Από την κοινωνία των πολιτών στην κοινωνία του τελευταίου εναπομείναντα Πολίτη. Μια γυναίκα Eλευθέρωσε τη μισή περιφέρεια Bade-Wurtemberg αφού προσέφυγε σε Δικαστήριο κι αυτό έκανε άρση της Απαγόρευσης Κυκλοφορίας!

Από την κοινωνία των πολιτών στην κοινωνία του τελευταίου εναπομείναντα Πολίτη που κερδίζει…Στη Γερμανία μια ανώνυμος πολίτης τα έβαλε με την παραφροσύνη του συστήματος και νίκησε.. Πέτυχε την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μιας ολόκληρης περιφέρειας αφού κατέφυγε στην Δικαστική Αρχή…

Ένας άνεμος ελευθερίας φυσά πάνω από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη στη Γερμανία. Από τις 11 Φεβρουαρίου, και παρά τον μερικό περιορισμό που επικρατεί στη Γερμανία, πολλές πόλεις και περιοχές αυτής της περιφέρειας που συνορεύουν με τη Γαλλία δεν υπόκεινται πλέον στο καθεστώς της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που ισχύει παντού αλλού, αναφέρει συγκεκριμένα το France 3 Grand Est. Οι ενδιαφερόμενοι δήμοι μπορούν να ευχαριστήσουν έναν κάτοικο του Tübingen, στο κέντρο που είχε αμφισβητήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας sτο δικαστήριο και κέρδισε την υπόθεσή.

Αυτή η ανώνυμη Γερμανίδα είχε όντως ζητήσει επειγόντως από το Διοικητικό Δικαστήριο του Μάνχαϊμ να θέσει τέρμα σε αυτό το μέτρο, το οποίο έκρινε περιττό. Η δικαιοσύνη αποφάσισε τελικά υπέρ του, θεωρώντας ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν δικαιολογείται πλέον λόγω της υγειονομικής επικρατούσας κατάστασης. Οι δικαστές επεσήμαναν κυρίως το ποσοστό επίπτωσης στη Bade-Wurtemberg, το οποίο μειώθηκε από 200 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την περίοδο των Χριστουγέννων σε 59 την Τρίτη (9 Φεβρουαρίου), αναφέρουν τα τελευταία νέα από την Αλσατία. Επομένως, αποφάσισαν ότι μια γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν δικαιολογείται και ότι παραβιάζει ακόμη και τη θεμελιώδη ελευθερία κινήσεων.
Έτσι, 18 πόλεις και περιοχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης από 44 επηρεάζονται από αυτήν την άρση της νυχτερινής απαγόρευσης. Μεταξύ αυτών, τρεις παραμεθόριες περιοχές της Γαλλίας (Rastatt, Emmendingen, Fribourg-Black Forest) και τρεις γειτονικές πόλεις (Karlsruhe, Baden-Baden και Fribourg). Από την άλλη πλευρά, μόλις μια από αυτές τις τοπικές αρχές δει το ποσοστό επίπτωσής του να υπερβαίνει το όριο των 50 θετικών περιπτώσεων ανά 100.000 κατοίκους, θα πρέπει να αποκαταστήσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας τοπικά.

Η κίνηση έρχεται καθώς ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Jens Spahn ζήτησε τη χαλάρωση των περιορισμών υγείας πριν από το τέλος του χειμώνα. Αναφέρθηκε κυρίως σε «ενθαρρυντικά» στοιχεία και «μια σημαντική πτωτική τάση σε νέες λοιμώξεις».

dimpenews.com