Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Eric Caumes στις 9/12/20 για εμβόλιο Pfizer: ”Δεν έχω δει ποτέ τόσο υψηλή συχνότητα παρενεργειών για ένα εμβόλιο!” Δέχεται υβριστική επίθεση από Υπ. Υγείας κι ανασκευάζει στις 14/12/20.

Στην συνέντευξή του στην leparisien 9/12/20 ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Eric Caumes για εμβόλιο Pfizer: Δεν έχω δει ποτέ τόσο υψηλή συχνότητα παρενεργειών για ένα εμβόλιο! Αμέσως μετά ο Υπ. Υγείας χαρακτηρίζει τα λεγόμενα του ανοησίες και γαιδουριές. Ση συνέχεια στις 14/12/20 ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Eric Caumes εν μέρει ανασκευάζει τις δηλώσεις του αλλά και πάλι διασώζει από την πρωτολογία του αν και σε πιο ήπιους τόνους αυτή τη φορά: « η συχνότητα των παρενεργειών είναι λίγο πιο σοβαρή απ΄ότι για τ΄άλλα εμβόλια αλλά θα επιθυμούσα να εμβολιαστώ », είπε στο France 5. Αυτός ο πρώτος πολέμιος των εμβολίων κάμφθηκε γιατί πείστηκε ή φοβήθηκε την τύχη των συναδέλφων του Καθηγητών άλλος όπως ο καθηγητής Jean-Bernard Fourtillan κατέληξε στο Ψυχιατρείο κι άλλος απολύθηκε αν και Καθηγητής Λοιμωξιολογίας περίπτωση Christian Perronne; Παραδέχθηκε ότι του ασκήθηκαν ουσιαστικά πιέσεις καθώς είπε «ταράχθηκα από τις προτάσεις του κ.Véran απέναντί μου. Το να στιγματίζεις άτομα δεν είναι άξιον ενός υπουργού»..

υπόθεση καθηγητή Jean-Bernard Fourtillan ψυχιατρική γνωμάτευση μετά τον ακούσιο εγκλεισμό του

Δικαιολόγησε την εν μέρει μεταστροφή του λέγοντας ότι: «Ήμουν προσεκτικός γιατί δεν είχα δεδομένα. Μέχρι την περασμένη Πέμπτη, δεν υπήρχε επιστημονική δημοσίευση », εξήγησε ο Eric Caumes στο RMC και στο BFMTV. Iσχυρίστηκε ότι διάβασε λεπτομερώς την επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, που ανέφερε ότι το εμβόλιο ήταν “πολύ αποτελεσματικό”. Όσον αφορά τις παρενέργειες, όπως κόπωση ή πονοκεφάλους, είπε είναι «μη σοβαρές αλλά συχνές».

Τι είπε στην leparisien 9/12/20:

Αφού ζήτησε περισσότερη διαφάνεια από τα εργαστήρια, ο καθηγητής Eric Caume, Διευθυντής Λοιμωξιολογίας στο νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière στο Παρίσι, και φημισμένος για τον ειλικρίνεια του, ανησυχεί για τον μεγάλο αριθμό παρενεργειών των εμβολίων Pfizer κατά του Covid-19.

-Είχατε πρόσβαση σε επιστημονικές δημοσιεύσεις για τα διάφορα εμβόλια;

-Σε μια, ναι! Τα πλήρη αποτελέσματα της δοκιμής της AstraZeneca μόλις εμφανίστηκαν στο The Lancet. Και θα τα παρακολουθώ προσεκτικά. Το βρετανικό εργαστήριο υπέβαλε τα δεδομένα του σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου του σε μια ανασκόπηση, η οποία του δίνει επιστημονική αξία, αφού έχουν ελεγχθεί, επικριθεί και εγκριθεί από ανεξάρτητους συναδέλφους. Αυτός πρέπει να είναι ο κανόνας, αλλά η Pfizer και η Moderna απλώς ανακοίνωσαν την επιτυχία τους με δελτίο τύπου. Στην καριέρα μου ως γιατρός, δεν το έχω ξαναδεί αυτό! Λογαριάστε, δεν υπάρχει ακόμα κανένα ίχνος επιστημονικής έκδοσης. Περπατάμε με το κεφάλι. Ευτυχώς, την Τρίτη το απόγευμα, μπόρεσα να συμβουλευτώ την έκθεση του αμερικανικού πρακτορείου φαρμάκων, που δημιουργήθηκε από δεδομένα που διαβιβάστηκαν από την Pfizer, προκειμένου να μπορέσω να διαθέσει το εμβόλιο στο εμπόριο.

-Τι λέει;

Διαβάζοντας τις 53 σελίδες, κάτι μου χτύπησε άσχημα. Δεν έχω δει ποτέ τόσο υψηλή συχνότητα παρενεργειών για ένα εμβόλιο! Εκτός από τις ελάχιστες αντιδράσεις που οφείλονται στην ένεση όπως τοπική ερυθρότητα και πόνο, άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες εντοπίζονται σε σχετικά υψηλά ποσοστά, ειδικά στους νέους και μετά τη δεύτερη δόση. Για παράδειγμα αυτό του πυρετού, που μπορεί να εμφανιστεί προσωρινά μετά από μια ένεση, είναι κλασική περίπτωση. Αλλά εδώ, το 15,8% των 18-55 ετών είχαν 38 ° C ή περισσότερο για επτά ημερών από τη δεύτερη ένεση. Και το 45% έπρεπε να πάρει φάρμακο για πυρετό ή πόνο. Μιλάμε επίσης για το 55% που παρουσίασε κεφαλαλγία, το 62% κόπωση. Όχι, αλλά εδώ είναι πάρα πολύ, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα… Είμαι έκπληκτος επειδή αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες δεν αναφέρονται στο έγγραφο από την Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων, η οποία είναι η μόνη πηγή μου. Αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε.

– Κατά τη γνώμη σας, ο πληθυσμός που κινδυνεύει πρέπει να ανοσοποιηθεί;

-Αυτό είναι ένα θέμα πολύ ευαίσθητο.Όλα εξαρτώνται από την ισορροπία κινδύνου-οφέλους. Ηλικιωμένα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρό Covid, θα τα εμβολιάσω ευρέως με εκείνα των Pfizer και Moderna, αλλά όχι νεότερα άτομα ή άτομα χωρίς συννοσηρότητα. Όχι μόνο υπάρχει έλλειψη πληροφοριών, αλλά αυτές οι ενέσεις που βασίζονται σε γενετικό υλικό (mRNA) δεν έχουν περάσει ποτέ το στάδιο εμπορευματοποίησης μέχρι τότε. Ίσως είναι επαναστατικά, αλλά θέλω την απόδειξη της αξιοπιστίας τους, αλλιώς ισοδυναμεί με τυφλή εμπιστοσύνη στους κατασκευαστές-βιομηχάνους. Σήμερα ο κόσμος βιάζεται. Αποτέλεσμα, βρισκόμαστε σε μια εμπορική μετατόπιση. Από την άλλη πλευρά, ευχαρίστως να εμβολιαστώ με αυτό της AstraZeneca και το κινέζικο εμβόλιο για τα οποία διαθέτουμε τα επικυρωμένα αποτελέσματα.

-Ο Υπουργός Υγείας, Olivier Véran, αντέδρασε στο LCI στα σχόλιά σας σχετικά με τον εμβολιασμό, λέγοντας ότι κάποιες φορές λέτε “ανοησίες”. Τι του απαντάτε;

-Δεν εκπλήσσομαι που προστίθεμαι στους βουλευτές που προσβάλλει ο Véran (Σημείωση του συντάκτη: στις 3 Νοεμβρίου, ο υπουργός δεν είχε διατηρήσει την ηρεμία του, κατά την εξέταση του νομοσχεδίου σχετικά με την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Εθνοσυνέλευση). -Δεν φοβάστε να παίξετε το παιχνίδι συνωμοσίας;

-Ναι, φοβάμαι τρομερά, αλλά μόλις κάποιος βγει από την μοναδική επικρατούσα σκέψη, κάποιος θεωρείται αμέσως ως συνωμότης ή «γάιδαρος», όπως με χαρακτήρισε ο Véran όταν είμαι ένας από αυτούς που υπερασπίζονται περισσότερο τα εμβόλια. Είναι τα θαύματα των μολυσματικών ασθενειών, τα πιο έξυπνα φάρμακα που υπάρχουν, γιατί προλαμβάνουν παρά θεραπεύουν. Αλλά λέω στους ανθρώπους την αλήθεια, διαφορετικά δεν θα μας εμπιστεύονται πλέον εμάς τους γιατρούς… Επιπλέον, κανένας συνάδελφος δεν διέψευσε τα λόγια μου ή είπε ότι έκανα λάθος που περιμένω τα αποτελέσματα της φάσης 3, σχετικά με την αποδοτικότητα. Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο υποκριτών!

Υπολογίζετε να πάτε στο μέτωπο παρ΄όλα αυτά;

-Nαι , γιατί η αρχική ανησυχία μου είναι ότι κάτι πάει άσχημα με αυτά τα εμβόλια κατά του Covid. Τότε θα μας προσάψουν πως μαγειρέψαμε τις φάσεις, θα μας πουν : ήσασταν αφελείς και πληρώσατε ρουμπίνι το πέταλο αυτές τις δόσεις , χωρίς την ίδια στιγμή να γνωρίζετε αν ήταν ακίνδυνα.Αν αποτύχουμε ολόκληρη η ιστορία της εμβολιολογίας θα δυσφημιστεί. Σήμερα, έχουμε την εντύπωση ότι πρέπει να επιλέξουμε στρατόπεδο. Όλα δεν είναι μαύρα ή άσπρα, μπορεί να είναι γκρι και πρέπει να το πούμε..leparisien 9/12/20

dimpenews.com

One thought on “Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Eric Caumes στις 9/12/20 για εμβόλιο Pfizer: ”Δεν έχω δει ποτέ τόσο υψηλή συχνότητα παρενεργειών για ένα εμβόλιο!” Δέχεται υβριστική επίθεση από Υπ. Υγείας κι ανασκευάζει στις 14/12/20.

  1. αντε να βγει ο ΤΡΑΜΠ να παρετε την σειρα σας στην φυλακα !!!! λιγες μερες μεινανε ακομα !!!! εχετε σκαψει αλγουμι ?? αλλα και παλι θα σας σκεπασει απο πανω ….. θα σας θαψει !!

    Like

Comments are closed.