Θεσσαλονίκη: 15χρονος πήδηξε στο κενό από το 3ο όροφο του σχολείου .. όπως οι Γάλλοι φοιτητές εκπαραθυρώνονται στις εστίες.. Το lockdown έπαιξε κάποιο ρόλο;;;;;;

Στη Γαλλία οι φοιτητές επιβαρυμένοι από το lockdown πηδούν από τα παράθυρα στις φοιτητικές εστίες και στη Θεσσαλονίκη σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο  Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης,την Παρασκευή  15χρονος μαθητής του Κολεγίου Ανατόλια έπεσε από τον 3ο όροφο του σχολείου του επιχειρώντας απόπειρα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο  Ιπποκράτειο Νοσοκομείο..

”Τα νέα στοιχεία για το περιστατικό σοκάρουν. Σύμφωνα με την εκπομπή Live News στο Mega, o μαθητής της πρώτης λυκείου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ, ο 15χρονος άνοιξε το παράθυρο και πήδηξε στο κενό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συμμαθητές του 15χρονου αλλά και οι υπόλοιποι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου όπου πήρε μέρος το συμβάν βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, με τους καθηγητές τους να προσφέρουν την αναγκαία αυτή τη στιγμή, στήριξη στα παιδιά.

Στον μαθητή που έπεσε στο κενό από τον 3ο όροφο, παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες στο χώρο του σχολείου ενώ η μεταφορά του στο νοσοκομείο ήταν τάχιστη. Ο 15χρονος φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος.

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα δυσάρεστο περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα, 5 Φεβρουαρίου 2021, στο Κολλέγιο Ανατόλια.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, μαθητής της Α’ Λυκείου έπεσε, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, από τον 2ο όροφο του Kyrides Hall με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το υγειονομικό προσωπικό του Κολλεγίου, η διεύθυνση του Σχολείου φρόντισε για την τάχιστη διακομιδή του μαθητή με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης και ενημέρωσε άμεσα τους γονείς του.

Οι ψυχολόγοι του Τμήματος Συμβουλευτικής προσφέρουν από την πρώτη στιγμή τη στήριξή τους στους συμμαθητές και συμμαθήτριες του παιδιού, όπως κάνει και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δύο Λυκείων για τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες.

Η θετική μας σκέψη είναι κοντά στον μαθητή μας και την οικογένειά του» μεταφέρει το thesslife. Υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και φαίνεται να κερδίζει τη μάχη…….΄Απειρες είναι οι προειδοποιήσεις οι μελέτες από επιστημοινικούς ειδήμονες για την επιδείνωση ψυχικής υγείας από τα πρωτοφανή μέτρα κατά πανδημίας και κυρίως των νέων όμως εις ώτα μη ακουόντων. Όποια και αν ήταν η αφορμή για το σάλτο μορτάλε του Έλληνα μαθητή κοινός τόπος είναι ότι οι ιδιάζουσες συνθήκες της περιόδου που τείνουν να γίνουν μια νέα κανονικότητα επιδεινώνουν κι επιβαρύνουν τη ψυχική υγεία ιδιαίτερα των νέων….Υπάρχουν και άλλα περιστατικά αντίστοιχα που δεν καταγράφονται καν και δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας;;

dimpenews.com