Ο συριακός στρατός ετοιμάζεται να επιτεθεί στην πόλη Umm Batnah κοντά στο όρος Μερόν πλησίον γραμμής διαχωρισμού με Ισραήλ στο Γκολάν!!!

Ο συριακός στρατός ετοιμάζεται να επιτεθεί στην πόλη που βρίσκεται στη γραμμή διαχωρισμού με Ισραήλ κοντά στο όρος Μερόν όπου έγινε η πολύνεκρη καταστροφή με τους υπερορθόδοξους Εβραίους.Ο συριακός στρατός είναι έτοιμος να επιτεθεί στην πόλη Umm Batnah, που βρίσκεται στην ύπαιθρο της συριακής επαρχίας της al-Quneitra, πλησίον της γραμμής διαχωρισμού των δυνάμεων με τα κατεχόμεν υψίπεδα του Γκολάν της Γαλιλαίας μεταφέρουν συριακές πηγές . Η απόφαση να εξαπολύσει μια επίθεση στο εσωτερικό της πόλης ελήφθη μετά από μια σκληρή επίθεση κατά ενός σημείου ελέγχου των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. Το σημείο ελέγχου βρίσκεται κοντά στην Umm Batnah, και δέχθηκε επίθεση από αταυτοποίητους ενόπλους στις 30 Απρίλη. Ένας κάποιος αριθμός μελών του Συριακού Στρατού σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά την επίθεση .Μετά την επίθεση ο συριακός στρατός βομβάρδισε την πόλη από τις θέσεις του στο γειτονικό ύψωμα του al-Sha’ār.

Ο στρατός ήδη παγίδευσε την πόλη. Οι πολίτες εξουσιοδοτήθηκαν να βγουν από την πόλη την 1η Μάη. Σύμφωνα με τοπικές πηγές οι προσπάθειες είναι σ΄εξέλιξη για ν΄αποφευχθεί μια κοστοβόρα αιματηρή σύγκρουση. Οι πρεσβύτεροι οι δημογέροντες του Umm Batnah συναντιούνται με τους αξιωματικούς του συριακού στρατού που επιθυμούν να εκδιώξουν όλους τους μαχητές/τρομοκράτες σε περιοχές που κρατούνται από την ”αντιπολίτευση” στη βόρεια Συρία. Τις τελευταίες εβδομάδες, μια σειρά επιθέσεων στόχευσαν μέλη υπηρεσιών και πολίτες στην ύπαιθρο al-Quneitra. Οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις έλαβαν χώρα κοντά στο διαχωρισμό των δυνάμεων. Η σοβαρή δράση που πραγματοποιήθηκε στο Umm Batnah δείχνει ότι ο SAA είναι αποφασισμένος να τερματίσει το χάος στην επαρχία al-Qantara.

dimpenews.com