Ο Τατάρ ζητά από Βρετανία να υποστηρίξει το σχέδιο του για 2 κράτη στην Κύπρο. Η παλαιστινιοποίηση του κυπριακού.. Ιεροσόλυμα: Έγινε της Δαμασκού. Μετά από 13 μέρες συγκρούσεων στην Πύλη Δαμασκού στην Ιερουσαλήμ στο τζαμί Αλ Ακσά οι αρχές επέτρεψαν στους Παλαιστίνιους την πρόσβαση!Έπεσε η Αγία Πόλη αφού απώλεσε το διεθνές της στάτους και έπεσε η Οικουμένη όλη…Γενικευμένη απαγόρευση ή παρεμπόδιση κάθε λατρείας.

Ο Τατάρ ζητά από Βρετανία να υποστηρίξει το σχέδιο του για 2 κράτη στην Κύπρο. Η παλαιστινιοποίηση του κυπριακού..

Το 1947 ο ΟΗΕ αποφάσισε τον διαχωρισμό της υπό βρετανικής κατοχής Παλαιστίνης σε δύο διαφορετικά κράτη εκεί που μέχρι τότε υπήρχε η Παλαιστίνη. Ο Τατάρ παραμονές τις πενταμερούς στη Γενεύη ζητά επανάληψη του βρετανικού σχεδιασμού στην Κύπρο όπου de facto υφίσταται η διχοτόμηση. Τότε ο ΟΗΕ προέβλεπε : Παλαιστινιακό και Ισραηλιτικό κράτος χθες η βρετανική εφημερίδα η Sunday Express φιλοξένησε συνέντευξη του αρχηγού του ψευδοκράτους στην Κύπρο Ersin Tatar που καλεί τον Boris Johnson και την κυβέρνηση του ν΄αποδεχθεί και να υποστηρίξει τη λύση που προτείνει αυτή των 2 κρατών.Ζητά από την Βρετανία να προχωρήσει σ΄αναγνώριση του ψευδοκράτους εκμεταλλευόμενη το Βrexit.. Η παλαιστινιοποίηση του κυπριακού προ των πυλών.

Βγαίνοντας επίσης από βρετανική κατοχή η Κύπρος ουσιαστικά έγινε νέα Παλαιστίνη με de facto διχοτόμηση και ουσιαστικά 2 κράτη υφιστάμενα κι ας μην είναι το ένα αναγνωρισμένο από τη διεθνή κοινότητα.. Άρωμα Αγγλίας…Ωστόσο υπάρχει η περίπτωση να φαίνονται οι Τούρκοι αμετακίνητοι στα 2 κράτη για να υιοθετηθεί τελικά το σχέδιο Ανάν από την πίσω πόρτα για διζωνική διακοινοτική ομοσπονδία και να είμαστε κι ευχαριστημένοι…..

Μια άλλη πτυχή του παλαιστινιακού είναι ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν θα έπρεπε να έχει τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ ακριβώς εξαιτίας της σπουδαιότητας της Ιερής Πόλης για τις τρεις θρησκείες που ανακηρύχθηκε ως «διεθνή ζώνη» η οποία να διοικείται από το αρμόδιο Συμβούλιο του ΟΗΕ.Η απόφαση του Ισραήλ που μετέφερε την πρωτεύουσα του στην Ιερουσαλήμ και η αναγνώριση της ως τέτοιας από ΗΠΑ και κάποιες χώρες κατά κύριο λόγο, παραβιάζει το ψήφισμα 476 του Συμβουλίου Ασφαλείας το οποίο, στις 30 Ιουνίου του 1980, κήρυσσε άκυρα και μη γενόμενα όλα τα υιοθετημένα από το Ισραήλ μέτρα που «τροποποιούν τον γεωγραφικό, δημογραφικό και ιστορικό χαρακτήρα της Αγίας Πόλης».

Μετά την Πτώση της Αγίας Πόλης της Ιερουσαλήμ που παραβιάστηκε μονομερώς καταχρηστικά κι αυθαίρετα το διεθνές στάτους της προστασίας για τους 3 μονοθεισμούς παραβιάστηκε ή παρεμποδίστηκε πολλαπλώς παγκοσμίως και η ελεύθερη άσκηση λατρείας.Κατάργηση θησκευτικών ελευθεριών παγκοσμίως …Το προσωπικό ασφάλειας στους ναούς που παρεμποδίζουν πιστούς να τελέσουν τα προβλεπόμενα από τ΄Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Σύνταγμα ν’ ασκήσουν ελεύθερα κι απρόσκοπτα το δικαίωμα της λατρείας στην κορυφαία εορτή της Ορθοδοξίας και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος θυμίζει ισραηλινές αρχές που παρεμποδίζουν την πρόσβαση στο Αλ Ακσά……Απλός συνειρμός….

Αφού έπεσε η Αγία Πόλη και από το διεθνές στάτους που είχε τώρα κατοχυρώθηκε ουσιαστικά ως πρωτεύουσα του Ισραήλ παρά το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ έπεσε κι ο κάθε ναός….στην Οικουμένη….Απαγόρευση θρησκείας άσκηση της λατρείας τώρα όχι μόνο στο αλ Ακσά αλλά αυτό το μέτρο επιβλήθηκε οριζοντίως σε όλον τον κόσμο με αφορμή την υγειονομική κρίση….

Μετά από 13 μέρες συγκρούσεων γύρω από την πύλη της Δαμασκού στην Ιερουσαλήμ οι Παλαιστίνιοι πέτυχαν να εξαναγκάσουν την ισραηλινή αστυνομία ν΄ανοίξει και πάλι την περιοχή και να καταργήσεις τα σιδερόφρακτα εμπόδια που κάλυπταν την επίμαχη ζώνη.

Είπαν ότι μέσα στη νύχτα της (25/05) οι Ισραηλινοί αφαίρεσαν όλα τα μεταλλικά εμπόδια που εμπόδιζαν τους νεαρούς Παλαιστίνιους να κάθονται στα σκαλοπάτια της πλατείας της Πύλης της Δαμασκού ένα μέρος δημοφιλές για τους νέους μετά τις βραδυνές προσευχές στο τζαμί Al-Aqsa κατά το μήνα του Ραμαζανίου.

Η αστυνομία τοποθέτησε τις μπάρες την α΄ μέρα του Ρμαζανιού που άρχισε στις 13 Απρίλη στη συνέχεια συγκρούστηκε με τους νέους κάθε βράδυ, από τότε και μετά όταν προσπαθούσαν να καθίσουν στις σκάλες. Οι συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ επιδεινώθηκαν, με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις να εξαπλωθούν στα προάστια και τη Δυτική Όχθη.

Στο τέλος, η ισραηλινή αστυνομία παραιτήθηκε και αφαίρεσε το μεταλλικό φράγμα και άνοιξε ξανά την πλατεία στους κατοίκους της πόλης αφού αποσύρθηκε από την περιοχή, σύμφωνα με μάρτυρες.

dimpenews.com