Στη μάχη της προ-εμβολιαστικής περιόδου έριξαν τις δημοσκοπήσεις.Αλεξίς ντε Τοκβίλ: στην υπερ-δημοκρατία υπάρχει μια υπεργνώμη.. η κοινή γνώμη θα γίνει ένα είδος θρησκείας της οποίας η πλειοψηφία θα είναι ο προφήτης.

Και λίγο πριν την έναρξη των εμβολιασμών ρίχνουν στην μάχη της προ-εμβολιαστικής περιόδου τις δημοσκοπήσεις που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη περισσότερο απ΄ότι την καταγράφουν. 5 δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα και μέχρι την τελευταία στιγμή θα δούμε άλλες 100..

Στην υπερδημοκρατία σύμφωνα με τον Αλεξίς ντε Τοκβίλ υπάρχει μια υπεργνώμη.Η πλειοψηφία δεν έχει ανάγκη να πείσει είναι η ίδια η πειθώ.Η κυρίαρχη αυτοκρατορία τη κοινής γνώμης. Το άτομο είναι πολύ κοντά ν΄αναγνωρίσει ότι έχει άδικο όταν οι πιο πολλοί το επιβεβαιώνουν. Ο ίδιος διανοητής θεωρεί ότι η πίστη στην κοινή γνώμη θα γίνει ένα είδος θρησκείας της οποίας η πλειοψηφία θα είναι ο προφήτης.Για τον Allain Minc η νέα τριάδα είναι δομημένη από την κοινή γνώμη,τον εισαγγελέα και τα μίντια.

Γνωστοί οι μηχανισμοί προπαγάνδας, επιρροής και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Τα ΜΜΕ διαμορφώνουν την κοινή γνώμη με την προπαγάνδα, χειραγώγηση κι έπειτα ην επικαλούνται ως θέσφατο και ψευδεπίφαση δημοκρατίας…

Η μεγάλη επαναφορά υπόσχεται την μεγάλη επανεκκίνηση, όλα αλλάζουν για να παραμείνουν ίδια..όπως αναφέρεται στο έργο Le Guepard ”πρέπει όλα ν΄αλλάξουν για να παραμείνουν ίδια” για να σωθεί το παρηκμασμένο σύστημα..

Η δημοκρατική βαρβαρότητα όπως την έχει προβλέψει ο Andre Comte-Sponville χρόνια πριν:”όταν οι πολίτες θα είναι πεπεισμένοι ότι ό,τι είναι νόμιμο είναι ηθικό, τότε η νομιμότητα θ΄αντικατστήσει την ηθική,η δημοκρατία την συνείδηση,το δίκαιο τα δικαιώματα και δεν θα υπάρχει πλέον ούτε ηθική, ούτε συνείδηση ούτε δικαιώματα…”

Γιατί ποιά δικαιώματα απέμειναν στον πολίτη σήμερα στις ψευδοδημοκρατίες της Δύσης ούτε βήμα ελεύθερο ( με τη διπλή έννοια) ούτε ανάσα λεύτερη …..

dimpenews.com