Οι πρώτες ναυμαχίες στη Θάλασσα του Αζόφ: 5 ρώσικα πλοία κατεδίωξαν 3 ουκρανικά!!!

Τα πλοία FSB ακτοφυλακής φύλαξης συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θάλασσα του Αζόφ παρεμπόδισαν ουκρανικά . Άρχισαν κι οι μικροναυμαχίες.
Η ουκρανική πλευρά αναφέρει ότι 5 σκάφη του FSB της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν συντονισμένους ελιγμούς έναντι 3 ουκρανικών μικρών θωρακισμένων κι επανδρωμένων με πυροβόλα σκάφη.

Αυτό ανακοινώθηκε στη σελίδα Facebook από τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών της Μαύρης Θάλασσας Andriy Klymenko.

“Περιστατικό στη Θάλασσα του Αζόφ μεταξύ 3 MBAK (τύπου Gurza-M) του Ουκρανικού Ναυτικού και 5 πλοίων και ενός πλοίου της Ακτοφυλακής της Υπηρεσίας Συνόρων του FSB της Ρωσικής Ομοσπονδίας τη νύχτα της 14ης Απριλίου – 15, 2021.

Πηγές της έκθεσης της ομάδας παρακολούθησης BlaskSeaNews από τη Θάλασσα του Αζόφ:

Η νύχτα ήταν καυτή. Τουλάχιστον 5 σκάφη FSB πραγματοποίησαν συντονισμένους προκλητικούς ελιγμούς στα 3 MBAK μας. Η εντολή δόθηκε από το πλοίο προστασίας ακτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ν 734. Το πρωί όλα τα δικά μας επέστρεψαν. Σύμφωνα με πηγές, τη νύχτα ως απάντηση σε απειλές από ένα ρωσικό πλοίο, οι ναυτικοί μας έπρεπε να προειδοποιηθούν για την ετοιμότητά τους να χρησιμοποιήσουν όπλα. Μιλήσαμε … “, – γράφει ο Klimenko.

“Οι πληροφορίες ελέγχθηκαν από εμένα προσωπικά, το περιστατικό συνέβη 25 μίλια από το στενό, τα συνοδευτικά εμπορικά πλοία μας.”

Οι Ρώσοι αποφάσισαν να ελέγξουν το στρατηγικής σημασίας στενό του Κερτς…

Ο αποκλεισμός της Θάλασσας Azov εκλαμβάνεται από Ουκρανούς ως έχει ως μορφή επιθετικού πολέμου και είναι απέναντι σε αυτούς που έδωσαν γη και ύδωρ σε ΝΑΤΟ κι Αμερικανούς για να έχουν σε απόσταση βολής ως και τη Μόσχα…..
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που ήθελαν τη Ρωσία να κλείνει το Στενό του Κερτς έλαβαν μερική επιβεβαίωση χθες τη νύχτα 14 προς 15 Απριλίου.
Η Ρωσία μπλόκαρε επίσημα την παράκτια προειδοποίηση του Τμήματος Πλοήγησης και Χαρτογράφησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας 152/21, από τις 24 Απριλίου έως τον Οκτώβριο του 2021 με κατεύθυνση το Στενό Κερτς για στρατιωτικές ασκήσεις και αποκλείει διέλευση για ξένα και κρατικά στρατιωτικά πλοία από Azov και Μαύρη Θάλασσα.
Αυτή η απαγόρευση ισχύει όχι μόνο για Ουκρανία αλλά και για οποιαδήποτε τρίτη χώρα.
dimpenews.com