Υπάρχει θεραπεία και τ΄όνομα αυτής κολχικίνη; Μια ακόμη αποδοχή ήττας υπαναχωρούν τώρα σε θεραπείες: η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ενέκρινε την «κολχικίνη» ως θεραπεία για Covid-19 σ’ ασθενείς εκτός νοσοκομείου. Η Ελλάδα είναι η 1 από τις 2 χώρες παγκοσμίως που δημοσίευσε μελέτη για την κολχικίνη!

Ως μια ακόμη αποδοχή ήττας δύναται να ερμηνευθεί ότι αφού εκβίασαν τους πληθυσμούς ποικιλοτρόπως για τα ματζουνο-εμβόλια τώρα υπαναχωρούν και στρέφονται σε θεραπείες καθώς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ενέκρινε την «κολχικίνη» ως θεραπεία για Covid-19 σε ασθενείς εκτός νοσοκομείου. Διεθνώς υπάρχει μια κινητικότητα στο θέμα με τη γαλλική leparisien ν΄αναρωτιέται ”Η Κολχικίνη, “το πρώτο φάρμακο από το στόμα” κατά του Covid-19; Γιατί πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.”

Από την άλλη είναι μια πρωτοπορία για την Ελλάδα αφού ”Η Ελλάδα είναι η 1 από τις 2 χώρες παγκοσμίως που δημοσίευσε ήδη μελέτη για την κολχικίνη!”….
Μια μελέτη του Québéc ισχυρίζεται ότι η κολχικίνη, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας, θα μειώσει τ΄αποτελέσματα του Covid-19.
Η κολχικίνη θα μπορούσε, σύμφωνα με μια μελέτη του Κεμπέκ, να βοηθήσει στην ανακούφιση των νοσοκομείων από σοβαρές περιπτώσεις Covid-19.
Τι θα γινόταν αν το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα φάρμακο σαν χάπι για να δούμε τα αποτελέσματα του Covid-19 να μειώνονται; Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το αποτέλεσμα της μελέτης Colcorona, που διεξήχθη σε όλο τον κόσμο, από το Montreal Heart Institute (ICM), στον Καναδά. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε το πρώτο από του στόματος φάρμακο στον κόσμο του οποίου η χρήση θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη δημόσια υγεία”, υπόσχεται ο Jean-Claude Tardif, ο κύριος ερευνητής της μελέτης. Αυτό το φάρμακο δεν πρέπει να επινοηθεί, σύμφωνα με τον ερευνητή: υπάρχει ήδη. Το όνομά του; Κολχικίνη.

Τι είναι η κολχικίνη;
«Η κολχικίνη είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες με ένα καλό προφίλ ασφάλειας που χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας», εξηγεί ο Guy Boivin, ειδικός μικροβιολόγων-μολυσματικών ασθενειών στο CHU του Québec, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Jean-Claude Tardif σε αυτήν τη μελέτη.

Αυτό το μόριο είναι όντως γνωστό στην ιατρική επειδή, εκτός από τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας για την οποία ανακουφίζει, χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της χονδροκαλκίνωσης και σε πιο σπάνιες ασθένειες όπως ο οικογενειακός μεσογειακός πυρετός (κληρονομική ασθένεια) και τη νόσο του Behçet.

Η κολχικίνη δεν είναι ανώδυνο φάρμακο. «Έχει ένα μικρό περιθώριο (είναι στα όρια ) μεταξύ της αποτελεσματικότητας και της τοξικότητας», υπενθυμίζει στο Twitter ένας ασκούμενος σε ένα νοσοκομειακό φαρμακείο, φοβούμενος ότι ο πληθυσμός θα επιδίωκε να πάρει αυτό το φάρμακο. Πρέπει συνεπώς να λαμβάνεται με καχυποψία και μόνο μετά από ιατρική συμβουλή. Στη Γαλλία, η κολχικίνη διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή.

Τι λέει η μελέτη;
Η μελέτη ICM πραγματοποιήθηκε σε 4.488 ασθενείς σε διάφορες χώρες του κόσμου, σε διάφορες περιοχές του κόσμου (Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Ισπανία, Νότια Αφρική και Βραζιλία). Θετικοί για το Covid-19, συμπτωματικοί ή όχι, αυτοί οι ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: μια πρώτη που υποβλήθηκε σε θεραπεία με κολχικίνη, μια δεύτερη που έλαβε εικονικό φάρμακο.

Η κολχικίνη μείωσε κατά 21% τον κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας σε ασθενείς με Covid-19 σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο”, έγραψε το ICM σε δελτίο τύπου, το οποίο δημοσιεύθηκε το Σάββατο στον ιστότοπό του. Από τους 4.159 ασθενείς που είχαν πράγματι θετικό τεστ PCR, συνεχίζει το ερευνητικό ινστιτούτο, “η κολχικίνη οδήγησε σε μείωση των νοσηλείας κατά 25%, την ανάγκη διασωλήνωσης κατά 50% και τους θανάτους κατά 44%”.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, “η θεραπεία ασθενών που διατρέχουν κίνδυνο επιπλοκών με κολχικίνη μόλις επιβεβαιωθεί η διάγνωση του Covid-19 καθιστά δυνατή τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης σοβαρής μορφής της νόσου και κατά συνέπεια τη μείωση του αριθμού των νοσηλευόμενων”. Μια τέτοια λύση θα ελάφρυνε την πίεση στα νοσοκομεία επιτρέποντας στους ασθενείς να μείνουν στο σπίτι.

Επομένως, η μελέτη του Κεμπέκ από μόνη της δεν επαρκεί για να καθοριστεί εάν η κολχικίνη είναι πραγματικά αποτελεσματική έναντι του Covid-19. Από τη βάση των ασθενών που δοκιμάστηκαν, λίγο περισσότεροι από 2.000 έλαβαν κολχικίνη. Η μελέτη δεν έχει δημοσιευτεί – έχει αποκαλυφθεί μόνο σε δελτίο τύπου – δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα προφίλ των ατόμων που δοκιμάστηκαν.
Σε επαφή με τον Le Parisien, ο ICM διευκρινίζει ότι «θα δημοσιευτεί σε ένα επιστημονικό περιοδικό μέσα σε λίγες εβδομάδες», προσθέτει.

Στον ιστότοπό της, η Γαλλική Εταιρεία Φαρμακολογίας και Θεραπευτικής (SFPT) δήλωσε το Σάββατο ότι “27 μελέτες παγκοσμίως που δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητα της κολχικίνης” βρίσκονται σε εξέλιξη. Μόνο δύο έχουν ήδη δημοσιευτεί μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Κολομβία και μια άλλη στην Ελλάδα. Παρόλο που δείχνουν βελτίωση στην υγεία των ασθενών με κολχικίνη, αφορούν πολύ λίγους ασθενείς – 300 για την πρώτη, 100 για την δεύτερη – για να ληφθούν υπόψιν ως τρέχον νόμισμα. Το SFPT καταλήγει στο συμπέρασμα: «Η αποτελεσματικότητα της κολχικίνης στην πρόληψη ή τη θεραπεία των μολύνσεων Covid-19 δεν έχει αποδειχθεί.”leparisien 23/1/21

Είναι μια νίκη της γαλλικής σχολής σκέψης έναντι του αγγλοσαξωνικού άξονα αφού η θεραπεία αυτή προέρχεται από το γαλλόφωνο Κεμπέκ και ουσιαστικά είναι συνέχεια της προσπάθειας του Γάλλου Καθηγητή Didier Raoult και της λογικής αντιμετώπισης του ιού με hydroxychloroquine κι όχι με εμβόλια λόγω των πολλών μεταλλάξεών του.

Η εξέλιξη αυτή επέρχεται αφού στις χώρες που πρωτοστάτησαν στο μαζικό εμβολιασμό με mRNA παρατηρήθηκε σημαντική έξαρση του ιού και επομένως δεν αναχαιτίστηκε η μετάδοση. Υπήρξαν παρενέργειες άμεσες που δημιουργούν φόβο για ακόμη πιο σοβαρές μακροπρόθεσμες. Τρίτον Pfizer και AstraZeneca παρουσίασαν ανεπίτρεπτες έως εγκληματικές παλινωδίες κατά την παράδοση των δόσεων και ουσιαστικά μόνες τους τίναξαν στον αέρα το όλο εγχείρημα.

dimpenews.com