Το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει 7 θανάτους και 30 κρούσματα από θρομβώσεις μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca.

Η γερμανική ιατρική ρυθμιστική αρχή έχει εντοπίσει 31 περιπτώσεις με θρομβώσεις από το AstraZeneca.Oι 9 από αυτούς πέθαναν. Στη Νορβηγία, 3 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας παρουσίασαν επίσης και ένας από αυτούς πέθανε. Συνολικά, η Νορβηγία ανέφερε 6 περιπτώσεις, τέσσερις πέθαναν. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στην Ιταλία, την Αυστρία κι αλλού. Στη Γαλλία αναφέρονται από την αρχή του εμβολιασμού αντίστοιχα « 12 κρούσματα και συνολικά 4 θάνατοι» από θρομβώσεις.3 νέες περιπτώσεις θρομβώσεων καταγράφονται που σχετίζονται με AstraZeneca,και 2 επιπλέον θάνατο μεταξύ 19-25/3/21 σύμφωνα με το (ANSM).

Για την Ελλάδα τα κατήγγειλε ο καθηγητής Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος Καθηγητή Παθολογίας-Ανοσολογίας Ιατρικής από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του Ε.Ο.Φ και μάλλον είναι η κορυφή του παγόβουνου τα όσα λέει…

Και τώρα οι Financial Times αναφέρουν ότι έχουν αναφερθεί 25 νέες περιπτώσεις θρόμβων αίματος, αυξάνοντας το σύνολο σε 30. Eπτά(7) άτομα πέθαναν από θρομβώσεις αφότου εμβολιάστηκαν με AstraZeneca στο Ηνωμένο Βασίλειο επί 30 ταυτοποιημένων περιπτώσεων μέχρι τώρα ανέφερε το Σάββατο το (MHRA). Επί των 30 περιπτώσεων ως τις 24 Μάρτη οι, «7 δυστυχώς πέθαναν », αναφέρει σε ανακοινωθέν το MHRA.

Την Πέμπτη το απόγευμα, η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης δημοσίευσε πληροφορίες που επιβεβαιώνουν 25 νέες περιπτώσεις σοβαρής και πολύ σπάνιας πήξης αίματος σε ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός από τις πέντε περιπτώσεις ελαφρύτερες από αυτές που είχε αναφέρει νωρίτερα αυτό το μήνα. Είπε επίσης ότι δεν είχε δει τέτοια αντίδραση σε ασθενείς που έλαβαν το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech.

Όπως σημείωσαν οι Financial Times στο άρθρο τους αυτές οι νέες υποθέσεις «αμφισβητούν την ιδέα ότι πρόκειται για καθαρά ευρωπαϊκό φαινόμενο».

Όπως με προηγούμενες περιπτώσεις η κύρια κατάσταση που προκαλεί τον συναγερμό ονομάζεται φλεβική θρόμβωση εγκεφαλικού κόλπου, θρόμβοι αίματος στις φλέβες που οδηγούν στον εγκέφαλο, μια απειλητική για τη ζωή επιπλοκή. Επιπλέον, στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε περαιτέρω επιτεύγματα στον αγώνα του για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού του, έγιναν 17 ακόμη αναφορές για το TVC αυτήν την εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

dimpenews.com

One thought on “Το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει 7 θανάτους και 30 κρούσματα από θρομβώσεις μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca.

Comments are closed.