Σκάνδαλο λογοκρισίας τύπου στη Γαλλία. Η Υπουργός Πολιτισμού επιχειρεί να κλείσει το site ”FranceSoir” που έδωσε βήμα στους αντιφρονούντες επιστήμονες όπως στο νομπελίστα Luc Montagnier!!

Σκάνδαλο λογοκρισίας του τύπου στη Γαλλία. Η Υπουργός Πολιτισμού Roselyne Bachelot θέλει να φιμώσει το site Francesoir που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο ως αντίβαρο στην καθεστωτική προπαγάνδα για την διαχείριση της κρίσης covid19.H υπουργός ανακοίνωσε στο Twitter, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες: ”Ζήτησα να επανεξεταστεί το πιστοποιητικό IPG (πολιτικές και γενικές πληροφορίες) που χορηγήθηκε στην υπηρεσία τύπου on line # Francesoir, που λήγει καταρχήν τον Σεπτέμβριο του 2022, προκειμένου να επαληθευτεί από τώρα ότι οι όροι επιχορήγησής του είναι πάντα απόλυτα σεβαστοί.”

Η υπουργός Πολιτισμού, Roselyne Bachelot, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ζήτησε επανεξέταση του status του ιστότοπου «πολιτικών και γενικών πληροφοριών» (IPG), που χορηγήθηκε στο
média on line FranceSoir , κατηγορούμενο για αρκετούς μήνες για διασπορά θεωριών συνωμοσιολογίας αναφέρει το le point στις 29.1.21.

Το status το λεγόμενο IPG παρέχει το δικαίωμα, για διαδικτυακές δημοσιεύσεις, σε ορισμένα φορολογικά πλεονεκτήματα και πιθανή ενίσχυση από το Στρατηγικό Ταμείο για την Ανάπτυξη του Τύπου (FSDP). Τα κριτήρια ανάθεσης καθορίζονται σε διάταγμα του 2009.
Η ανακοίνωση της Υπουργού Πολιτισμού επέρχεται καθώς ο ιστότοπος, ο οποίος χρησιμοποιεί τον τίτλο της ανενεργής εφημερίδας France-Soir, βρήκε μια νέα φήμη- αναγνωρισιμότητα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, αλλά έχει επικριθεί για μερικούς μήνες διάδοσης ψευδών πληροφοριών και αναμετάδοση συνωμοτικών θεωριών, ιδίως για την προώθηση του ντοκιμαντέρ Hold-Up προσθέτει το le point.

Παλιοί δημοσιογράφοι από την εφημερίδα France-Soir και η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων απέστειλαν μια αναφορά τον Ιανουάριο στον ιστότοπο Change.org, απευθυνόμενοι στην υπουργό, ισχυριζόμενοι ότι θεωρούν «απαράδεκτο ότι αυτός ο ιστότοπος θα μπορούσε να διαδίδει με απόλυτη ατιμωρησία ψευδείς ειδήσεις και θέσεις συνωμοσιολογικές που είναι επικίνδυνες για την κοινωνία »και απαιτούν« την άμεση παύση αυτών των δημοσιεύσεων με όλα τα απαραίτητα νομικά ή άλλα μέσα ».

Η έριδα σε ακαδημαϊκό επίπεδο που ήταν και είναι πολύ έντονη σε ιατρικό κι ακαδημαϊκό επίπεδο περνάει τώρα και στο δημοσιογραφικό με συντροφικά πισώπλατα μαχαιρώματα.. Ιατρικοί σύλλογοι έδιναν Καθηγητές Ιατρικής και Διευθυντές Νοσοκομείων τους απέλυαν…Τα πλοκάμια της διεφθαρμένης εξουσίας έχουν εισχωρήσει στα συνδικάτα κι αναζητούν ένα Βρούτο για να νομιμοποιήσουν το πογκρόμ και τον μακαρθισμό τους κατά αντιφρονούντων…

Στο twitter έχει προκληθεί σάλος και κίνημα υποστήριξης ελευθερίας έκφρασης και τύπου με χρήστη να σημειώνει παραθέτοντας στίχο του Paul Eluard: “Γεννήθηκα για να σε γνωρίσω για να σ΄ονομάσω Ελευθερία.”Ενώ καλεί σε τέλος της καταπίεσης…΄Εχουν δημιουργηθεί τα hashtags: #JeSuisFranceSoir, #LibertedelaPresse

Eπιδιώκουν την απόλυτη καταστολή της άλλης άποψης εν όψει του γ΄lockdown που ανακοινώνει εκβιαστικά ο Μακρόν μόνο και μόνο για να σύρει τον λαό που απαξίωσε περισσότερο από τον καθένα τ΄αμφίβολα εμβόλια σε μαζικούς εμβολιασμούς αφού πρώτα κάμψει το ηθικό….Δεν λογοκρίνουν την FranceSoir τους Ακαδημαϊκούς Αντιφρονούντες λογοκρίνουν. Tην επιστημονική αλήθεια .. Ο Ολοκληρωτισμός γίνεται όλο και πιο σκληρός καθώς διαβλέπει ότι υπάρχουν αντιστάσεις και προβλέπει ξέσπασμα. άλλωστε διάχυτη είναι η άποψη ότι η Γαλλία οδηγείται σ΄εξέγερση.

Μερικές από τις ειδήσεις της France Soir που βαλτοί χειραγωγούμενοι μηχανισμοί περνούν από Ιερά Εξέταση..

Το Νόμπελ Ιατρικής που ανακάλυψε το AIDS o Καθηγητής Luc Montagnier: δεν θα εμβολιαστώ. Είναι λάθος να εμβολιαστεί ο κόσμος. Τα εμβόλια mRNA υπάρχει κίνδυνος να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες όπως καρκίνους.Είναι μαθητευόμενοι μάγοι, μας έχουν για ινδικά χοιρίδια!!! ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΙΝΤΕΟ

Καθ.Λοιμωξιολόγος Christian Perronne: Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τις μεταλλαγμένες ντομάτες και το καλαμπόκι. Δεν είναι εμβόλια, αλλά προϊόντα γονιδιακής θεραπείας. Μπορεί μεταδώσουμε τις γενετικές μεταλλάξεις στα παιδιά μας.Αυτοί που τα προωθούν είναι μαθητευόμενοι μάγοι και παίρνουν τους πολίτες του κόσμου για ινδικά χοιρίδια..

Μια πλειάδα Γάλλων Ψυχολόγων,Παιδοψυχιάτρων, Ψυχαναλυτών καταγγέλει: η παιδική ηλικία χρησιμοποιείται ως ένα πειραματικό πεδίο θεσμικών τεχνικών χειραγώγησης. Κλινική μελέτη:Τραυματικές επιπτώσεις της τρέχουσας υγειονομικής πολιτικής στα παιδιά…

dimpenews.com