ΗΠΑ: 58χρονη πεθαίνει κάποιες ώρες μετά τον εμβολιασμό με Pfizer και 70χρονος 25′ μετά το εμβόλιο!!

Ένας ηλικιωμένος άνδρας κατέρρευσε και πέθανε στη Νέα Υόρκη το πρωί της Κυριακής λίγο μετά τον εμβολιασμό του για COVID-19, αποκάλυψαν οι αρχές τη Δευτέρα.
Ο άντρας, ο οποίος ήταν 70 ετών, έπεσε καθώς έφυγε από το Συνεδριακό Κέντρο Jacob Javits του Μανχάταν μόλις 25 λεπτά μετά τον εμβολιασμό του, δήλωσε ο Δρ Howard Zucker, επίτροπος υγείας της Νέας Υόρκης, σε δελτίο τύπου.

Η ασφάλεια στο χώρο και οι πρώτοι παρεμβαίνοντες έσπευσαν στο πλευρό του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει ακόμη κατονομαστεί, ανακηρύχθηκε νεκρός σε τοπικό νοσοκομείο λίγο μετά.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο θάνατος του άνδρα συνδέεται με το εμβόλιο, καθώς διεξάγεται έρευνα.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες στο εμβόλιο θεωρούνται εξαιρετικά σπάνιες,( σσ. η γνωστή επωδός) με αυτές τις λίγες περιπτώσεις συχνότερα να σχετίζονται με αλλεργική αντίδραση γνωστή ως αναφυλαξία.

“Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο άνδρας δεν είχε αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο”, ωστόσο, δήλωσε ο Zucker στη δήλωση.

Η ξαφνική κατάρρευση του άνδρα επήλθε μετά την υποχρεωτική περίοδο παρατήρησης 15 λεπτών, κατά τη διάρκεια της οποίας “δεν παρουσίασε καμία ανεπιθύμητη ενέργεια ή δυσφορία”, δήλωσε ο Zucker.

Το FDNY είπε ότι ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λίγο πριν τις 11 την Κυριακή, όπου πέθανε λίγο μετά την άφιξή του.

Η ταυτότητα του άνδρα δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί από τις αρχές. Δεν είναι επίσης γνωστό τι είδους εμβόλιο COVID-19 έλαβε.

Στη δήλωσή του, ο Zucker τόνισε ότι αυτός και άλλοι ειδικοί στη δημόσια υγεία πιστεύουν ότι το εμβόλιο «είναι ασφαλές και ότι με συνεχή επαγρύπνηση, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας και της κοινωνικής απόστασης, θα τεθεί τέρμα σε αυτήν την πανδημία».

“Ενθαρρύνω όλους τους πολίτες της Νέους Υόρκης που πληρούν τις προϋποθέσεις να κάνουν το εμβόλιο”, συνέχισε ο Zucker.

Το Κέντρο Javits άνοιξε τον Ιανουάριο ως χώρο μαζικού εμβολιασμού και είναι ένας από τους πολλούς ιστότοπους στην περιοχή της Νέας Υόρκης. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως ιατρικό νοσοκομείο μετά την πρώτη εμφάνιση πανδημίας ιού κοροναϊού την περασμένη άνοιξη.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Νέα Υόρκη έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα και 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση τους σε όλη την Πολιτεία.

Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ημερήσιος αριθμός ατόμων που έχουν εμβολιαστεί υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί, με τη χώρα κατά μέσο όρο με 1,3 εκατομμύρια εμβόλια την ημέρα.

Συνολικά, έως σήμερα έχουν χορηγηθεί σχεδόν 42 εκατομμύρια δόσεις.

Τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έχει χορηγηθεί σε 31.579.100 εκατομμύρια άτομα, το οποίο αντιπροσωπεύει το 9,6% του πληθυσμού.

Πάνω από 9.147.000 Αμερικανοί έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου, που αντιπροσωπεύουν το 2,78% του πληθυσμού.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες στο εμβόλιο θεωρούνται εξαιρετικά σπάνιες, με αυτές τις λίγες περιπτώσεις συχνότερα να σχετίζονται με αλλεργικές αντιδράσεις.

Ωστόσο, από την έναρξη του εμβολίου τον Δεκέμβριο, υπήρξε μια χούφτα ανεξήγητων θανάτων που αφορούσαν άτομα που έλαβαν πρόσφατα εμβόλια COVID

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η υπουργός της Βιρτζίνια Drene Keyes, 58 ετών, πέθανε λιγότερο από μια ημέρα αφού έλαβε μια δόση του εμβολίου Pfizer σε μια κλινική της Varsovie την Παρασκευή και αρρώστησε.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν την αιτία του θανάτου της, ή υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να είχε ο Keyes που μπορεί να συνέβαλε σε αυτό, και δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο θάνατός του συνδέεται με τον εμβολιασμό.

Παρόμοια με το περιστατικό της Κυριακής στη Νέα Υόρκη, ο Keyes παρέμεινε στην κλινική για 15 λεπτά μετά τη δόση, όπως συνιστάται, πριν επιστρέψει στην κλινική αργότερα εκείνη την ημέρα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Tappahannock της VCU Health, όπου πέθανε το Σάββατο.

“Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η αιτία του θανάτου δεν είναι η αναφυλαξία, αλλά θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για την απόκτηση περαιτέρω πληροφοριών”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Varsovie ο Joan Kent.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο θάνατος συνέβη εντός κάποιων ωρών από τη λήψη του εμβολίου, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο. Αυτήν τη στιγμή ερευνούμε και δεν γνωρίζουμε ακόμη την αιτία θανάτου. “

Ο Κεντ συνέχισε: «Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια κατά τη διάρκεια αυτής της συγκλονιστικής περιόδου», ανέφερε σε δήλωσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Το CDC συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την ασφάλεια όλων των εμβολίων και συνεργαζόμαστε ενεργά με τις αρχές στη Βιρτζίνια για να διερευνήσουμε την κατάσταση.

Ωστόσο αρχικά : ′′ οι γιατροί δήλωσαν ότι η Drene Keyes, της οποίας ο θάνατος διερευνάται πέθανε από ένα πνευμονικό οίδημα flash πιθανότατα προκλημένο από μια αναφυλαξία μια αλλεργική αντίδραση θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή που κάποια άτομα βίωσαν έχοντας εμβολιαστεί για COVID. ′′

Η κόρη της Keyes, η Lisa Jones, δήλωσε στο WKTR όπως μεταφέρει το childrenshealthdefense:

«Προσπάθησαν να αφαιρέσουν υγρό από τους πνεύμονές της. Το ονόμασαν «flash πνευμονικό οίδημα» και οι γιατροί μου είπαν ότι μπορεί να προκληθεί από αναφυλαξία. Ο γιατρός μου είπε ότι συχνά κατά τη διάρκεια της αναφυλαξίας, οι χημικές ουσίες απελευθερώνονται μέσα στο σώμα ενός ατόμου και μπορούν να προκαλέσουν αυτό. “

dimpenews.com