ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ.Επλήγη Ιρανικό πλοίο.12 ιρανικά πλοία που επιχείρησαν να σπάσουν το εμπάργκο στη Συρία χτυπήθηκαν από Ισραήλ! ΦΩΤΟ

Ένας εκπρόσωπος μιας ιρανικής ναυτιλιακής εταιρείας, Ali Ghayasian, δήλωσε: “Δέχθηκε πυρά ένα πλοίο της εταιρίας, στη Μεσόγειο, την Τετάρτη 10 του τρέχοντος μήνα, το οποίο κατευθυνόταν προς την Ευρώπη, και μέρος του υπέστη ζημιά από την έκρηξη. ” Ένας εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters, «Θα λάβουμε νομικά μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών της« τρομοκρατίας και της θαλάσσιας πειρατείας »,αφότου ένα ιρανικό πλοίο μεταφοράς εμπορευμάτων υπέστη ζημιές σε επίθεση στη Μεσόγειο. “Τέτοιες τρομοκρατικές πράξεις ισοδυναμούν με πειρατεία στη θάλασσα και είναι ασυμβίβαστες με το διεθνές δίκαιο για την ασφάλεια της εμπορικής ναυσιπλοΐας και θα ληφθούν νομικά μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών αυτών μέσω των σχετικών διεθνών οργανισμών”, δήλωσε ο Ghayasian. “Το πλοίο κατευθυνόταν προς την Ευρώπη όταν συνέβη η επίθεση και θα φύγει για τον προορισμό του μετά από επισκευές”, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τη δήλωση, “Αφού το εκρηκτικό αντικείμενο έπληξε το κύτος του πλοίου, σημειώθηκε μια μικρή πυρκαγιά στο σημείο της έκρηξης, η οποία ελέγχθηκε αμέσως από τις έγκαιρες προσπάθειες του καπετάνιου και του πληρώματος του πλοίου.” «Ευτυχώς, κανένα μέλος από το πλήρωμα του ιρανικού εμπορικού πλοίου δεν τραυματίστηκε σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Ghayasian.

Αυτή η στόχευση έρχεται καθώς τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ισραήλ έχει στοχεύσει τουλάχιστον 12 ιρανικά πλοία που κατευθύνονται προς τη Συρία, κυρίως μεταφέροντας ιρανικό πετρέλαιο.

Την Παρασκευή, το American Wall Street Journal δημοσίευσε μια αναφορά στην οποία μίλησε για τη χρήση πολλαπλών όπλων από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων ναρκών θαλάσσης, για να πλήξει ιρανικά πλοία και πλοία που μεταφέρουν ιρανικό φορτίο, ενώ κατευθύνονται προς τη Συρία μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και αλλού.

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Ali Ghayathian, επεσήμανε ότι το πλοίο «Shahr Kord», το οποίο ήταν στο δρόμο της προς την Ευρώπη, χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του σε διεθνή ύδατα με μια έκρηξη που προκάλεσε κάποια ζημιά σε αυτό.Η περσική εφημερίδα, The Independent, ανέφερε ότι «το πλοίο χτυπήθηκε από έναν πύραυλο, πιθανώς τύπου αέρος-εδάφους, ενώ έπλεε στην ανατολική Μεσόγειο κοντά στα χωρικά ύδατα της Συρίας.”

dimpenews.com