ένα πιθανό κλείσιμο σχολείων στις αρχές του 2021, όπως ορισμένοι σχεδιάζουν, θα ήταν καταστροφικό: “Εάν κλείσουμε όλο τον Ιανουάριο, για παράδειγμα, δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να διασφαλίσουμε την απαραίτητη μάθηση”, τονίζει η υπουργός Caroline Désir (PS), ενοχλημένη από αυτές τις προτάσεις που μερικές φορές πηγαίνουν προς όλες τις κατευθύνσεις και ανησυχούν άσκοπα τους δασκάλους, τους γονείς και τους μαθητές.

-Ένας ανοσολόγος έριξε την ιδέα να κλείσουν τα σχολεία ως το τέλος Γενάρη για την αποφυγή 3 ου κύματος. Τι πιστεύετε;

-Αυτό με κάνει λίγο θυμωμένη..Προβληματίζομαι πολύ για το σεβασμό της γνώμης των εμπειρογνωμόνων. Πάντα ήμουν στο διάλογο και δεν ήθελα ποτέ να υπερβώ αυτό που εξουσιοδοτούσαν. Πρέπει να προσφέρουν προοπτικές στα σχολεία και να μην αλλάζουν γνώμη όλη την ώρα. Υπάρχει μια πολιτική συναίνεση ότι το σχολείο πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, διότι πρέπει να εγγυηθούμε την εκπαίδευση των νέων μας.Το κλείσιμο των σχολείων είναι το έσχατο όπλο όταν η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Το σχολείο δεν είναι ο κινητήρας της επιδημίας. Αλλά δεν είναι ούτε φρούριο. Όταν σπάσουν όλα τα ανάχωμα, δεν είναι πλέον δυνατή η συνέχιση.

Έτσι η Ομοσπονδία Βαλλωνίας-Βρυξελλών αποκλείει κάθε παρατεταμένο κλείσιμο σχολείων έως τα τέλη Ιανουαρίου.
Η Γαλλόφωνη Υπουργός Παιδείας, Caroline Désir (PS), δεν έχει καμία πρόθεση να παρατείνει το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όπως πρότεινε ο ανοσολόγος Hans-Willem Snoeck.

Ο κ. Snoeck, ο οποίος εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια (Νέα Υόρκη), δήλωσε την Τετάρτη στον Τύπο ότι τα παιδιά είναι «οδηγός της πανδημίας». «Είμαστε πολύ έκπληκτοι από αυτήν την ανάλυση», αντέδρασε την Πέμπτη η Υπουργός. “Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους εμπειρογνώμονες που διορίζονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το θέμα τους δεν ήταν ποτέ αυτό. Τον Οκτώβριο, η καμπύλη άρχισε να σπάει πριν από το φθινόπωρο. Πέντε εβδομάδες μετά την επανάληψη των μαθημάτων , βλέπουμε ότι το σχολείο δεν προκαλεί ξέσπασμα της επιδημίας, το αντίθετο. Αυτό δείχνει ότι το σχολείο μπορεί να είναι θύμα της επιδημίας όταν επιταχύνεται, αλλά ότι δεν είναι ο κινητήρας “, προσθέτει η κα Désir.

Για αυτήν, πρέπει να σταθμίσουμε τι θα είχε αυτή η επίδραση στην ευημερία των παιδιών, αλλά και στο υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς. «Το σχολείο δεν μπορεί να είναι μεταβλητή προσαρμογής!» Επιμένει η υπουργός, για την οποία δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην ημερήσια διάταξη.

Έχει ήδη αποφασιστεί και ανακοινωθεί στα σχολεία ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 4 Ιανουαρίου θα είναι κόκκινη, όπως ισχύει από τα τέλη Οκτωβρίου. Ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί νέα αξιολόγηση της κατάστασης πριν από τις 15 Ιανουαρίου.
O Φλαμανδός Υπουργός Παιδείας, Ben Weyts, έχει επίσης αποκλείσει τη δυνατότητα να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.sudinfo,rtbf κ.α

Οπότε και τα 2 Υπουργεία Παιδείας Βελγίου αποκλείουν αυτό που εισηγούνται κάποιοι αει-ειδήμονες και μυστικοσύμβουλοι στη δική μας Υπουργό…

dimpenews.com