Ισραήλ: Υγιής 19χρονος νοσηλεύτηκε με μυοκαρδίτιδα 5 μέρες μετά την β΄δόση εμβολίου Pfizer.

Στο Ισραήλ ένας 19χρονος νοσηλεύτηκε στο ICU κάποιες ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης εμβολίου Pfizer.
Δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί με βεβαιότητα ότι η φλεγμονή αναπτύχθηκε ως παρενέργεια στον εμβολιασμό.

Ένας 19χρονος νοσηλεύτηκε με μυοκαρδίτιδα – φλεγμονή του καρδιακού μυός – πέντε ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου για κορωνοιό, ανέφερε τη Δευτέρα η ιατρική κλινική Terem.
Σύμφωνα με την κλινική, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ότι η φλεγμονή αναπτύχθηκε ως παρενέργεια του εμβολιασμού. Ωστόσο, έχουν αναφερθεί ορισμένες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που σχετίζονται με το COVID-19, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ.
«Το γεγονός ότι τα συμπτώματα ξεκίνησαν αμέσως μετά τον εμβολιασμό αυξάνει την υποψία ότι μια ανοσολογική αντίδραση μπορεί να προκάλεσε τη φλεγμονή», δήλωσε ο Δρ Abdulhadi Farojeh, ιατρικός διευθυντής του Terem.
Ο νεαρός άνδρας έλαβε θεραπεία σε ένα κέντρο Terem στο Modi’in την Κυριακή το βράδυ πριν μεταφερθεί για περαιτέρω θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο Shamir στο Tzrifin.
Από τη στιγμή που έλαβε τη δεύτερη δόση, παρουσίασε επιταχυνόμενο καρδιακό παλμό, μαζί με δύσπνοια και πόνους που αντανακλούσαν κάτω από το αριστερό του χέρι, σύμφωνα με τον Dr. Badarnih Bahaa του Terem.
Το Terem τον υπέβαλε σ’ εξετάσεις αίματος που αποκάλυψαν τη φλεγμονή της καρδιάς.
Χωρίς θεραπεία, η μυοκαρδίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή αρρυθμία και ακόμη και θάνατο.
Ο 19χρονος δεν είχε υποκείμενες ιατρικές παθήσεις πριν από την εκδήλωση της συμπτωματολογίας.
Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν ήπιες παρενέργειες , σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο κοινοποίησε μια έκθεση τη Δευτέρα το απόγευμα που έδειξε ότι μόνο 6.575 ανέφεραν ανεπιθύμητες ενέργειες από 2.768.200 άτομα που είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer έως τις 27 Ιανουαρίου και μόνο 3.592 ανέφεραν ανεπιθύμητες ενέργειες από 1.377.827 άτομα που έλαβαν δεύτερη δόση.
«Πρέπει να τονιστεί ότι τα περισσότερα από τα συμπτώματα ήταν ήπια και φευγαλέα», δήλωσε το υπουργείο.jpost 1/2/20

dimpenews.com