Ο Λίβανος επιβάλει ολοκληρωτικό lockdown 11 ημερών (κανείς έξω, κλείνουν ως και τα σουπερ-μάρκετ) λόγω covid19 αλλά και επικείμενης αμερικανο-ισραηλινής επίθεσης; Παίρνει φωτιά η Μ Ανατολή. Νέα πολύνεκρη ισραηλινή επίθεση κατά Συρίας…

από τα χθεσινοβραδινά χτυπήματα του Ισραήλ επί συριακού εδάφους

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Λιβάνου όσο κι αποκαλυπτική για το πως η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης εξυπηρετεί κι άλλους σκοπούς…Ο Λίβανος επέβαλε ολοκληρωτικό lockdown 11 ημερών κανείς πολίτης δεν θα θα μπορεί να μπορεί να βγει από το σπίτι του ούτε για ψώνια τροφίμων ούτε για φυσική άσκηση ούτε για βόλτα με κατοικίδιο..Κρατούμενοι κανονικά χωρίς προαυλισμό ήλόγοι ασφαλείας για επικείμενη μεγάλη επιδρομή ΗΠΑ-Ισραήλ κάνουν επιτακτικό αυτό το μέτρο;;; Όπως και να έχει πρόκειται για πρωτοφανές μέτρο..
Αρχής γενομένης από αυτήν την Πέμπτη το ολοκληρωτικό lockdown συνοδεύεται κι από περιορισμό πτήσεων από χώρες υψηλού κινδύνου κι όλα αυτά για ν΄αναχαιτίσει την έξαρση του coronavirus.

“Απαγορεύεται να βγει κάποιος στο δρόμο από τις 5 h το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2021 ως τις 5 h το πρωί της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου”, σύμφωνα με ανακοινωθέν που διαδόθηκε τη Δευτέρα μετά από σύγκλιση του Ανώτερου Συμβουλίου της Άμυνας
Κάποιες εξαιρέσεις προβλέπονται μόνο για προσωπικό υγείας, δημοσιογράφους κι εργαζόμενους σε τομείς διατροφής και άλλους εργαζόμενους κρινόμενους ζωτικής σημασίας.Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν μόνο με παράδοση κατ΄οίκον. Έχει ήδη προκληθεί πανικός στον πληθυσμό που σπέυδει νά δειάσει τα ράφια. Τα θαλάσσια και επίγεια σύνορα κλείνουν για όλους τους ταξιδιώτες γι αυτές τις 11 μέρες εκτός κι αν διαθέτουν μια visa ad hoc.

Η χώρα ήταν σε lockdown από τις 7 Γενάρη με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκινούσε από τις 18 h το απόγευμα. Καθώς τα νοσοκομεία φθάνουν σε κορεσμό υγειονομικοί παράγοντες ζήτησαν αυστηρότερα μέτρα..

Σύμφωνα με τον παραιτηθέντα Πρωθυπουργό Hassan Diab, η επιδημία είναι “εκτός ελέγχου” και το σύστημα κινδυνεύει ν΄ανατραπεί.Ο Λίβανος με 6.000.000 κατοίκους είχε ως τη Δευτέρα 222.391 κρούσματα εκ των οποίων 1629 νεκρούς. Ενώ την Παρασκευή είχε ρεκόρ κρουσμάτων με 5440 καινούργια.

Αύξηση 70% κρουσμάτων σε σχέση με προηγούμενη εβδομάδα και ο Λίβανος είναι πια στο γκρουπ των χωρών με την πιο μεγάλη εξέλιξη του ιού στον κόσμο σύμφωνα με στοιχεία του AFP. Είναι πίσω από την Πορτογαλία (+73%), Νιγηρία (+77) Ιρλανδία (+190%).AFP,bfmtv

Tην ίδια στιγμή κορυφώνεται η ένταση στις ισραηλινο-λιβανέζικες σχέσεις και στη Μ Ανατολή

καθώς ο Λίβανος υπέβαλε καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη και στο Συμβούλιο Ασφαλείας, κατά του Ισραήλ για παραβίαση της εθνικής του κυριαρχίας. “Το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου υπέβαλε καταγγελία την Τρίτη το απόγευμα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, μετά από οδηγίες του προέδρου της χώρας Michel Aoun”, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων. Η καταγγελία ανέφερε καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου του Λιβάνου από το Ισραήλ. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας. “Αυτές οι παραβιάσεις απαιτούν την καταδίκη του Ισραήλ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διατήρηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

o ισραηλινός στρατός απήγαγε τον 22χρονο Λιβανέζο Hussein Zahra, από παραμεθόρια περιοχή. Η Tsahal ισχυρίζεται ότι ήταν πληροφοριοδότης της Hezbollah χωρίς να δίνει τεκμήρια..

Χθεσινοβραδινές Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στις πόλεις Deir-Ez-Zor και BouKamal στη ΒΑ Συρία.Τουλάχιστον 57 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ την προηγούμενη νύχτα κατά στρατιωτικών θέσεων se Deir Ezzor και Al Bukamal σύμφωνα με το OSDH.14 Σύριοι στρατιώτες και οι υπόλοιποι Ιρακινοί..Είναι τα πιο θανατηφόρα χτυπήματα Ισραήλ κατά Συρίας από την αρχή του πολέμου που κήρυξαν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Τουρκία-Ισραήλ-Σ Αραβία-Κατάρ με αιχμή του δόρατος τους τζιχαντιστές από το 2011 για ανατροπή του μετριοπαθή ηγέτη Άσαντ.

Τουρκία, ΗΠΑ εισέβαλαν σε συριακό έδαφος και προβαίνουν σε κατοχή συριακού εδάφους..Το Ισραήλ βομβαρδίζει από αέρος σε ημερήσια βάση ενισχύοντας την αποδυνάμωση του συριακού κράτους διασφαλίζοντας και τα κλοπιμαία συριακά εδάφη υψώματα του Γκολάν και εδραιώνοντας τη θέση του απέναντί του.. Οι χώρες του Κόλπου πατρονάρουν κι ενισχύουν οικονομικά ιδεολογικά λογισμικά εξοπλιστικά τους τζιχαντιστές στο έδαφος..Από το Ιντσιρλίκ και τα νατοικά πλοία γινόταν λογισμική υποστήριξη και καθοδήγηση τζιχαντιστών.η τρόικα του πολέμου ΗΠΑ-Αγγλία -Γαλλία χτύπησαν τη Δαμασκό με τόμαχοκ. Από τα σύνορα η ΜΙΤ έβαζε όπλα στους τρομοκράτες..Ένας ετερόκλητος Συνασπισμός μίσους κατά του συριακού κράτους της ιστορίας του πολιτισμού του και του λαού του..Μια πραγματική συνεχόμενη γενοκτονία.

-Το Al-Arabiya TV επικαλούμενο μια ισραηλινή στρατιωτική πηγή αναφέρει πως «οποιαδήποτε επιχείρηση Hezbollah θ’ απαντηθεί χτυπώντας μια ολόκληρη δέσμη στόχων στο Λίβανο ′’ Πρόσθεσε: ′’ Το Ισραήλ θα συνεχίσει να εντείνει τις επιδρομές του κατά της Συρίας. Το ποσοστό επιδρομών είναι τώρα 3 σε 10 ημέρες, αλλά στο παρελθόν ήταν 1 κάθε 3 εβδομάδες. “Ισχυρίστηκε ότι «οι επιδρομές επικεντρώνονται σε συμβατικούς πυραύλους και ραντάρ του Ιράν και της Συρίας, με σκοπό την αποτροπή μιας επιδρομής σε μια μελλοντική αντιπαράθεση με τυχαίους βαλλιστικούς πυραύλους από τα αμυντικά συστήματα»

-στρατιωτικές πηγές αποκάλυψαν στο Al-Alam News Channel ότι η επίθεση κατά Al-Bukamal και Deir Ezzor, είχε διάρκεια 35′ και συνέπεσε με παρεμβολές, μπλοκάρισμα συχνοτήτων στην αμερικάνικη βάση Al-Tanf κατά τις επιδρομές ήταν μια κοινή αμερικανοισραηλινή επιχείρηση.

Ισραήλ / ΗΠΑ σχεδιάζουν μια μεγάλη επίθεση στη Συρία, το Λίβανο, το Ιράκ μετά την αεροπορική επίθεση, σύμφωνα με το NPASyria. Αυτή θα “ενεργοποιήσει” τη Ρωσία / την Τουρκία. Η Ρωσία ελέγχει τη Συρία από αέρος.

Το πληγωμένο θηρίο είναι πιο επικίνδυνο. Κι επειδή εδώ μιλάμε για αποκαλυπτικό θηρίο με όλη τη σημασία η Αμερική κατά την πτώση της θα επιδιώξει εντυπωσιακό φινάλε μετά των αλλοφύλων;;;

dimpenews.com