Μάης 21:” Όλος ο κόσμος μισεί την εξ αποστάσεως” ”Δεν θα είμαστε η θυσιασμένη γενιά” μαζική διαδήλωση φοιτητών στο Παρίσι για ν΄ανοίξουν τα Πανεπιστήμια….

Μάης 21:” Όλος ο κόσμος μισεί την εξ αποστάσεως” ”Δεν θα είμαστε η θυσιασμένη γενιά” συνθήματα από μαζική διαδήλωση στο Παρίσι για ν΄ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.. Επαναστάτησαν οι ψηφιακοί είλωτες..Μισούν το ψηφιακό Νταχάου και το βροντοφωνάζουν. ”Δεν θα είμαστε η θυσιασμένη γενιά” είναι το σύνθημα σε πανό στην κορυφή της πορείας. Μαζική διαδήλωση των φοιτητών στο Παρίσι για ν΄ανοίξουν τα πανεπιστήμια ενώ στη Γαλλία με 70.000 νεκρούς λύκεια γυμνάσια δημοτικά λειτούργησαν συνεχώς από την αρχή της της χρονιάς . Κλείνουν μόνο μονάδες με βάση υγειονομικά πρωτόκολλα.

H Διαδήλωση από φοιτητές, έγινε από το CROUS στο Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης στο Παρίσι για να απαιτήσει το άνοιγμα των πανεπιστημίων και περισσότερων πόρων για την καταπολέμηση της #StudentPrecariety, η οποία έχει ενταθεί με την κρίση του COVID19.Τηρήθηκε 1 λεπτό σιγή για τους φοιτητές που αυτοκτόνησαν κατά την περίοδο που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά... Aνάλογες διαδηλώσεις έγιναν την Τετάρτη σε πολλές πόλεις της Γαλλίας...

Μπροστά από το Πάνθεον καθιστική διαμαρτυρία

Εικόνα

Στο Παρίσι, το Στρασβούργο, τη Λιλ, την Τουλούζη ή ακόμα και τη Ρεν, αυτή η ημέρα κινητοποίησης είχε ως στόχο την «υπεράσπιση των συνθηκών διαβίωσης και των σπουδών των φοιτητών», δήλωσε η Mélanie Luce,η πρόεδρος της UNEF, αρχικά με άλλες αριστερές πολιτικές οργανώσεις και συνδικάτα (UNL, Solidaires-Etudiants, Young Communists, Young επαναστάτες, Young ecologists). Χωρίς μάθημα δια ζώσης για περισσότερο από δύο μήνες, σε αντίθεση με τους μαθητές σε γυμνάσια, προπαρασκευαστικά μαθήματα ή BTS, πολλοί φοιτητές βιώνουν ένα αίσθημα αδικίας.

«Με έκανε να αντιδράσω που βλέπω φοιτητές που ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, ο ίδιος σκέφτηκα τον θάνατό μου πριν από λίγες εβδομάδες “, μαρτυρεί ο Τιτουάν, στο δεύτερο έτος της φιλοσοφίας στη Σορβόννη, μιλώντας για μια” υπερχείλιση απομόνωσης “και” μια απώλεια νοήματος ».

Covid-19 : des centaines d’étudiants mobilisés à travers la France pour réclamer des cours en pré...


“Ζητάμε πραγματική βοήθεια, ένα άνοιγμα των σχολών σε μικρές ομάδες με ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγείας, ψυχολόγους και ψυχιάτρους για την παρακολούθηση των φοιτητών”… Αισθανόμαστε εγκαταλειμμένοι », ανέφερε μια φοιτήτρια από τη Λιλ, η Αλεξάνδρα Μούτον, 22 ετών.Αρκετές πρόσφατες μελέτες έχουν μετρήσει την αύξηση της δυσφορίας των μαθητών. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν καταγραφεί πολλές αυτοκτονίες ή απόπειρες.
Αυτή η κινητοποίηση, μετά από μήνες διάχυτης ανησυχίας, διαμορφώθηκε με την εμφάνιση για αρκετές ημέρες του hashtag #etudiantfantomes -φοιτητές φαντάσματα στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει η le monde.

dimpenews.com