Τι ζούμε! Το κεφάλαιο να μιλάει για αλτρουισμό! ( μ΄αφορμή τον εμβολιασμό) “Ανθεκτικός καπιταλισμός” και εύθραστοι πολίτες, εύθραστη νόμοι, εύθραστη δημοκρατία!!

Τι ζούμε! Το κεφάλαιο να μιλάει για αλτρουισμό. Εννοώ για τον αλτρουιστικό όπως τον λένε και τον θέτουν εμβολιασμό, για τον άλλον….Το κεφάλαιο ας προχωρήσει πρώτα σε μια αταξική κοινωνία σε μια δίκαιη αναδιανομή έστω του πλούτου ας πάψει να εκμεταλλεύεται κάθε συγκυρία για να ξεθεμελιώνει τα εργασιακά κεκτημένα αιώνων με τελευταίο θύμα το 8ωρο και μετά ας παραδώσει μαθήματα κοινωνικής ηθικής και συντροφικής αλληλεγγύης. Ας βγει από το ΝΑΤΟ ας πάψει να χώνεται σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους Ιράκ, Συρία, Λιβύη,Υεμένη, Ουκρανία ή Γιουγκοσλαβία στο πρόσφατο παρελθόν με σκοπό τον γεωστρατηγικό επεκτατισμό των δυνάμεων που το συντηρούν δια ροπάλου στις πλάτες των λαών και μετά ας μιλήσει για αλτρουιστικό εμβολιασμό για να γίνει και πιστευτό.Ας πάψει να λεηλατεί πετρέλαιο, αέριο πρώτες ύλες από Αφρική, Μ Ανατολή, Λατινική Αμερική και μετά ας αρχίσει κηρύγματα περί ηθικής. Το κεφάλαιο ας βγει πρώτα από το ΝΑΤΟ τον άξονα των πολέμων και της πυρηνικής απειλής και μετά ας διδάξει αλτρουσιμό….

Ας πάψει να μεταμορφώνει τις δημοκρατίες σ’ολιγαρχίες και υγειονομικές χούντες ολοκληρωτικά καθεστώτα ας σεβαστεί πρώτα τα Αναφαίρετα Ανθρώπινα Δικαιώματα και μετά ας μιλήσει για αλληλεγγύη κι αλτρουισμό. .Το κεφάλαιο έχει κάποια σχέση με φαρμακοβιομηχανίες, με μετοχές, με χρηματιστήρια ή άδολα ενδιαφέρεται για ανθρωπιστικούς και μόνο λόγο για την υγεία; ή καλύπτεται από τον όρο φιλάνθρωποι ολιγάρχες;;;

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, στις 26 Ιανουαρίου, διακηρύχθηκε «ένας ανθεκτικός καπιταλισμός». Ένα πρόσφατο νομοσχέδιο ονομάζεται “Κλίμα και ανθεκτικότητα”. ”Ανθεκτικότητα παντού, αντίσταση πουθενά αναφέρει η monde-diplomatique κι αναρωτιέται: μέχρι που θα φτάσετε εφαρμόζοντας νέους καταναγκασμούς; Πώς θα τους κάνετε να φαίνονται δικαιολογημένοι, ακόμη και ωφέλιμοι, για να διασφαλίσουν την κοινωνική τους αποδοχή; Η προσφυγή στις γνωστικές επιστήμες επιτρέπει τον οπλισμό των δημόσιων πολιτικών για το σκοπό αυτό και τη διαμόρφωση της συμπεριφοράς μας. Αυτό απεικονίζεται στην αξιολόγηση της «ανθεκτικότητας». ”

To ερώτημα είναι αν ένας ανθεκτικός καπιταλισμός έχει ανάγκη από εύθραστους πολίτες, εύθραστη κοινωνία, εύθραστους νόμους…..

dimpenews.com