Η Σέρβα Καθηγήτρια κλινική ψυχολόγος Δρ Mila Aleckovic: το εμβόλιο δεν πέρασε όλες τις φάσεις δοκιμών,η δοκιμή σε ζώα παραλείφθηκε,ο εμβολιασμός δεν πρέπει να επιτρέπεται.Eπικαλείται τον Καθ. Didier Raoult που είπε ότι τα εμβόλια covid19 είναι επιστημονική φαντασία.

Η Καθηγήτρια κλινική ψυχολόγος Δρ Mila Aleckovic τόνισε ότι αυτό το εμβόλιο δεν πέρασε όλες τις φάσεις των δοκιμών, ότι η δοκιμή σε ζώα παραλείφθηκε και ότι ο εμβολιασμός δεν πρέπει να επιτρέπεται. Eπικαλέστηκε μάλιστα την θέση του Γάλλου Καθηγητή Λοιμωξιολόγου Didier Raoult
που δήλωσε ότι το εμβόλιο κατά του covid19 είναι επιστημονική φαντασία. Tη θέση αυτή διατύπωσε σε συνέντευξη του στον Laurence Ferrari στο La Matinale στην τηλεόραση Cnews τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.”Το πρόγραμμα που διάβασα ως τώρα μου μοιάζει με επιστημονική φαντασία.Ως τώρα αυτό που είδα είναι κυρίως διαφήμιση. Δεν είδα επιστημονικά άρθρα. Περιμένω να δω αληθινά δεδομένα” είχε δηλώσει ο Καθηγητής.

Αφότου η Pfizer και η Biontek υπέβαλαν αίτημα για έγκριση του εμβολίου στη Σερβία, η Ρωσία υπέβαλε επίσης 20 δόσεις εμβολίου Sputnik στην Υπηρεσία Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών για εργαστηριακές δοκιμές. Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vu Vić, δήλωσε στο RTS ότι η BIA διαβίβασε το εμβόλιο στους ειδικούς μας, οι οποίοι έχουν χρόνο να το εξετάσουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες και να δηλώσουν εάν μπορούμε να το αποδεχτούμε ή όχι.

Η κατάσταση με την επιδημία του ιού covid19 στη Σερβία δεν ηρεμεί. Το εάν το εμβόλιο θα φτάσει εγκαίρως, εάν θα εισαχθεί επαρκής αριθμός δόσεων και εάν θα είναι αρκετά ασφαλές, είναι ερωτήσεις που απασχολούν το κοινό. Μερικοί πολίτες, ωστόσο, προσβλέπουν στο εμβόλιο με την ελπίδα ότι η ζωή θα επιστρέψει στο φυσιολογικό μετά από αυτό. Ο Υπουργός Υγείας, Zlatibor Lončar, δήλωσε ότι περίμενε ότι ο εμβολιασμός θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Απρίλιο, αλλά ότι μέχρι τότε θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι υγιείς. Ο σύμβουλος ανοσοποίησης της UNICEF και της Παγκόσμιας Τράπεζας και ο πρόεδρος της Ένωσης Δημόσιας Υγείας της Σερβίας, Ντράγκοσλαβ Πόποβιτς, επεσήμαναν ότι ο εμβολιασμός θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εν μέρει μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας κατά του ιού έχει τελειώσει και ότι το μέρος των μέτρων θα παραμείνει σε ισχύ. Η Δρ Mila Aleckovic τόνισε ότι αυτό το εμβόλιο δεν πέρασε όλες τις φάσεις των δοκιμών, ότι η δοκιμή σε ζώα παραλείφθηκε και ότι ο εμβολιασμός δεν πρέπει να επιτρέπεται ktv.rs 11/12/20

Η Δρ Mila Aleckovic σπούδασε Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου, Ιατρική και Φιλοσοφία στο Παρίσι. Στη συνέχεια πήγε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας στη Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ.Έλαβε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1994 με το έργο: Η έννοια του ασυνείδητου στις σύγχρονες ψυχολογικές θεωρίες.Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην ανθρωπολογική ψυχολογία και την ψυχιατρική στη Γαλλία και ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στη νευρολογική ψυχολογία. Η μητρική της γλώσσα είναι η Σερβική, γράφει και μιλά Γαλλικά, Ρωσικά, Αγγλικά και Ισπανικά, διαβάζει και μιλά Ιταλικά και Σλοβενικά, διαβάζει μόνο Γερμανικά και κατανοεί όλες τις σλαβικές γλώσσες. Είναι καθηγήτρια και δίνει διαλέξεις σε Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα σε όλον τον κόσμο.Είναι συγγραφέας πολλών έργων.

dimpenews.com