Καθηγητής Οξφόρδης: τα εμβόλια ενδεχομένως δεν ανταποκρίνονται στην μετάλλαξη της Ν Αφρικής που μεταδίδεται ταχύτερα από την βρετανική.

Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού από τη Νότια Αφρική θα μπορούσε να είναι ανθεκτικό στα εμβόλια, προειδοποίησε ένας ειδικός.

Ο Sir John Bell είπε ότι ένα «μεγάλο ερωτηματικό» παραμένει σχετικά με το εάν η υπερ-μολυσματική νέα μετάλλαξη μπορεί να αποφευχθεί με τα εμβόλια που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο.
Ο επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είπε επίσης ότι το στέλεχος της Νότιας Αφρικής είναι «πιο ανησυχητικό» από ένα μεταλλαγμένο στέλεχος που ανακαλύφθηκε στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας επειδή είναι ακόμη πιο μολυσματικό.

Είπε στο Times Radio: «Οι μεταλλάξεις που σχετίζονται με τη νοτιοαφρικανική μορφή είναι πραγματικά πολύ σημαντικές αλλαγές στη δομή της πρωτεΐνης».

Αλλά πρόσθεσε: “Νομίζω ότι είναι απίθανο αυτές οι μεταλλάξεις να απενεργοποιήσουν πλήρως τις επιδράσεις των εμβολίων – νομίζω ότι θα υπάρχει ακόμη εναπομένον αποτέλεσμα.

“Μπορεί να χρειαστεί ένας μήνας, ή έξι εβδομάδες, για ν΄αποκτήσουμε ένα νέο εμβόλιο, λοιπόν όλοι πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι. Θα πάει καλά”

Αλλά ο Sir John προειδοποίησε ότι θα παγιδευθούμε τώρα σε ένα παιχνίδι “γάτας και ποντικιού” καθώς εμφανίζονται και άλλες μεταλλάξεις…

Το νέο στέλεχος, που ονομάστηκε 501.V2, ανακαλύφθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Ένας εμπειρογνώμονας προειδοποίησε ότι το νέο στέλεχος της Νότιας Αφρικής μπορεί να είναι ανθεκτικό στο εμβόλιο κορωνοϊού.

Δεν θεωρείται ότι είναι πιο θανατηφόρο από τα τρέχοντα γνωστά στελέχη του κορωνοϊού.

Ωστόσο, θεωρείται ότι είναι πολύ μολυσματικό και βρίσκεται πίσω από ένα σπειροειδές δεύτερο κύμα με ένα εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού που πέρασαν στη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα.

Δύο περιπτώσεις του μεταλλαγμένου στελέχους έχουν ανακαλυφθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο – αλλά οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι είναι πιθανότατα η «κορυφή του παγόβουνου»..thesun 4/1/20

Στο μεταξύ ξεκίνησε ο εμβολιασμός μ΄εμβόλιο AstraZeneca-Οξφόρδης στη Μ Βρετανία…

dimpenews.com