15 νεκροί οι περισσότεροι στρατιώτες σ΄επίθεση των τρομοκρατών στην επαρχία Χάμα στη Συρία.

15 άτομα στην πλειοψηφία τους στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σ΄ένεδρα της ISIS στη Συρία κατά πούλμαν και οχημάτων στην Wadi al-Azib, στο βορρά της Hama, στο δρόμο που ενώνει την Raqqa με τη Δαμασκό αναφέρει η (OSDH).8 στρατιώτες Σύριοι,4 μαχητές προσκείμενοι και 3 πολίτες ο απολογισμός σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

Από την πλευρά του το SANA αναφέρει ότι 9 πολίτες σκοτώθηκαν και 4 άλλοι τραυματίστηκαν σ΄επίθεση των τρομοκρατικών δικτύων κατά ενός βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα και ενός αριθμού λεωφορείων στο δρόμο Ithriyah-Salamieh στην επαρχία της Χάμα στη Συρία.

Ο κυβερνήτης της Hama, ο Mohammad Traek Kreichati, γνωστοποίησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κανάλι al-Sourieh, ότι τα τρομοκρατικά δίκτυα στόχευσαν αθώους πολίτες στο δρόμο Ithriyah-Salamieh και επιτέθηκαν σε βυτιοφόρο καυσίμων και eκαι 3 πούλμαν.

Ο Kreichati πρόσθεσε ότι ο πρώτος απολογισμός είναι 9 νεκροί και 4 τραυματίες υπογραμμίζοντας ότι με τη βοήθεια του συριακού στρατού οι άλλοι επιβάτες μεταφέρθηκαν σ΄ασφαλή ζώνη και οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στην Salamieh.

Προηγουμένως ο ανταποκριτής του SANA ανέφερε ότι 6 πολίτες σκοτώθηκαν το βράδυ σε τρομοκρατική επίθεση κατά λεωφορείου στη ζώνη Wadi Al-Azeb στην Salamieh στην ύπαιθρο της Hama.

Καταγγελίες από ανθρώπους για την αμέλεια των υπαλλήλων που είναι υπεύθυνοι για την ασφαλή διακίνηση και αναρωτιούνται πως το λεωφορείο πήρε άδεια να ταξιδεύει τη νύχτα σε έναν μη ασφαλή δρόμο. Λένε ότι όλοι γνωρίζουν ότι ο δρόμος είναι εκτεθειμένος σε αυτή την περιοχή. Όλες αυτές οι περιοχές παρουσιάζουν μεγάλο κίνδυνο λόγω της ύπαρξης τρομοκρατικών πυρήνων. Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και η 9χρονη, Rawa Al-Hassan Al-Jamil..

Άλλη πηγή μεταφέρει πως υπάρχουν και στρατιώτες μεταξύ θυμάτων ή τραυματιών:

Το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου, οι τρομοκράτες του ISIS ξεκίνησαν μια νέα επίθεση σε λεωφορεία στον δρόμο Raqqa-Salamiyya κοντά στο Wadi al-Azib στην επαρχία Hama.
Σύμφωνα με αναφορές, ένα πολιτικό πούλμαν και ένα στρατιωτικό λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες δέχθηκαν πυρά.
Περίπου 15 άτομα σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.
Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις αναζητούν και χτυπούν τα καταφύγια και τον εξοπλισμό των τρομοκρατών στην έρημο της Συρίας Badiya (“Λευκή έρημος”), όπου κρύβονται τα απομεινάρια της ISIS.
Η διοίκηση του αραβικού στρατού της Συρίας έστειλε νέες ενισχύσεις σε αυτήν την έρημο για να χτενίσει τις γύρω περιοχές και να εξασφαλίσει τη στρατηγικά σημαντική διαδρομή.
Στις 30 Δεκεμβρίου, ως αποτέλεσμα νυχτερινής ενέδρα, η ISIS επιτέθηκε σε 3 λεωφορεία, σκοτώνοντας περισσότερους από 30 στρατιώτες από το 4ο τμήμα SAA, πολλοί τραυματίστηκαν στην έρημο στον δρόμο προς τη Χομς στη ζώνη Kabajeb στο δρόμο Deir Ezzor -Παλμύρα.

Χθες επίσης ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκες αερίου στα συρολιβανέζικα σύνορα στο el-Qasr (Hermel), 10 τραυματίες ο απολογισμός.

dimpenews.com