Ο Αναστασιάδης στο Ισραήλ. Ενθουσιασμένος ο ομόλογός του για συμφωνία με πράσινα διαβατήρια!

Μετά τον Έλληνα Πρωθυπουργό που μετέβη στο Ισραήλ για τα περίφημα πράσινα διαβατήρια σήμερα ήταν σειρά του Προέδρου της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη. Πήγε στο Ισραήλ είχε συνάντηση με τον ομόλογό του κια θα συναντήσει και το Νετανιάχου.Η αντιπροσωπεία της Κύπρου περιλαμβάνει διάφορους υπουργούς που θα έχουν επίσης συναντήσεις…Η Ελλάδα και το Ισραήλ ήταν οι πρώτες χώρες παγκοσμίως που σύναψαν συμφωνία για διαφορετική μεταχείριση και διακρίσεις πολιτών με βάση τον εμβολιασμό ή μη..

”Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο Κύπρου Ν.Anastasiades. Χαιρετίζω την πρόσφατη συμφωνία για πτήσεις και τουρισμό μεταξύ των χωρών μας και καλώ και τους άλλους να υιοθετήσουν «Πράσινα περάσματα» Ο Coronavirus μας έδειξε ότι οι σημερινές προκλήσεις δεν γνωρίζουν σύνορα. Πρέπει να συνεργαστούμε για να τις αντιμετωπίσουμε” ανέβασε πριν λίγο στο twitter του ο Πρόεδρος του Ισραήλ Reuven Rivlin Προηγουμένως συμφωνίες για πράσινα διαβατήρια συζητούνται με Κύπρο και Σεϋχέλλες από πλευράς Ισραήλ, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Πάντως, σύμφωνα με το sigmalive αρκετοί αξιωματούχοι της ΕΕ προειδοποιούσαν ότι η πρόωρη εφαρμογή των διαβατηρίων εμβολιασμού «θα προκαλέσει τεράστια αναταραχή» στο εσωτερικό της Ένωσης. Αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούσαν για τον κίνδυνο δημιουργίας «πολιτών δύο ταχυτήτων», οι ελευθερίες των οποίων θα καθορίζονται από τον ιατρικό τους φάκελο. Όπως εξηγούσε στο Politico, η Κάρλι Κάιντ, διευθύντρια του ινστιτούτου Ada Lovelace, μέσω των «διαβατηρίων» η ανοσία μπορεί να μετατραπεί σε ένα ακόμη χαρακτηριστικό διάκρισης των ανθρώπων «όπως είναι η εθνικότητα ή η φυλετική καταγωγή».Η συζήτηση για τυχόν πλεονεκτήματα για εμβολιασμένους είναι πρόωρη καθώς οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει ακόμη, σχολιάζει η πρόεδρος της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν. Βασικό επιχείρημά της, όπως και των υπολοίπων χωρών που αντιδρούν, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, είναι ότι πολλά ερωτήματα δεν μπορούν να απαντηθούν ακόμη. Με κυριότερο, εάν οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Ιδιαίτερα σύνθετο είναι και το ερώτημα εάν η ανάκτηση των ελευθεριών για εμβολιασμένους ισοδυναμεί με διάκριση σε βάρος εκείνων που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Η απάντηση των παραπάνω ερωτημάτων ωστόσο είναι βασική προϋπόθεση για να βρεθεί κοινός ευρωπαϊκός παρονομαστής.Όπως εξηγούσε στο Politico, η Κάρλι Κάιντ, διευθύντρια του ινστιτούτου Ada Lovelace, μέσω των «διαβατηρίων» η ανοσία μπορεί να μετατραπεί σε ένα ακόμη χαρακτηριστικό διάκρισης των ανθρώπων «όπως είναι η εθνικότητα ή η φυλετική καταγωγή»

dimpenews.com