Η Ν Κορέα εγκαθιστά διαβατήριο εμβολιασμού για επάνοδο στην κανονικότητα!!

Δεν είναι η Β Κορέα αλλά η Νότια Κορέα αυτή τη φορά που πρωτοστατεί σε ολοκληρωτικού τύπου πρακτικές….Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας είπε ότι μόνο άτομα με διαβατήριο εμβολίων θα επιτρέπεται να επιστρέψουν στην κανονική ζωή.

Η εισαγωγή ενός διαβατηρίου εμβολιασμού ή ενός «πράσινου περάσματος» θα επιτρέψει μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί να επιστρέψουν στην καθημερινή τους ζωή », δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Chung Sye-Kyun, αποκαλύπτοντας το νέο σύστημα πιστοποίησης εμβολιασμού COVID-19.

Πριν από το τέλος του μήνα, οι Νοτιοκορεάτες θα έχουν μια εφαρμογή που θα δείχνει την κατάσταση ανοσοποίησης ενός ατόμου.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού της Νότιας Κορέας ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 850.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού. Η κυβέρνηση ελπίζει να εμβολιάσει 12 εκατομμύρια ανθρώπους από έναν πληθυσμό σχεδόν 52 εκατομμυρίων έως τον Ιούνιο.

Άλλες χώρες έχουν ξεκινήσει συστήματα πιστοποίησης εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο το κράτος της Νέας Υόρκης έχει ένα τέτοιο πρόγραμμα, αλλά ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα ήθελε να εφαρμόσει ένα ομοσπονδιακό σύστημα διαβατηρίων.

Η ιδέα των διαβατηρίων εμβολίων παραμένει εξαιρετικά αμφιλεγόμενη λόγω ζητημάτων εμπιστευτικότητας και διακρίσεων, για να μην αναφέρουμε τη μαζική απειλή για τις πολιτικές ελευθερίες – με επικριτές του όπως τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντεσάντης να απορρίπτουν την ιδέα ως περιττό περιορισμό-πραβίαση των ελευθεριών των ανθρώπων.

Εν τω μεταξύ, άλλες χώρες ή οργανισμοί όπως η G7 και η Κίνα, εξετάζουν ένα παγκόσμιο ή καθολικό σύστημα διαβατηρίων εμβολιασμού.aubedigitale 5/4/21

dimpenews.com