Γιατρός Christophe Prudhomme: το lockdown μπορεί να προκαλέσει υγειονομικά αποτελέσματα πιο καταστροφικά απ’ ότι ο ιός!Στους Εγκλειστές,αγιατολάχ του lockdown:o covid19 το 2020 είχε παγκοσμίως τόσους θανάτους όσους η φυματίωση και η ελονοσία μαζί.

Σε συνέντευξή του στη lefigaro στις 17/3/21 o Γιατρός Επειγοντολόγος Christophe Prudhomme που υπηρετεί στο SAMU 93, και είναι εκπρόσωπος τύπου του Σωματείου Επειγοντολόγων -Association des médecins urgentistes de France (Amuf) τονίζει και προειδοποιεί: «το lockdown μπορεί να προκαλέσει υγειονομικά αποτελέσματα πιο καταστροφικά απ’ ότι ο ιός.»Γι αυτόν η τεχνοδομή «υγειονομικο-διοικητική» είναι εν μέρει υπεύθυνη για τον κορεσμό των νοσοκομείων. (σσ. μήπως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Ελλάδα;)

”Πιστεύω ότι υπάρχει ένα τρέλαμα που μπορεί να γίνει κατανοητό καθώς οι άνθρωποι είναι υπό πίεση και αντιμετωπίζουν υπερφόρτο εργασίας. Πρέπει να βρούμε λύσεις.

Αλλά σήμερα, κοιτάζοντας την κατάσταση, δεν είναι καταστροφική και δεν με τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που βιώσαμε την περασμένη άνοιξη……” λέει ο γιατρός καθησυχαστικός…”Σε παγκόσμιο επίπεδο, η θνησιμότητα από τον Covid ήταν περίπου δύο εκατομμύρια άτομα πέρυσι. Αυτό προκαλείται από τη φυματίωση και την ελονοσία μαζί κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.” (σσ.Βάζει τα πράγματα στη θέση τους ακυρώνει την προπαγάνδα των εχθρών της ζωής και του λαού.)

”Περιορίζοντας τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις-διαδραστικότητα, έχουμε επιπτώσεις στην υγεία για τον πληθυσμό, που υπάρχει κίνδυνος να είναι μεγαλύτερες από τη ζημία που προκαλείται από το Covid”.

Κατηγορεί για την κατάσταση τις υποδομές και την ανεπάρκεια στον τομέα υγείας ενδεικτικά αναφέρει: έχουμε λιγότερα από 1.200 κλίνες εντατικής στο Île-de-France (Παρίσι) για μία από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου με 12 εκατομμύρια κατοίκους και 60.000 λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια από την περίοδο της Roseline Bachelot στο Υπουργείο Υγείας! Η Γερμανία έχει 2,5 φορές περισσότερες ΜΕΘ από τη Γαλλία λέει ο γιατρός οπότε αυτό εξηγεί γιατί χτυπήθηκε λιγότερο κι από την άλλη δεν ευθύνεται τόσο ο ιός αλλά η διαχείρισή του..

Δίνει τον όρο «enfermistes» (οι εγκλειστές) με τον οποίο χαρακτηρίζει τους οπαδούς του lockdown. Λέει γι αυτούς: ”αυτοί οι καταστροφολόγοι που εγώ τους αποκαλώ «ayatollahs du confinement»-αγιατολάχ του lockdown.’‘ Kαι προσθέτει: Υπάρχουν μόνο δύο στρατηγικές lockdown που έχουν αποδειχθεί πραγματικά αποτελεσματικές: οι στρατηγικές της Κίνας και της Νότιας Κορέας.Nα κάνεις lockdown,test ν΄απομονώνεις με τρόπο αρκετά άγριο κι όπου υπάρχει μια ζώνη αντιμέτωπη με τον ιό να τεστάρεις όλον τον κόσμο και ν΄απομονώνεις με τρόπο αυστηρό τ΄άτομα….

Στη Γαλλία, όπου ο ιός κυκλοφορεί ενεργά και με πολλές παραλλαγές, καμία μελέτη δεν έδειξε ότι το lockdown ή η απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν πραγματική αποτελεσματικότητα κατά της εξάπλωσης του ιού.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο σεβασμός για χειρονομίες φραγμού και ειδικά σε κλειστούς χώρους, σε εσωτερικούς χώρους. Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 6 μ.μ. στο Île-de-France, οι άνθρωποι στοιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συναντιούνται ταυτόχρονα στο ίδιο μέρος, το οποίο είναι εντελώς αντιπαραγωγικό.

Είναι καλύτερα να επιμείνουμε στην προστασία σε κλειστό περιβάλλον, σε οικογενειακό και φιλικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν ποτέ απόλυτες λύσεις, πρέπει πάντα να μετράμε τη σχέση οφέλους / κινδύνου. Όταν λένε ότι θέλουν να περιέχουν, πώς θέλουν να περιέχουν; Η κινεζική μέθοδος με το ποσοστό κυκλοφορίας του ιού δεν είναι πλέον έγκυρη.

Περιορίζοντας τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, έχουμε επιπτώσεις στην υγεία για τον πληθυσμό, ειδικά σε ψυχολογικό επίπεδο, που μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημία παρά αυτή που προκαλείται από το Covid....Είναι επίσης απαραίτητο να ενισχυθεί η επικοινωνία για χειρονομίες φραγμού σε κλειστά μέρη. Αφήστε τους ανθρώπους να περιπλανηθούν, αλλά με επαρκή απόσταση. Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα με την επιβολή προστίμου σε κάποιον που δεν φοράει τη μάσκα του στο δρόμο με πρόστιμο 135 ευρώ.( σσ. και πολύ περισσότερο με 300 ευρώ και μάλιστα γιατί δεν την φορούσε μέσα σ΄εκκλησία και όταν έχει και παιδί με ειδικές ανάγκες και κόβουμε και σε αυτό… ο ανθρωπισμός περίσσευσε όπως και η αναλγησία και η υποκρισία!)

dimpenews.com