Καθηγητής του Χάρβαρντ: ”εξωγήινος επισκέφθηκε τη γη το 2017 – και πολλοί άλλοι έρχονται..” Τι δυστοπικό μέλλον μας ετοιμάζουν!!!

Ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ πιστεύει ότι ένας alien- εξωγήινο αντικείμενο επισκέφτηκε τη γη το 2017. Ο Avi Loeb, πρόεδρος του Τμήματος Αστρονομίας του Χάρβαρντ, πιστεύει ότι έχει ήδη βρει μερικά από αυτά τα σκουπίδια ενός εξωγήινου πολιτισμού αναφέρει το nypost 2/1/20

Στο επερχόμενο βιβλίο του, που βγαίνει στις 26 Γενάρη “Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth” (Houghton Mifflin Harcourt), ”Εξωγήινος: το πρώτο σημάδι της έξυπνης ζωής έξω από τη Γη”,ο θεωρητικός φυσικός Avi Loeb αναπτύσσει τη θεωρία του για ένα παράξενο σχήματος αντικειμένου που εισήλθε στο ηλιακό μας σύστημα πριν από αρκετά χρόνια.

Το διαστρικό αντικείμενο – που ονομάζεται “Oumuamua” – παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS στο Παρατηρητήριο Haleakala στη Χαβάη το 2017.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε για πρώτη φορά από ένα παρατηρητήριο στη Χαβάη που περιείχε το Τηλεσκόπιο Πανοραμικής Έρευνας και το Σύστημα Ταχείας Απόκρισης (Pan-STARRS) – το τηλεσκόπιο υψηλότερης ευκρίνειας στη γη.Το διαστημικό αντικείμενο ονομάστηκε “Oumuamua (προφέρεται” oh moo ah moo ah “), το οποίο είναι Χαβάης για – περίπου -” ανιχνευτής “.Ένα αντικείμενο που πρόσφατα περιπλανήθηκε στο ηλιακό μας σύστημα στην πραγματικότητα ήταν ένα κομμάτι εξωγήινης τεχνολογίας σύμφωνα με τον καθηγητή.

Δεν ήταν δυνατή η λήψη φωτογραφιών, αλλά οι αστρονόμοι κατάφεραν να επικεντρώσουν τα τηλεσκόπια τους στο αντικείμενο για 11 ημέρες, συλλέγοντας δέσμες άλλων δεδομένων.
Το Παρατηρητήριο Haleakala, Maui, που έχει το πιο ισχυρό τηλεσκόπιο στον κόσμο, έπιασε την εικόνα του «Oumuamua».

Το εν λόγω αντικείμενο ταξίδεψε προς το ηλιακό μας σύστημα από την κατεύθυνση του Vega, ένα κοντινό αστέρι 25 έτη φωτός μακριά και παρεμπόδισε το τροχιακό επίπεδο του ηλιακού μας συστήματος στις 6 Σεπτεμβρίου 2017.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, η τροχιά του το έφερε πιο κοντά στον ήλιο. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, εκρήχθηκε περίπου 58.900 μίλια την ώρα μετά την τροχιακή απόσταση της Αφροδίτης και στη συνέχεια, στις 7 Οκτωβρίου, απομακρύνθηκε από τη Γη πριν «κινηθεί γρήγορα προς τον αστερισμό του Πήγασου και χαθεί στο σκοτάδι », γράφει ο Loeb στο βιβλίο.

Μερικοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το Oumuamua, το οποίο πιστεύεται ότι είναι το πρώτο διαστρικό αντικείμενο που εντοπίστηκε στο ηλιακό μας σύστημα, ήταν απλώς ένας άλλος κομήτης. Όμως, ο Loeb, επικεφαλής του τμήματος αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, απορρίπτει αυτήν την υπόθεση, επειδή βασίζεται πάρα πολύ στο «σύνηθες»..
Ο Loeb λέει ότι υπάρχουν δύο μεγάλες λεπτομέρειες που υποδηλώνουν ότι ο Oumuamua δεν ήταν μόνο ένας κομήτης, αλλά ένα κομμάτι παράξενης τεχνολογίας.

Η πρώτη λεπτομέρεια είναι οι διαστάσεις του αντικειμένου, οι οποίες είναι “5-10 φορές ψηλότερες από το πλάτος”. Ο Lupe λέει ότι το σχήμα τσιγάρου δεν είναι τυπικό ενός κανονικού εξωγήινου αντικειμένου.

Αλλά ο θεωρητικός φυσικός λέει ότι η μεγαλύτερη λεπτομέρεια που υποστηρίζει τη θεωρία του είναι η κίνηση του Umuamua.

Είπε: «Η πληρωμή του επιπλέον από τον ήλιο είναι αυτό που έσπασε την πλάτη της καμήλας».

Ο Loeb εξηγεί ότι η δύναμη της βαρυτικής έλξης του ήλιου θα αναγκάσει το φυσικό αντικείμενο να κινηθεί γρηγορότερα καθώς πλησιάζει, και τελικά να ωθήσει το αντικείμενο πίσω, προκαλώντας το να κινείται πιο αργά καθώς απομακρύνεται.

Αυτό δεν συνέβη με τοOumuamua, σημειώνει ο Loeb, που επιταχύνθηκε «ελαφρώς, αλλά στατιστικά υψηλά», καθώς κινήθηκε όλο και πιο μακριά.

“Αν δεν είμαστε μόνοι, είμαστε τα πιο έξυπνα παιδιά στη γειτονιά;” αναρωτήθηκε ο Loeb.

«Εάν υπάρχει ένα είδος που έχει αυτοκτονήσει λόγω πολέμου ή κλιματικής αλλαγής, μπορούμε να συνδυάσουμε τη δουλειά μας και να δράσουμε καλύτερα. Αντ ‘αυτού, σπαταλάμε πολλούς πόρους στο έδαφος πολεμώντας ο ένας τον άλλον και άλλα αρνητικά πράγματα που είναι τεράστια σπατάλη. “

«Τι θα συνέβαινε αν ο άνθρωπος των σπηλαίων έβλεπε ένα κινητό τηλέφωνο;» αναρωτήθηκε στο New York Post.
«Έχοντας δει βράχια όλη του τη ζωή, θα πίστευε ότι ήταν απλά ένας λαμπερός βράχος.»
Ο Loeb σύντομα εμπνεύστηκε μια άλλη πιθανότητα: Δεν ήταν κομήτης αλλά τεχνολογία π΄απορρίφθηκε από έναν εξωγήινο πολιτισμό..

Όσον αφορά τον σκοπό του, ο Loeb δεν είναι απολύτως σίγουρος. Υποθέτω ότι θα μπορούσε να είναι «σκουπίδια του διαστήματος» που κάποτε χρησίμευε ως ένα είδος σημαντήρα διαστημικής πλοήγησης που χρησιμοποιείται από έναν πολιτισμό του παρελθόντος.

«Ο μόνος τρόπος για να αναζητήσεις [εξωγήινους πολιτισμούς] είναι να αναζητήσεις τα σκουπίδια τους, όπως οι ερευνητές δημοσιογράφοι που κοιτάζουν τα σκουπίδια των διασημοτήτων», δήλωσε ο Loeb.

Φυσικά, δεν συμφωνούν όλοι με την επιστημονική κοινότητα με τη θεωρία του.

Τον Ιούλιο του 2019, η «Ομάδα Oumuamua του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαστημικής Επιστήμης δημοσίευσε ένα άρθρο στο Nature Astronomy, καταλήγοντας στο συμπέρασμα:« Δεν βρίσκουμε πειστικά στοιχεία που να ευνοούν μια εξωγήινη εξήγηση για το «Oumuamua».

Ο Loeb είναι αποφασιστικός για τα ευρήματά του. «Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να συζητήσουν την πιθανότητα να υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί εκεί έξω», είπε στο The Post. «Πιστεύουν ότι είμαστε ξεχωριστοί και μοναδικοί. Νομίζω ότι είναι μια προκατάληψη που πρέπει να εγκαταλειφθεί. “


……..Από την εμφάνιση του Oumuamua, ένα δεύτερο διαστρικό αντικείμενο γνωστό ως 2I / Borisov εντοπίστηκε στο ηλιακό σύστημα από ένα τηλεσκόπιο της Κριμαίας το 2019. Αλλά αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν ένας απλός παλιός κομήτης.

Μέχρι πρόσφατα, τα όργανα μας δεν ήταν αρκετά ευαίσθητα για να προσελκύσουν τέτοιου είδους επισκέπτες. Ωστόσο, ο Loeb είπε ότι η τεχνολογία θα επιτρέψει σύντομα να εντοπίσει περισσότερους ταξιδιώτες στο διάστημα και ο μόνος τρόπος για να διευθετηθεί το μυστήριο του «Oumuamua» είναι αν εντοπιστεί ένα παρόμοιο αντικείμενο και διερευνηθεί διεξοδικά με μια έρευνα.

Είπε ότι το βιβλίο του «πρέπει να παρακινήσει τους ανθρώπους να συλλέξουν περισσότερα δεδομένα για το επόμενο αντικείμενο που θα φαίνεται περίεργο».

dimpenews.com