+18 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ Τζιχαντιστές της ΙSIS στο Σινά εκτέλεσαν Κόπτη χριστιανό!! Τον σκότωσαν γιατί έχτισε εκκλησία. Δεν αλλαξοπίστησε ως το τέλος!!!!ΒΙΝΤΕΟ

H Αίγυπτος θρηνεί.. Οι τζιχαντιστές για μια ακόμη φορά έδειξαν το πιο αποκρουστικό τους πρόσωπο.Τρομοκρατική ομάδα που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος διεκδικεί την εκτέλεση χριστιανού Κόπτη από τον Σινά και 2 άλλων γηγενών από φυλές.
Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε αργά το Σάββατο, ένας 62χρονος Κόπτης Χριστιανός από το Βόρειο Σινά που ονομάζεται Nabil Habashi Salama εκτελέστηκε στην έρημο από απόσπασμα δήμιων τζιχαντιστών.Σκότωσαν τον Nabil Habashi Salama επειδή ήταν χριστιανός και για το χτίσιμο μιας εκκλησίας στην πόλη Bir El Abd, αναφέρουν τοπικά μέσα..5 μήνες και 11 μέρες μετά την απαγωγή του το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε στις 17 Απριλίου 2021 το βίντεο εκτέλεσης του, λέγοντας πως τον σκότωσε γιατί έχτισε εκκλησία και για την υποστήριξή του στον Αιγυπτιακό στρατό.Το βίντεο περιέχει απειλητικά μηνύματα κατά χριστιανών της Αιγύπτου..


Μια ομάδα που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος (IS) διεκδίκησε την εκτέλεση ενός Κόπτη Χριστιανού και δύο από φυλές στο Σινά της Αιγύπτου, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε.

Η Κοπτική Εκκλησία, η οποία απαριθμεί με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς το 10-15% των 100 εκατομμυρίων του πληθυσμού της Αιγύπτου, την Κυριακή ταυτοποίησε τον Χριστιανό που σκοτώθηκε ως Nabil Habashi Salama, σύμφωνα με το AFP.

“Διατήρησε την πίστη μέχρι τη στιγμή που σκοτώθηκε”, ανέφερε σε δήλωση.

Σε ένα βίντεο 13 λεπτών που κυκλοφόρησε αργά το Σάββατο, ο 62χρονος Κόπτης από τον Μπιρ αλ-Αμπντ στο Βόρειο Σινά πυροβολήθηκε σε έρημο τοπίο από έναν τρομοκράτη που πλαισιώνεται από δύο άλλους που φέρουν όπλα.
«Όσο για εσάς τους χριστιανούς της Αιγύπτου, αυτό είναι το τίμημα που πληρώνετε για την υποστήριξη του αιγυπτιακού στρατού», δήλωσε ο δήμιος που εκτέλεσε τον άντρα στο βίντεο.

Δύο νεαροί φυλών του Σινά φάνηκαν επίσης να σκοτώνονται σε ένα άγονο, ερημικό τοπίο, με τους τζιχαντιστές να τους κατηγορούν ότι πολέμησαν μαζί με τον αιγυπτιακό στρατό.

Από την πλευρά της, η Mirna Nabil, κόρη του Nabil Habashi, είπε ως απάντηση στο μαρτύριο του πατέρα της: ένας πατέρας με το στεφάνι του μαρτυρίου στο όνομά σου, Κύριε. “

Η Μίρνα συνέχισε στην προσωπική της σελίδα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης: “Ως άντρας έζησε και ωςάντρας πέθανε … για την αγάπη του Κυρίου μας και της Αιγύπτου … και είναι με τον Χριστό σε ένα καλύτερο μέρος.”

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Εικόνα
Image

Η μαρτυρία του γιου για την απαγωγή

Σύμφωνα με την μαρτυρία του γιου του Nabil Habashi οι απαγωγείς τον τελευταίο Μάρτιο επικοινώνησαν με την οικογένεια και απαίτησαν λύτρα 3.000.000 λίβρες. Πρόσθεσε ότι οι απαγωγείς απελευθέρωσαν 1 άλλον χριστιανό τον “Bakhit Aziz Lamai”,που απήγαγαν στο Δυτικό Σινά αφού καταβλήθηκαν τα λύτρα..Δήλωσε πως η οικογένεια είχε δηλώσει το συμβάν στο αστυνομικό τμήμα του Bir al-Abed, αλλά οι αρχές έκλεισαν την αναφορά της απαγωγής και παριορίστηκαν στην καταγγελία κατ΄αγνώστων.

Εικόνα
τον κατηγόρησαν ότι συνεργαζόταν με τον Αιγυπτιακό στρατό

Οι 2 νεαροί Βεδουίνοι που επίσης εκτέλεσε η ISIS που κατηγορήθηκαν από τους τρομοκράτες ότι συνεργάστηκαν με τον αιγυπτιακό στρατό ως μέλη της πολιτοφυλακής των φυλών / Βεδουίνων.

Εικόνα

Το επίμαχο βίντεο παρουσιάζει επίσης επίθεση από 8 τρομοκράτες εναντίον άοπλων μελών φυλών, ισχυριζόμενοι ότι ήταν μέλη της πολιτοφυλακής των Βεδουίνων που δημιούργησαν ενέδρα στην περιοχή Al-Maghara στο Κεντρικό Σινά

Δεν κατασχέθηκαν όπλα, δεν έγινε ένοπλη σύγκρουση τους σκότωσαν εν ψυχρώ.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

To Υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε το θάνατο 3 τρομοκρατών και ταυτοποίησε 3 άλλους τρομοκράτες που ενέχονται σ’ απαγωγή,δολοφονία του Κόπτη χριστιανού στο Β Σινά.

dimpenews.com