10 νεκροί στη Γερμανία μετά από εμβολιασμό τους με Pfizer. Kαι άλλοι 23 στη Νορβηγία….Η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων συνδέει 13 θανάτους ηλικιωμένων και ευπαθών με εμβόλιο Pfizer. Αλλάζει τις οδηγίες: ν΄αποφεύγεται από αυτές τις ομάδες.

Την Πέμπτη, 10 άτομα ανακηρύχθηκαν νεκροί στη Γερμανία μετά τoν εμβολιασμό τους με Pfizer /BioNTech κατά COVID-19, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). Το πρακτορείο ανέφερε ότι οι νεκροί υπέφεραν από σοβαρές ασθένειες και πέθαναν τέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, οι επιπλοκές των ασθενειών που είχαν ήταν ο κύριος λόγος για το θάνατό τους, όχι τα εμβόλια.see.news 14.1.21

”H Eθνική υπηρεσία Υγείας της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα πως ερευνά 23 θανάτους που φαίνεται να έχουν προκληθεί από επιπλοκές του εμβολίου.”Είναι άνω των 80 ετών κι ουσιαστικά κατέληξαν αφού ανέπτυξαν επιπλοκές που επέφεραν το θάνατό τους”. ”Από τους 23 θανάτους οι 13 εξετάζονται για το αν υπάρχουν παρενέργειες που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων που το λαμβάνουν και είναι άνω των 80 ετών..”.open


Η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων συνδέει 13 θανάτους μεταξύ ηλικιωμένων και ασθενών με ανεπιθύμητες παρενέργειες του εμβολίου Covid-19 της Pfizer.

Η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων έχει αξιολογήσει 13 θανάτους που μπορεί να σχετίζονται με το εμβόλιο της Pfizer. To κοινό στοιχείο σε όσους πέθαναν είναι ότι ήταν ηλικιωμένοι και ευπαθείς.Περισσότεροι από 25.000 Νορβηγοί εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση του στεφανιαίου εμβολίου από την Pfizer / Biontech από τα Χριστούγεννα. Την Παρασκευή, θα δοθεί η πρώτη δόση του νέου εμβολίου Moderna. Μέχρι στιγμής, η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων έχει αξιολογήσει 29 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό covid-19. 13 από αυτά τα περιστατικά είχαν θανατηφόρο έκβαση, δείχνει μια νέα έκθεση από τη Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων. Έχουν αναφερθεί συνολικά 23 θάνατοι σε σχέση με τον εμβολιασμό, αλλά μέχρι στιγμής μόνο 13 από αυτούς έχουν αξιολογηθεί. Οι άλλοι θάνατοι βρίσκονται υπό διερεύνηση. Ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να έχουν συμβάλει σε μια σοβαρή επιδείνωση σε ευπαθείς και ηλικιωμένους, αναφέρει η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων.

Αλλάζει τις συμβουλές εμβολίου.

Όλοι οι θάνατοι έχουν συμβεί σε ευπαθείς, ηλικιωμένους σε γηροκομεία. Όλοι είναι άνω των 80 ετών και μερικοί από αυτούς άνω των 90 ετών, σύμφωνα με το NRK. – Οι αναφορές μπορεί να υποδηλώνουν ότι οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες από εμβόλια mRNA, όπως πυρετός και ναυτία, μπορεί να έχουν οδηγήσει σε θανάτους σε ορισμένους ευπαθείς, λέει ο επικεφαλής ιατρός Sigurd Hortemo στη Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων. Ως αποτέλεσμα, τόσο το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας όσο και η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων άλλαξαν τον οδηγό εμβολιασμού κατά covid19 με νέες συμβουλές για αυτήν την ομάδα.

– Εάν είστε πολύ ευπαθής, πιθανότατα δεν θα πρέπει να εμβολιαστείτε, δήλωσε ο Steinar Madsen στη Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων σε διαδικτυακό σεμινάριο για το εμβόλιο covid19 για δημοσιογράφους την Πέμπτη. Τονίζει σχετικά με το NRK ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες και ότι πολλές χιλιάδες αδύναμοι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί χωρίς θανατηφόρο αποτέλεσμα. Αυτό συμβαδίζει με τις συστάσεις που προήλθαν από την FHI νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Διαφορετικά συμπτώματα

Από τις 14 Ιανουαρίου, συνολικά 29 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών έχουν αξιολογηθεί μετά τον εμβολιασμό covid-19. Από αυτές, 21 είναι γυναίκες και οκτώ είναι άνδρες. 14 από αυτούς ήταν στην ηλικιακή ομάδα 80-89 ετών και επτά ήταν άνω των 90 ετών. Τέσσερις ήταν ηλικίας 70-79 ετών και τέσσερις ηλικίας 18-69 ετών. 13 από τις αναφερόμενες αναφορές είχαν θανατηφόρο έκβαση, 9 είχαν σοβαρές παρενέργειες και 7 περιγράφονται ως όχι σοβαρές παρενέργειες. Οι πιο συχνά αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι γενικά συμπτώματα, όπως μειωμένος γενικός πυρετός και γενική αδιαθεσία και αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης. Τα γαστρεντερικά συμπτώματα όπως διάρροια, ναυτία και έμετος και αναπνευστικά συμπτώματα όπως δύσπνοια και βήχας είναι επίσης μεταξύ των πιο συχνά αναφερόμενων παρενεργειών.trondheim24 14.1.21

dimpenews.com