H δυναμική του Ελληνισμού επανέρχεται ως η ιστορική αναγκαιότητα που προκύπτει από το νεοθωμανικό επεκτατισμό! Είναι περισσότερο όλοι αυτοί οι άλλοι που μας αποζητούν αναπαλλοτρίωτους παρ΄ότι οι ίδιοι τους εαυτούς μας!

Banja Luka , Rebublika Srpska, Bosnia.

200 χρόνια μετά το νεοσύστατο ελληνικό κράτος είναι θνησιγενές καταπνίγει και καταπιέζει ασύστολα τον Έλληνα ως μέρος μιας άλλης αυτοκρατορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης…Πάσχει από εθνική ανεπάρκεια. Έχει φτάσει πιθανώς στα βιο-ιστορικά του όρια γι αυτό και τα σύμβολά του φαντάζουν παρωχημένα όχι γιατί δεν έχει αξία το ένδοξο παρελθόν αλλά γιατί αναξίως εκπροσωπείται στο παρόν είναι ο πιο επιεικής όρος…Ο Έλληνας στενάζει από τις διαταγές προστάγματα της Υψηλής ……Πύλης του Βρανδεμβούργου..

Είμαστε ανεπίστροφα στη διαδικασία μιας μετάβασης οδυνηρής ζούμε το τέλος μιας εποχής αλλά που δεν είναι το τέλος.Η Ελλάδα πεθαίνει σαν χώρα για ν΄αναστηθεί ως σύγχρονη αυτοκρατορία με τρέχοντες όρους Ομοσπονδία ή μέρος της με κέντρο την ιστορική της πρωτεύουσα την Κων/πολη. Η επόμενη μεγάλη γεωπολιτική εστία μετά την πτώση των Βρυξελλών θα είναι η Πόλη. Η νέα Ένωση θα είναι ανατολικο-δυτική και κόμβος της μια Κων/πολη απαλλαγμένη από τους Νεοθωμανούς και τους Αδερφούς Μουσουλμάνους, από τον αποτυχημένο Σουλτάνο και το πολιτικό ισλάμ που εκπροσωπεί.Η Ανατολή πλησιάζει επικίνδυνα με αλλεπάλληλα μεταναστευτικά κύματα που δεν θα πάψουν ή θα πάρουν και πιο επιθετική μορφή αν δεν αλλάξει το υπάρχον στάτους κβο.. Οι άνθρωποι φεύγουν αλλόφρονες από την παραφροσύνη των σουλτανάτων. Ο μόνος τρόπος πραγματικής αναχαίτισης τους θα είναι η απελευθέρωση ενός ζωτικού χώρου στη φυσική τους κοιτίδα που είναι η Ανατολή. Η Κων/πολη θα είναι το Παρίσι της Ανατολής του Νέου Ορθόδοξου Διαφωτισμού, η Ορθόδοξη Φλωρεντία της Νέας Αναγέννησης. Κι αυτά δεν είναι σήμερα ευσεβείς πόθοι αλλά η ήδη δρομολογημένη και υλοποιούμενη γεωστρατηγική.

Η Ανατολική Πολιτεία που οραματίστηκε ο Ρήγας Φεραίος με τα Βαλκάνια και τη Μ. Ασία άξονες μιας απέραντης κρατικής δημοκρατικής οντότητας με ισότιμους πολίτες ανεξαρτήτως εθνικότητας,θρησκείας φαντάζει η μόνη εναλλακτική και σε αυτή τη συγκυρία και μάλιστα σ΄ενα σχήμα πιο διευρυμένο αλλά και πιο κατασταλαγμένο.

Οι 2 πόλοι: Η Αθήνα σύμβολο της Δημοκρατίας συνεχίζει να εμπνέει περισσότερο από ποτέ τους λαούς και τις μειονότητες στην ευρύτερη περιφέρεια του γεωπολιτικού μας χώρους που στενάζουν κάτω από ολοκληρωτικά καθεστώτα και ανεκπλήρωτα οράματα αυτοδιάθεσης. Η Ορθοδοξία θα δώσει στους λαούς της Ανατολής τη δυνατότητα να μην εκδυτικοποιηθούν στη γνωστή κρεατομηχανή μηδενισμού να παραμείνουν Ανατολίτες ”άνθρωποι του Θεού” σ΄ένα πλαίσιο πιο ανθρωπιστικό και η Αθήνα με ό,τι ιστορικά σηματοδοτεί θα είναι η εγγυήτρια των δημοκρατικών ελευθεριών τους.

Εικόνα
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΔΙΑΔΟΧΗ

Το πιο πιθανό είναι όταν ασκείται αφόρητη συμπίεση να προκύψει διαστολή. Κι αυτό έγινε ο ελληνισμός καταπιέστηκε στην εθνική του μήτρα και η νέα Ρούμελη ξεπήδησε στους Ρουμ της Συρίας στους Ρωμιούς του Λιβάνου. Η Μακεδονία καταπατήθηκε στην κοιτίδα της και αντανακλαστικά ξύπνησε στις ελληνιστικές πατρίδες στη Συρία αναζοπυρώθηκε απέναντι..Έχουμε διαβεί το Ρουβίκωνα της ιστορίας για μια ακόμη φορά ανεπαίσθητα ίσως..Ο Θανάσης που έπεσε μαχόμενος στο Ντόνετσκ ύψωσε τη σημαία της επανάστασης λίγο πιο εκεί από τις παραδουνάβιες νυν ηγεμονίες…σαν νέος Υψηλάντης..

Ο ελληνισμός ως διαχρονική αξία θα επιβιώσει κι επανέρχεται στο προσκήνιο ως η ιστορική αναγκαιότητα που προκύπτει από το νεοθωμανικό επεκτατισμό. Τον έχουν ανάγκη ως αντίπαλο δέος

-οι Ευρωπαίοι για να θέσουν σύνορο στον τούρκικο επεκτατισμό όσο κι αν καμώνονται τους επιφυλακτικούς διστάζοντες,

– τον χρειάζονται ως αντίρροπη δύναμη πολιτισμική όσο και κρούσης, όρο επιβίωσης οι αδούλωτοι λαοί της θάλασσας της Ανατολής, και οι αδερφοί του λαοί Κούρδοι Σύροι Αρμένιοι Αλεβίτες Φοίνικες Λίβυοι και οι άκαμπτοι φύλακες συνείδησης στην ίδια την Τουρκία που είναι αυτοί οι πρώτοι που στενάζουν υπό τον νεοθωμανικό ζυγό κι ισλαμιστικό παροξυσμό…

Τον ανακαλούν οι Βαλκάνιοι ομόδοξοι λαοί που γνώρισαν την επιβολή του γνωστού τούρκικου τόξου τελευταία…

η Ρωσία που δοκιμάζεται από τον τούρκικο όσο και ισλαμικό επεκτατισμό στο μαλακό της υπογάστριο, στον Καύκασο και σε π. σοβιετικές δημοκρατίες μέσω του παντουρκισμού και παντουρανισμού…..Η κάθοδος της Ρωσίας στη Μ Ανατολή και η εδραίωσή της στη Μεσόγειο μέσα από τα συριακά παράλια είναι μόνο η αρχή..

η Κίνα, καθώς η Τουρκία ως μακρύ χέρι των Δυτικών εγείρει θέματα με την τουρκόφωνη μειονότητα των Ουιγούρων…

η Γαλλία που χάνει από την τουρκική διείσδυση πρώτα τη Λιβύη απειλείται το Μαγκρέπ,και όλη η υποσαχάρια το Σάχελ αλλά κι ο Λίβανος. Μιας Γαλλίας που εξαντλούνται τα ενεργειακά αποθέματα και είναι ζωτικής σημασίας ο έλεγχος των πόρων ως και της Αν Μεσογείου που εποφθαλμιά η Τουρκία. –όλη η διεθνής κοινότητα που γνώρισε την τελευταία αιμοσταγή ανάφλεξη του διεθνούς τζιχάντ είτε με τρομοκρατικές ανά τον κόσμο είτε μέσω των ζοφερών εικόνων από τις εμπόλεμες ζώνες που προκάλεσε η επίδοξη παλινόρθωση ενός νέου χαλιφάτου στην Ανατολή..Είναι περισσότερο όλοι αυτοί οι άλλοι που μας αποζητούν αναπαλλοτρίωτους παρ΄ότι οι ίδιοι τους εαυτούς μας..

Όχι δεν θ΄αναφωνήσουμε Ζήτω αλλά Ζητώ όπως ο Σαμαράκης στο γνωστό του διήγημα γιατί και η Επανάσταση ήταν μια αδήριτη απαίτηση, ένα συλλογικό Αίτημα Ελευθερίας …..Η Ελευθερία σαν έννοια δεν επανακαθορίζεται, τα κινήματα όσο κι αν τα ανακατευθύνουν θα βρουν τον τρόπο να ενωθούν. Δεν θα χειροκροτήσουμε στα μπαλκόνια, δεν θ΄ανάψουμε τα φώτα μια δεδομένη στιγμή για την ώρα της Γης.. κρατάμε την ανάσα μας αλλά προσδοκώντας την μεγάλη Ώρα του Γένους….βέβαια φρόντισαν μέσω της αλλαγής Ώρας να την αναβάλουν για καιρό….Προσμένουμε την Ώρα του Λαού…

Δεν υπήρξε ποτέ αληθινά Ελεύθερη Ελλάδα χωρίς Ελεύθερη την του Κωνσταντίνου Πόλη…..γι αυτό πεθαίνει το δεσποτάτο της Ελλάδας για ν΄αναγεννηθεί μια Ελλάδα Οικουμενική όπως ήταν πάντα όταν υπήρξε Τριαδικά τρισδιάστατη…..των 3 θαλασσών Μαύρης Θάλασσας, Αιγαίου, Ανατολικής Μεσογείου…και των 3 ηπείρων Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής….Τις συντεταγμένες της όρισαν οι 2 στρατηλάτες Μ. Αλέξανδρος. Μ Κων/νος κι ο μεγαλύτερος πολιτικός οραματιστής του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, ο μόνος Δημοκράτης Ρήγας της Ιστορίας.

Image
”αστραφτερό σπαθί μες στο μεσημέρι”

ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ

Οι χάρτες του νεοθωμανισμού ήδη αναδιπλώνονται, αφού ιδεολογικά είναι ήδη ηττημένος στη κοινή διεθνή συνείδηση.

Η Δυτική αυτοκρατορία βλ. το θεωρητικό λίκνο της- ελίτ η ΕΕ ηττήθηκε στον Γ Παγκόσμιο Πόλεμο που ήταν βιολογικός τόσο στο πεδίο όσο κι ιδεολογικά αφού το θέσφατο δόγμα της ”Μόνο η Επιστήμη σώζει” αυτοκαταστράφηκε από την αποτυχημένη φασίζουσα όσο και μεσαιωνική πολιτικο-υγειονομική της διαχείριση συμπαρασύροντας και τις όμορες ΗΠΑ. Οι δημοκρατίες της έγιναν μπανανίες χούντες για να συγκρατήσουν τα κύματα της αναδυόμενης εσωτερικής κρίσης: Την πολυδιάσπαση, τη μη συνοχή, το πρόβλημα ταυτότητας, την οικονομική διολίσθηση που θα επιχειρήσουν να καλύψουν με το κρυπτονόμισμα,την ενεργειακή δυσπραγία αφού αναγκάζονται ως και σήμερα να τροφοδοτούνται από τον ιστορικό τους αντίπαλο τη Ρωσία, την παρακμή και τη διαφθορά κ.α.

Αυτή είναι η Ώρα.

Η Τουρκία τρέχοντας την ιστορία προς τα πίσω θα γνωρίσει μόνο ήττες. Ταυτιζόμενη με την ηττημένη Οθωμανική Αυτοκρατορία θα διαλυθεί.…Αναμοχλεύονται τα χώματα..

Στρατηγική μας όχι η επιβίωση γιατί τότε πεθαίνεις αργά ή γρήγορα….αλλά η επικράτηση….

dimpemews.com