ΕΚΤΑΚΤΟ Χάθηκε ρωσικό υποβρύχιο με 4 πυραύλους κρουζ ανοικτά Λιβάνου-Ισραήλ. Το ‘πε και το έκανε ο Μπάιντεν; Aν ναι, αποδείχθηκε ποιός είναι ο ”killer”!!Ή τo ”έχασαν” οι Αμερικανοί;;;;

Χάθηκε ρωσικό υποβρύχιο με 4 πυραύλους κρουζ ανοικτά του Λιβάνου και προς τις ακτές του Ισραήλ. Το ρωσικό υποβρύχιο KILO μεταφέρει 4 πυραύλους κρουζ με βάρος κεφαλής έως 500 κιλά. Χάθηκε το στίγμα του στα ανοικτά των ακτών του νότιου Λιβάνου προς τις ακτές του Ισραήλ από την αμερικάνικη πλατφόρμα επιτήρησης, P-8A Poseidon. Οι αναζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από πολεμικά πλοία ΗΠΑ και Ισραήλ. H πληροφορία αναφέρεται από το INTELSky που είναι παρατηρητήριο εναέριου χώρου κινήσεων πολεμικών αεροσκαφών κλπ Βουίζουν επίσης ισραηλινά και λιβανέζικα μέσα. Προφανώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ρωσική επιβεβαίωση ή επίσημη ανακοίνωση άλλης πλευράς.

H εξέλιξη επέρχεται μετά το μπαράζ δηλώσεων μεταξύ Προέδρων ΗΠΑ Ρωσίας…. Το ‘πε και το έκανε ο Μπάιντεν; Αν ναι ,αποδείχθηκε ποιός είναι ο ”killer”!! Σήμερα απάντησε ο Πούτιν στον υβριστικό χαρακτηρισμό του Αμερικανού κι ουσιαστικά είπε ότι όποιος το λέει αυτός είναι ενώ όντως σαρκαστικά του ευχήθηκε ”καλή υγεία”…Είναι νέα υπόθεση Κουρσκ,ή πρόκειται για προσωρινή ενδεχομένως απώλεια με επικοινωνίες ;;;;;ή είναι επικοινωνιακός πόλεμος καθώς αύριο στις 19 Μαρτίου, η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα του Υποβρυχίου; ή απλώς οι Ρώσοι καταφέρνουν και χάνονται από τ΄αμερικάνικα ραντάρ που έχουν κινήσει γη κι ουρανό να τους εντοπίσουν ;

Aν υπάρχει όντως θέμα τότε ουσιαστικά πρόκειται για τεστ της νέας αμερικάνικης διοίκησης έναντι Ρωσίας…..

Πριν μερικές μέρες είχε επίσης κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι σε αυτήν την περιοχή περίπου είχε γίνει ναυμαχία ρωσοαμερικάνικη με υποβρύχια to 2019!!!

Και λιβανέζικο μέσο το έγκυρο tayyar περνάει την πληροφορία!!

Τι αναφέρει το λιβανέζικο μέσο almayadeen: Ο ισραηλινός ιστότοπος “rotter.net” ανέφερε στις 17/3/21, σύμφωνα με ξένη έκθεση, ότι το υποβρύχιο ROSTOV-NA-DONU, το οποίο πίεσε τους Βρετανούς πριν από ένα μήνα, και διέσχισε το Στενό του Γιβραλτάρ πριν από μια εβδομάδα, εξαφανίστηκε χθες, Τετάρτη, από την αμερικανική επιτήρηση στα ανοικτά των ακτών της κατεχόμενης Παλαιστίνης, προσθέτοντας, “Οι αναζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Με αμερικανικά και ισραηλινά πολεμικά πλοία.”

Το υποβρύχιο συνόδευσε το πλοίο “Professor Morrow” και πέρασε τον τελευταίο μήνα στα ανοικτά της Αγγλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υποβρύχιο KILO μεταφέρει 4 κρουζ πυραύλους με βάρος κεφαλής έως 500 κιλά και συμμετείχε στον βομβαρδισμό των δυνάμεων του ISIS το 2015.

Αργότερα, το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι δεν σχολιάζει δυτικές αναφορές σχετικά με την εξαφάνιση του υποβρυχίου “Ροστόφ” στη Μεσόγειο.

Με τη σειρά του, ο εμπειρογνώμονας στη θάλασσα Igor Kordin αποκάλυψε ότι το υποβρύχιο “Rostov” έχει υψηλές δυνατότητες μυστικότητας και ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να το αναζητήσει όσο μπορεί.

Πάντως σύμφωνα με το ίδιο μέσο για α΄φορά η πληροφορία διακινήθηκε από ισραηλινή πηγή χθες…..εν αναμονή…

Aν αποδειχθεί ότι έτσι είναι θα πάρει φωτιά όλη η Μέση Ανατολή!!!

Η Μόσχα ανακάλεσε τον πρέσβη της για δηλώσεις Μπάιντεν ενώ ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανακαλέσει το δικό του πρέσβη από Μόσχα!

Και το “Akher Al Akhbar μεταφέρει την είδηση για το υποβρύχιο

Tα αραβόφωνα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά ενώ ακούγονται ήδη διάφορα σενάρια για το τι μπορεί να έχει συμβεί…..

Ή τo ”έχασαν” οι Αμερικανοί;;;;

Ρώσικο μέσο στις 13/3/21 αναφέρει ότι επί 24 ώρες αεροπλάνα ανθυποβρυχιακά αμερικάνικα P-8A Poseidon,που έχουν απογειωθεί από τη ΝΑΤΟικη βάση στη Sigonella,στην Ιταλία και πήγαν να παρακολουθήσουν περιοχή της Αν Μεσογείου ΝΑ της Κύπρου.Ρώσοι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή δραστηριότητά τους σχετίζεται με τον εντοπισμό υποβρυχίου στόλου της Μαύρης Θάλασσας που έφυγε από Ταρτούς της Συρίας για να παρακολουθήσει ηλεκτρονικά με τη σειρά του το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) κι τη συνοδεία του ή γενικότερα αυτή δράση των αεrοπλάνων να ελευθερώσουν τη θάλασσα από οποιοδήποτε υποβρύχιο. Η ρωσική πηγή καταλήγει ότι την αλήθεια δεν θα την μάθουμε ποτέ από τις 2 εμπλεκόμενες πλευρές .

Peut être une image de texte

Στις 14.3.21 ένα άλλο μέσο στρατιωτικό αγγλόφωνο αυτό ότι στρατιωτική αμερικάνικη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τον εντοπισμό του ρωσικού υποβρυχίου ” ROSTOV-NA-DONU ” που δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν οι Αμερικανοί όταν έφυγε από το λιμάνι της Ταρτούς. Αυτό ανησύχησε την αμερικάνικη στρατιωτική ηγεσία καθώς το σήμα εξαφανίστηκε σε μια κρίσιμη στιγμή όπου ένα άλλο αμερικάνικο αεροπλανοφόρο έμπαινε στα νερά της Μεσογείου. Αργότερα έγινε γνωστό πως παρόμοια τέτοια επιχείρηση δεν έγινε μόνο από τον αμερικάνικο στρατό αλλά κι από τις ΝΑΤΟικές αεροπορικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να εντοπίσουν το ρώσικο υποβρύχιο..

Στις 19/3/21 ρώσικη στρατιωτική πηγή αποκαλύπτει ότι: Το Ρωσικό Υποβρύχιο επικοινωνεί κανονικά με το Ρωσικό Ναυτικό .

Το υποβρύχιο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Ροστόφ Ον Ντον”, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ των πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο Θάλασσα, βρίσκεται σε επαφή και μεταδίδει πληροφορίες, το επίπεδο μυστικότητας του ρωσικού υποβρυχίου υπερέβη τις προσδοκίες.

dimpenews.com