Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας: αν κλείσουμε τα σχολεία η γαλλική οικονομία θ΄ανατραπεί…(η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη η οικονομία πάει πρίμα οπότε κλειστά σχολεία)..

Η γαλλική κυβέρνηση εναντιώθηκε στο κλείσιμο των σχολείων…Εδώ οι 3 εξουσίες κρύβονται πίσω από μια νεοφανή την ”υγειονομική”. “Κάναμε την επιλογή να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Υπολογίσαμε τα καταστροφικά αποτελέσματα του πρώτου lockdown.( σσ. Εδώ τ΄αναλογίστηκαν;) Κι αν το σχολείο σταματήσει αυτό είναι πολύ άσχημο για τα παιδιά και την οικονομία.( σσ. η ελληνική οικονομία δεν έχει ανάγκη) Αν κλείσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα η γαλλική οικονομία θα χυθεί σαν την καρδάρα”,δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας ο Jean Castex, σε επίσκεψή του στη Metz. Στις 7 Γενάρη επίσης είχε δηλώσει :”πρέπει αληθινά η υγειονομική κατάσταση να είναι πολύ σοβαρή για να κλείσουμε τα σχολεία. Γιατί γνωρίζουμε ότι οι συνέπειες συνυπολογισμένων των υγειονομικών από το κλείσιμο των σχολείων είναι δραματικές “.

“Σε αυτό το στάδιο δεν προσανατολιζόμαστε στο κλείσιμο των σχολείων “,δήλωσε κι ο Olivier Véran ο Υπ. Υγείας στις 10 Γενάρη στο Europe 1. Toυλάχιστον ο Γάλλος Πρωθυπουργός ο JeanCASTEX το παραδέχθηκε: «Οι φοιτητές πληρώνουν ένα βαρύ τίμημα για αυτήν την κρίση υγείας», γιατί κάποιοι άλλοι μιλούν για τον ψηφιακό παράδεισο της Εδέμ …

Στη Γαλλία λοιπόν θεωρούν ότι εκπαίδευση κι οικονομία πηγαίνουν μαζί εδώ το αποσυσχετίζουν και θέτουν Πόντιου Πιλάτου ψευδο-διλήμματα τα σχολεία ή το λιανεμπόριο…Είναι καταστροφικό να κλείνεις τα σχολεία λέει ο Γάλλος Πρωθυπουργός, έχει δραματικές συνέπειες..

Αλλά και στην Αφρική που έχουν πληρώσει το σκληρό τίμημα του αναλφαβητισμού το αγαθό της παιδείας είναι αδιαπραγμάτευτο και οι φοιτητές διαδηλώνουν στην Kinshasa και σε πολλές πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό για ν΄ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια που έκλεισαν από τις αρχές λόγω COVIDー19 κι απαιτούν ν΄αρχίσουν πάλι τα μαθήματα.”

Kι αν η Αφρική φαντάζει μακριά είναι και η Ιταλία δίπλα μας. Διαδηλώσεις μαθητών και φοιτητών στην Ιταλία που ζητούν να σταματήσει η απάτη του video game ψευδοσχολείου των κοινωνικών αποκλεισμών και της δια βίου αμορφωσιάς και απαιτούν εδώ και πολλές μέρες να ανοίξουν τα σχολεία πανεπιστήμια και ν΄αρχίσουν τα πραγματικά και μη εικονικά μαθήματα, η δια ζώσης . Οι μαθητές λυκείου κατέλαβαν τα σχολειά τους για 30 ώρες πριν την θριαμβευτική τους έξοδο.. Αυτοί οι μαθητές αξίζουν αριστεία και επαίνους...

dimpenews.com