Τα περισσότερα δημοτικά σχολεία στην Αγγλία θ’ ανοίξουν κανονικά στις 4 Ιανουαρίου μ΄εξαίρεση αυτά του Λονδίνου λόγω της μετάλλαξης. Τζόνσον: φέρτε τα παιδιά σας στα σχολεία….ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι «πολύ, πολύ χαμηλός» και το όφελος της εκπαίδευσης είναι «τόσο τεράστιο»..!!!

Τα περισσότερα δημοτικά σχολεία στην Αγγλία θα ανοίξουν κανονικά στις 4 Ιανουαρίου, αλλά στο Λονδίνο και σε ορισμένες γύρω περιοχές δεν θα ανοίξουν για τους περισσότερους μαθητές έως τις 18 Ιανουαρίου. Τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία θα κλιμακώσουν την επιστροφή τους με μαθητές που θα λάβουν μέρος σ΄εξετάσεις το 2021 ξεκινώντας στις 11 Ιανουαρίου και άλλες ηλικιακές ομάδες θα επιστρέψουν αυτοπροσώπως στις 18 Ιανουαρίου.
Ο κ. Τζόνσον είπε ότι η πολιτική του για τα σχολεία θα πρέπει να «καθοδηγείται από τις συμβουλές για τη δημόσια υγεία», οι οποίες προς το παρόν είναι «ότι τα σχολεία είναι ασφαλή σε εκείνες τις περιοχές όπου δεν οδηγούμαστε από τη νέα μετάλλαξη για να τα κλείσουμε».

Οι γονείς πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στο δημοτικό σχολείο τη Δευτέρα, εφόσον είναι ανοιχτό στην περιοχή τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ο Μπόρις Τζόνσον είπε “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σχολεία είναι ασφαλή”.

Το σχολικό κλείσιμο δύο εβδομάδων στο Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Αγγλία ήταν “κατ΄εξαίρεση” λόγω μιας γρήγορης εξάπλωσης νέας μετάλλαξης του Covid-19, είπε.Ο Τζόνσον είπε στο BBC,στον Andrew Marr Show ότι ο κίνδυνος για τα παιδιά ήταν «πολύ, πολύ χαμηλός» και το όφελος της εκπαίδευσης ήταν «τόσο τεράστιο».bbc 3/1/20

Και όλα αυτά σε μια Αγγλία που είναι στις πρώτες θέσεις νεκρών από covid παγκοσμίως, όπου εκεί μεταδόθηκε η βρετανική μετάλλαξη που είναι περισσότερο μεταδόσιμη στα παιδιά, όπου έχουν 5πλασιαστεί τα κρούσματα τελευταία όπου καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο εθνικά ρεκόρ κρουσμάτων και θυμάτων.. Η Αγγλία δεν θέλει να γίνει ταυτόσημη των αποικιών της. Η αφρικανοποίηση είναι η έλλειψη εκπαίδευσης.

Το να πας στο σχολείο δεν ήταν ποτέ αυτονόητο, με στερήσεις με αγώνα με ποδαρόδρομο, μέσα στη νύχτα για να είσαι το πρωί καλύπτοντας χιλιομετρικές αποστάσεις με χίλιους κινδύνους και στερήσεις, ή αλλού σ΄εμπόλεμες ζώνες, σε κοινωνίες αφρικανικού τύπου όπου δεν υπάρχει μια αλλά πάμπολλες επιδημίες, αλλά τα σχολεία δεν κλείνουν..

Σε μια κοινωνία όπου αποφασίζει μια χούφτα επιδημιολόγων για τα σχολεία και δεν συναποφασίζουν με τη μορφή εισηγήσεων από την δική τους οπτική παιδαγωγοί , ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, σύμβουλοι εκπαίδευσης,πολιτικοί επιστήμονες, οικονομικοί παράγοντες, κοινωνιολόγοι, κι εντέλει οι πολιτικοί με βάση το Σύνταγμα το πολίτευμα έχει πρόβλημα. Τη νομοθετική εξουσία την έχει η βουλή όχι οι υγειονομικοί. Την εκετελεστική η κυβέρνηση όχι οι επιδημιολόγοι. Δεν θέλουμε κυβέρνηση Υγειονομικών γιατί αυτό σημαίνει αλλαγή πολιτεύματος Αριστοκρατία Ολιγαρχία όπου κυβερνούν οι ”Άριστοι” ή οι λίαν καλώς….Το ν’ ανοίξεις τα σχολεία είναι μια πολιτική απόφαση.. Περισσότερα παιδιά, μαθητές πεθαίνουν ή καταστρέφονται από ναρκωτικά παρά από κορωνοιό.. Η υποκρισία έχει όρια οι κόκκινες γραμμές της λογικής πρέπει να επικρατήσουν. Δεν μπορεί η χώρα να υποβληθεί σε υγειονομική χούντα. Την πρώτιστη ευθύνη για την παιδεία την έχει το κράτος κι όχι ο κάθε γονιός ή δημοσιογράφος ή twitterας. Σεβαστή η κάθε άποψη αλλά η κατάργηση της εκπαίδευσης εν έτει 2021 είναι ο μεγαλύτερος σκοταδισμός…

Κι αυτοί που ζητούν σήμερα κλειστά σχολεία πως θ’ απαιτήσουν αύριο ανοικτή αγορά επάνοδο στη ζωή στην ελευθερία στην κανονικότητα….. Ως πότε στα καταφύγια ….Η ζωή είναι αγώνας όχι κρυψώνας .Ουσιαστικά αυτοί οι ίδιοι θέλουν κλειστή εστίαση,λιανεμπόριο, σινεμά, θέατρα, συναυλίες,μουσεία και τόσα άλλα…..Πρέπει να είσαι φαν του μοντέλου Όργουελ και να θέλεις τα παιδιά ψηφιακά ζόμπι για ν’ απαιτείς κλειστά σχολεία..

Ως και στην Western Cape στη Ν Αφρική θ΄ανοίξουν τα σχολεία παρ΄ότι έχουν πρόβλημα με την βρετανική μετάλλαξη. Τα σχολεία έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν ξανά στις 27 Ιανουαρίου. Να μην γίνουμε Ζιμπάμπουε ….

dimpenews.com