60χρονος στη Σύρο έπαθε εγκεφαλικό από θρόμβωση λίγο μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca!!!

Σύμφωνα με το Syrospress.gr ένας 60χρονος έπαθε εγκεφαλικό από θρόμβωση σχεδόν αμέσως μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca στη Σύρο.

Το μέσο αναφέρει ”μεγάλη αναστάτωση έχει προκύψει στο νησί της Σύρου, τις τελευταίες ώρες μετά και τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, για τον 60 χρονο, Συριανής καταγωγής, που λίγο μετά την πραγματοποίηση του εμβολίου Astra Zeneca στο εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, κατέρρευσε κι αναχώρησε επειγόντως χθες το βράδυ (26/03/2021), για μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας , με αεροδιακομιδή…Ένας συμπολίτης μας με τα αρχικά Π.Δ., ετών 60 πραγματοποίησε μετά από προγραμματισμένο ραντεβού το εν λόγω εμβόλιο, αλλά λίγο αργότερα όταν έφτασε σπίτι του -κυριολεκτικά και σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατέρρευσε- και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Το Syrospress.gr μίλησε με συγγενικά του πρόσωπα για την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες, πολύ κοντινού του συγγενικού προσώπου που μιλήσαμε μόλις πριν λίγα λεπτά, ο Π.Δ. , δεν έχει συνέλθει ακόμα.

“Θα τα πούμε σε δεύτερο χρόνο παρακαλώ γιατί ο πατέρας μου δεν έχει συνέλθει ακόμα, έχουμε πέσει και πάνω στον covid κ εγώ είμαι μόνη μου μαζί του γιατί δεν μπορούσαμε να μείνουμε κι οι δύο..”

Σύμφωνα με άλλη πηγή, του οικείου περιβάλλοντός του, σε 24 ώρες θα μπορούν με μεγαλύτερη σιγουριά να γνωρίζουν για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μιας που σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται χρόνος.

“Σε 24 ώρες θα ξέρουμε. Στην αρχή δεν κουνούσε τίποτα , στη συνέχεια λίγο το χέρι και μιλάει σπαστά..”

Το εμβόλιο το πραγματοποίησε στο Εμβολιαστικό Κέντρο Σύρου (στο ΙΚΑ Ερμούπολης), έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού.

Στις 10:30 περίπου το πρωί της Παρσκευής, πραγματοποίησε το εμβόλιο -παρέμεινε σχεδόν όλο τον προβλεπόμενο χρόνο- στο κέντρο κι έφυγε οδηγώντας μηχανή προς την οικεία του στην περιοχή Ντελαγκράτσια.

Ευτυχώς που δεν τον έπιασε στην οδήγηση αυτό. Μόλις μπήκε μέσα, πήγε να κάνει έναν καφέ και κατέρρευσε. Ευτυχώς βρισκόταν εκεί η σύζυγος του και κάλεσε βοήθεια. Ήρθε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν βαρύ εγκεφαλικό- ισχαιμικό κι όχι αιμορραγικό σύμφωνα με την αξονική που έγινε. Το ισχαιμικό δημιουργείται από θρόμβους. Και το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει κατηγορηθεί ότι δημιουργεί θρόμβους. Εμείς δεν είμαστε γιατροί αλλά συνδυάζουμε τα γεγονότα. “, είναι τα λόγια κοντινού του προσώπου που δε δίστασε όπως είναι λογικό να συνδυάσει τα δύο γεγονότα . Εμβολίου και άμεσου εγκεφαλικού. Στο ίδιο μήκος κύματος κι απόψεων κινούνται και ο αδερφός αλλά και ο γιος του άτυχου συμπολίτη μας.

Η ανησυχία ωστόσο δεν σταματάει εδώ αφού ολόκληρο το νησί έχει θορυβηθεί από το γεγονός μιας που δεν είναι η μόνη πιθανή περίπτωση παρενεργειών από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Η γαλλική υπηρεσία ελέγχου φαρμάκων στη Γαλλία επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δύναται να προκαλέσει θρόμβωση και μάλιστα σε νεαρούς ανθρώπους χωρίς βεβαρημένο ιστορικό, κάποιοι από τους οποίους κατέληξαν.

«Neuf cas de thromboses (…) ont été déclarés», soit six de plus que la semaine précédente, indique l’ANSM, qui souligne que la balance bénéfice/risque reste «favorable». Parmi ces cas, «deux décès» ont été rapportés entre le 12 et le 18 mars.

Το ρεπορτάζ καταλήγει ” ας ελπίσουμε το γεγονός να ήταν μια απλή σύμπτωση κι όχι απόρροια του εμβολίου, αν και τα καταγεγραμμένα γεγονότα, άλλο δείχνουν.”

Πάντως στη Γαλλία ο αριθμός των θρομβώσεων από το συγκεκριμένο εμβόλιο τριπλασιάστηκαν σε 1 εβδομάδα (12-18/3/21) από 3 που ήταν σε 9 κρούσματα.Οι 2 πέθαναν. «9 κρούσματα θρομβώσεων(…) δηλώθηκαν», ήτοι 6 επιπλέον από την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με την ANSM..

dimpenews.com