Το μυστικό του Πενταδάκτυλου: Ομαδικός τάφος Ελληνοκυπρίων κι Ελλαδιτών αγωνιστών σε πηγάδι που επιχωμάτωσαν κάτω από τη σημαία-έκτρωμα στον Πενταδάκτυλο…

O Πενταδάκτυλος έδειξε…..Σύμφωνα με Αποκάλυψη ρεπορτάζ του ΑΝΤ1: ”Κάτω από τη σημαία-έκτρωμα στον Πενταδάκτυλο ομαδικός τάφος αγνοουμένων πεσόντων του 1974..Ένα συνεχιζόμενο έγκλημα κρύβεται στα σπλάχνα του Πενταδακτύλου.”

Ομαδικός τάφος, πιθανόνατα μαζική εκτέλεση αιχμαλώτων που στοιχειοθετεί έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας συγκαλύπτουν οι Τούρκοι με την ανοχή συμμάχων…Σε πηγάδι μαζικός τάφος που επιχωματώθηκε για να σβήσουν τα ίχνη….

”Οστά αγνοουμένων της τουρκικής Εισβολής είναι θαμμένα κάτω από την τεράστια σημαία της ντροπής που πληγώνει τις νότιες πλαγιές της κατεχόμενης οροσειράς.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, σε πηγάδι στην περιοχή των χωριών Συγχαρί και Βουνό, βρίσκεται ομαδικός τάφος αγνοουμένων, ο οποίος επιχωματώθηκε για να κατασκευαστεί το 1987 το εκτρωματικό σύμβολο του παράνομου μορφώματος των κατεχομένων.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στον ΑΝΤ1 ότι το συγκεκριμένο πηγάδι χρησιμοποιήθηκε ως χώρος ομαδικής ταφής Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά πολεμώντας στις μάχες που διεξήχθησαν στην περιοχή τον Ιούλιο του 1974, και οι σωροί τους περισυνελέγησαν από τον στρατό εισβολής.”

Και Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες θάφτηκαν για πάντα στη λησμονιά.. έπεσαν για τις χαμένες πατρίδες από προδοτικές εξουσίες και λυκοσυμμαχίες.

”Στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν διεξαχθεί σκληρές μάχες κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της Τουρκικής Εισβολής αλλά και τις πρώτες μέρες της εκεχειρίας.Στο Συγχαρί είχε την έδρα του το ηρωικό 361 Τάγμα Πεζικού, ενώ σε κοντινή απόσταση στις 23 Ιουλίου 1974, πρώτη ημέρα της εκεχειρίας, η 181 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού υπό τον αντισυνταγματάρχη Στυλιανό Καλμπουρτζή, έπεσε σε ενέδρα των Αττίλων, με αποτέλεσμα σχεδόν την ολοκληρωτική καταστροφή της” αναφέρει το ρεπορτάζ του ant1.com.cy.

”Γνωρίζουν και προκαλούν.Την ύπαρξη του ομαδικού τάφου των αγνοουμένων του 1974, που βρίσκεται κάτω από τη σημαία-έκτρωμα στον Πενταδάκτυλο, γνωρίζουν αξιωματούχοι του κατοχικού καθεστώτος, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρξει η οποιαδήποτε προσπάθεια για ανασκαφή του συγκεκριμένου χώρου.” Κανένας σεβασμός σε αιχμαλώτους πολέμου,ταφικά έθιμα σε νεκρούς….

”Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του Ερσίν Τατάρ, Ρουστέμ Τατάρ, είχε διατελέσει για πολλά χρόνια εκπρόσωπος της Τουρκοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους, άρα και ο ίδιος κατοχικός ηγέτης γνωρίζει.”

”Οι κατοχικές αρχές, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, όχι μόνο δεν δίνουν πληροφορίες και αρνούνται να υποδείξουν χώρους ταφής, αλλά συνεχίζουν να προκαλούν, εν μέσω μάλιστα των προετοιμασιών για πραγματοποίηση της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό, υπό τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.” Συνεχής πρόκληση σε όλη τη Μ Ανατολή, Βαλκάνια, Α Μεσόγειο, Αιγαίο,Καύκασο…

”Μετά το απάνθρωπο πικνίκ του Ταγίπ Ερντογάν στην περίκλειστη Αμμόχωστο, οι ιταμές τουρκικές προκλήσεις σε χώρους όπου μαρτύρησαν και εξακολουθούν να αγνοούνται συμπατριώτες μας, συνεχίστηκαν χθες, με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τάταρ να σπεύδει στο Συγχαρί για να επιθεωρήσει τις εργασίες που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες για ανάδειξη του συμβόλου της κατοχής.

Μάλιστα σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τις εργασίες συντήρησης του συμβόλου της κατοχής ως «εθνικό και πνευματικό καθήκον».

Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου τρεις εβδομάδες και θα χρησιμοποιηθούν τριάντα τόνοι κόκκινης και άσπρης μπογιάς.” Παστρικές δουλειές…..

dimpenews.com