Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: O ΚΑΠΕΤΑΝ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ le Mont Saint-Michel ο Αρχιστράτηγος Μιχαήλ με τη λευκή μπέρτα του!

O ΚΑΠΕΤΑΝ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ le Mont Saint-Michel ο Αρχιστράτηγος Μιχαήλ με τη λευκή μπέρτα του! Ένα μοναδικό θέαμα προσφέρει το le Mont Saint-Michel στη Γαλλία η θάλασσα είναι παγωμένη ένα απέραντο λευκό στο μεγαλύτερο προσκύνημα του Ταξιάρχη Μιχαήλ στη Δυτική Ευρώπη όπου υπήρξε θαυμαστή του εμφάνιση…..Ουρανός και θάλασσα ενώνονται σ΄ένα ενιαίο δυνατό μεταφυσικό σύνολο…

Στον ιερό βράχο της Νορμανδίας τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού ζούσαν αναχωρητές ερημίτες. Αρχές 8ου αι μ. Χ το 708 μ.χ ο εκεί επίσκοπος ονόματι Aubert θα δει τρεις φορές όραμα στον ύπνο του τον Αρχάγγελο να του ζητά να του αφιερώσει τον ιερό βράχο. Αυτός είναι δύσπιστος και γι αυτό στην τρίτη εμφάνιση ο Αρχάγγελος Μιχαήλ βάζει το δάχτυλο του στο μέτωπο του που εισχωρεί βαθιά στο κρανίο. Όταν βρέθηκαν τα λείψανα του αργότερά το κρανίο που διασώζεται ως σήμερα βρέθηκε να φέρει μια οπή από το Σημείο..

Όλα αυτά τα χρόνια της κοινής παράδοσης πριν το Σχίσμα πολλά θαύματα επιτελούνταν καθώς καταγράφονται πολλαπλές ιάσεις ως και τυφλοί έβλεπαν, προσκυνητές σε κίνδυνο σώζονταν από την ταχεία επέμβασή του. Ένα μοναστήρι είναι στην κορυφή του βράχου που ιδρύθηκε πριν το 1000 μ.Χ.

Ο Αρχάγγελλος άπλωσε τα λευκά φτερά του στη χιονισμένη θάλασσα…

dimpnenews.com