Ακόμη και οι υπέρμαχοι των νέων εμβολίων κατηγορούν τα αφεντικά των εργαστηρίων για πλουτισμό και διαφθορά για κερδοσκοπία βάσει δημόσιου χρήματος. Σκληροί χαρακτηρισμοί από την Καθ. Ανοσολογίας Françoise Salvadori.

Ακόμη και οι υπέρμαχοι των νέων εμβολίων κατηγορούν τα αφεντικά των εργαστηρίων για πλουτισμό και διαφθορά για κερδοσκοπία βάσει δημόσιου χρήματος και χρησιμοποιούν πολύ σκληρά λόγια εναντίον τους σ΄εκπομπή αρχές Δεκέμβρη. «Αυτά τα εμβόλια επωφελήθηκαν-ευνοήθηκαν από τεράστιες δημόσιες επενδύσεις», εκ των οποίων δεν θα έπρεπε να «κερδίσουν χρήματα αυτοί οι λίγοι μέτοχοι», επισημαίνει η δημοσιογράφος Lise Barnéoud. ”Tης Moderna η χρηματιστηριακή τιμή επίσης πήρε φωτιά (αυξήθηκε) τετραπλασιάστηκε κι αυτό το κέρδος έγινε περιουσία των μετόχων της αρχής γενομένης από Stephane Bachel το αφεντικό της. Kατά τη διάρκεια της χρονιάς το αφεντικό της εταιρίας πούλησε ένα μέρος των μετοχών του και τσέπωσε πολλές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια 24,5 εκατομμύρια δολάρια..Είτε το εμβόλιο του λειτουργήσει είτε όχι αυτός είναι ήδη πλούσιος..Η πρακτική είναι νόμιμη αλλά προκάλεσε πολεμική. ”Αυτό το πλάνο πώλησης ήταν προβλεπόμενο εδώ και καιρό και τότε κανένας από εμάς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τιμή των μετοχών θ΄ανέβαινε τόσο ψηλά.” αναφέρει ο Stephane Bachel.

”Στην πραγματικότητα για εμένα το πρόβλημα είναι λιγότερο με την πώληση των μετοχών” κι επίσης λέει η δημοσιογράφος ”οι τιμές των εμβολίων θα είναι fix ή όπως αποκαλύφθηκε στη Βραζιλία με την AstraZeneca τελικά αυτή η τιμή έχει μια διάρκεια αποφασισμένη από την εταιρία και είναι αυτό το αληθινό πρόβλημα ότι ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας δύνανται ν΄αλλάξουν τις τιμές.Δηλ. δεν θα έπρεπε από δημόσιες πηγές της δημόσιας υγείας να βγάζουν χρήματα κάποιοι μέτοχοι” επιμένει η δημοσιογράφος Lise Barnéoud.

Και μια παρένθεση σύμφωνα με την εφημερίδα Les Echos: o Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά (σσ. εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος) πούλησε 5,6 εκατομμύρια δολάρια μετοχών την ημέρα ανακοίνωσης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου του.

Στην ίδια εκπομπή η ερευνήτρια Καθηγήτρια ΑνοσολογίαςFrançoise Salvadori δήλωσε: ”Αυτό που εγώ βρίσκω αληθινά θλιβερό αυτό είναι ότι ένα από τα πράγματα που τα εργαστήρια- αυτοί είναι αληθινά χαζοί -για να το κάνουν αυτό ότι αμέσως μάθαμε ότι κέρδισαν χρήματα Moderna, Pfizer όλοι, όλοι γιατί πούλησαν αμέσως . Επομένως αυτό είναι καταστροφικό υπό όρους image..Kι επομένως είναι αλήθεια ότι αυτό (θα τους συντρίψει την βιτρίνα ) θα σκάσει στα μούτρα τους. Ένας από τους συναδέλφους μου μικροβιολόγους είπε πρόσφατα.”Τ΄αφεντικά των εργαστηρίων δεν μας διευκολύνουν τη ζωή.” Στην πραγματικότητα εγώ που προσπαθώ να πολεμήσω κατά των αντιεμβολιαστικών απόψεων δεν ξέρω πως να αντιδράσω σ΄αυτό. Αρχικά το καταδικάζω. Είμαι υποχρεωμένη ν΄αναγνωρίσω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα. Αλλά αυτό δεν μπορεί να ενοχοποιήσει το εμβόλιο.”

Δημ. -Τι είδους πρόβλημα υπάρχει ένα πρόβλημα πλουτισμού των αφεντικών των εργαστηρίων ή ένα πρόβλημα διαφθοράς. Αυτό δεν είναι το ίδιο πράγμα.

-Kαθηγήτρια: Βέβαια και τα δύο..

-Α ωραία τέλεια…

-Για εμένα ο πλουτισμός των αφεντικών των εργαστηρίων από την πλευρά των εμβολίων αυτό άκουσα

dimpenews.com