Σφαγή στην Κολομβία. Νεκροί 31 διαδηλωτές,800 τραυματίες, 86 εξαφανισθέντες.Οι Αμερικανοχούντες, οι μπανανίες σκοτώνουν!!!ΣΦΑΓΗ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ COVID19. ΒΙΝΤΕΟ +18

Σφαγή στην Κολομβία.. Το καθεστώς έριξε κατά πλήθους. Νεκροί 31 διαδηλωτές 86 εξαφανισθέντες και πάνω από 800 τραυματίες.Οι Αμερικανοχούντες σκοτώνουν!!Σφαγή προς παραδειγματισμό όλων των καταπιεσμένων λαών κι ειδικά σε μια περίοδο που έχει επικρατήσει ο παγκόσμιος ολοκληρωτισμός με πρόσχημα το covid19!Το καθεστώς κατέστειλε αιματηρά διαδηλώσεις κατά μιας φορολογικής μεταρρύθμισης που αποσύρθηκε και που μετεξελίχθηκε σε γενικευμένη διαμαρτυρία κατά της φιλελεύθερης κυβέρνησης. Κατηγορείται ότι επιτέθηκε στα μεσαία στρώματα. Βίαιες συγκρούσεις σε Bogota, Cali, Medellin και στο Pasto.Στις 4 Μαίου αναφορές έκαναν λόγο πως η χούντα βαπτισμένη δημοκρατία του φιλελεύθερου δυνάστη Πινοσέτ Ivan Duque αντιμετώπισε με πραγματικά πυρά τον λαό. Η αστυνομία άνοιξε πυρ και έκαψε σπίτια. Σε ένα 24ωρο πάνω από 20 νεκροί και 800 τραυματίες. Ένας απολογισμός που επιβαρύθνηκε όσο περνούσαν δραματικά οι ώρες και που ήρθε να προστεθεί στον ήδη βαρύ των προηγούμενων ημερών...Στην πόλη Cali οι αρχές έκοψαν τις επικοινωνίες,το Internet και το ηλεκτρικό και διέπραξαν ακρότητες!  3000 στρατιώτες κι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην πόλη Cali.Οι ΗΠΑ στηρίζουν τους εγκάθετους φονιάδες τους. Το ΥΠΕΞ ΗΠΑ με ανακοινωθέν στις 4 Μαίου και μετά το πογκρόμ αναφέρει: ”Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Κολομβίας να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κατάσταση μέσω πολιτικού διαλόγου. “Οι συγκρούσεις μαίνονται από 28 Απρίλη αλλά έφθασαν σε αποκορύφωμα..

Το νομοσχέδιο που άναψε φωτιές αφορούσε ειδικότερα με την επέκταση του ΦΠΑ σε νέα προϊόντα, αλλά και προέβλεπε τη φορολόγηση ατόμων που κερδίζουν το αντίστοιχο ποσό άνω των 656 δολαρίων το μήνα. Ένα σκληρό μέτρο σε μια χώρα όπου ο ελάχιστος μισθός είναι μόνο 248 $ και της οποίας το ΑΕΠ μειώθηκε 6,8% το 2020, με ανεργία στο 18,1% το Φεβρουάριο. Όπως ήταν επόμενο, το κείμενο απορρίφθηκε από την αντιπολίτευση, τα συνδικάτα, τους ακαδημαϊκούς και άλλους τομείς που το έκριναν ακατάλληλο και δυσμενές για τη μεσαία τάξη. Ακόμη και το κυβερνών κόμμα και οι σύμμαχοί του έχουν εκφράσει κριτική.

Εικόνα

Γενικότερα, η χώρα εξαντλείται: διέρχεται ένα τρίτο κύμα μολύνσεων με περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 75.000 θανάτων. Από την πλευρά της οικονομίας, το ποσοστό φτώχειας ανεβαίνει στο 42,5%.

Οι πρώτες διαδηλώσεις άρχισαν στις 28 Απριλίου με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε πολλές πόλεις της χώρας. Άλλες, λιγότερο εκτεταμένες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν τις επόμενες ημέρες. Η καταστολή εντατικοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο: τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 800 άλλοι τραυματίστηκαν. Επιπλέον, 431 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αναταραχής σε μερικές από τις διαδηλώσεις, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν ειρηνικές.


Υπό την πίεση των διαδηλώσεων, ο Ivan Duque ανακοίνωσε την Κυριακή το απόγευμα την απόσυρση της φορολογικής μεταρρύθμισης.Παρά την ανακοίνωση της απόσυρσης, οι διαδηλωτές πάλι βγήκαν στους δρόμους της Μπογκοτά, τη Δευτέρα 3 Μαΐου το πρωί, εμποδίζοντας την κίνηση σε ορισμένες λεωφόρους. Η Εθνική Επιτροπή Απεργίας, στην αρχή της αρχικής κινητοποίησης, κάλεσε σε διαδηλώσεις ξανά την Τετάρτη, αν και οι περισσότερες μεγάλες πόλεις υπόκεινται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της υγειονομικής κρίση.

Ο Υπουργός Οικονομικών παραιτήθηκε τη Δευτέρα. Στρατός αναπτύχθηκε στους δρόμους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον Duque, οι στρατιώτες είναι εκεί για να πολεμήσουν “εκείνους που μέσω βίας, βανδαλισμού και τρομοκρατίας φοβίζουν την κοινωνία”.

Αρκετές ΜΚΟ, διεθνείς οργανισμοί και η αντιπολίτευση έχουν καταγγείλει πράγματι μια δυσανάλογη καταστολή. Μια καταστολή που είναι πιθανό να συνεχιστεί τις επόμενες ώρες: στην πρωτεύουσα, 16 αστυνομικά τμήματα δέχτηκαν επίθεση την Τρίτη το βράδυ από δεκάδες ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές.

According to the United Nations Office in Colombia, although most fatalities were reported in Cali, there have been deaths in Ibagué, Tolima, Pereira, Risaralda, Soacha, and Cundinamarca.

Η τηλεόραση είναι ο παραμορφωτικός καθρέφτης. όταν βγαίνει στο λαό μια χαρά κύριος φαίνεται δεν δείχνει αιμοσταγής ο Duque.

«Μερικοί δίνουν την εντολή για τη σφαγή, και άλλοι την εκτελούν», δήλωσε ο γερουσιαστής Arias μέσω του Twitter.

«Ο Duque συμπεριφέρεται σαν να είχε άδεια να σκοτώσει», λέει ο πολιτικός. Έχουν αναφερθεί 1443 περιπτώσεις αστυνομικής βίας, τουλάχιστον 31 δολοφονίες και 814 αυθαίρετες κρατήσεις.

Η γνωστή κολομβιανή τραγουδίστρια Shakira, στο Twitter

“Είναι απαράδεκτο για μια μητέρα να χάσει το μόνο της παιδί από τη βιαιότητα”, δήλωσε η Shakira μέσω του Twitter. “Οι σφαίρες δεν μπορούν ποτέ να σιωπήσουν τη φωνή εκείνων που υποφέρουν.” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στην Κολομβία, παρόλο που οι περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν στο Cali, υπήρξαν θάνατοι στην Ibagué, το Tolima, το Pereira, το Risaralda, το Soacha και το Cundinamarca.

dimpenews.com