Μακελειό: 30 μαθήτριες σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν από επίθεση σε σχολείο στο Αφγανιστάν!

30 κορίτσια δολοφονήθηκαν, 80 τραυματίστηκαν σ΄ένα ακόμη μακελειό στο Dasht-i-Barchi στο Αφγανιστάν .Η 3η στοχευμένη επίθεση σε ένα δημοτικό σχολείο στην πιο υπανάπτυκτη αλλά πολυπληθείσα γειτονιά της Καμπούλ. Πόσα αθώα παιδιά πρέπει να δολοφονηθούν; Μια έκρηξη κοντά σε ένα γυμνάσιο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, άφησε τουλάχιστον 30 ανθρώπους νεκρούς και δεκάδες ακόμη τραυματίες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε καθώς οι μαθητές φεύγουν από το κτίριο το Σάββατο, με εικόνες στα κοινωνικά μέσα που δείχνουν εγκαταλελειμμένες σχολικές τσάντες στο δρόμο.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν κορίτσια, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.

Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεση στο Dasht-e-Barchi – μια περιοχή που συχνά πλήττεται από Σουνίτες Ισλαμιστές μαχητές.

Η γειτονιά φιλοξενεί πολλούς από την μειονοτική κοινότητα της Hazara, οι οποίοι είναι Μογγολικής και Κεντρικής Ασίας καταγωγής και είναι κυρίως Σιίτες Μουσουλμάνοι.

Εικόνα

Ο ακριβής στόχος της επίθεσης του Σαββάτου είναι ασαφής.

Η Najiba Arian, εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το σχολείο που διοικείται από την κυβέρνηση ήταν μεικτό για αγόρια και κορίτσια.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν κορίτσια, σύμφωνα με την κ. Arian.

Εικόνα

Αρκετοί μάρτυρες περιέγραψαν ότι άκουσαν τρεις ξεχωριστές εκρήξεις, ενώ μια γυναίκα είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι είχε δει “πολλά ματωμένα σώματα σε σκόνη και καπνό”.

«Είδα μια γυναίκα να ψάχνει τα πτώματα και ν’ αναζητά την κόρη της», είπε η γυναίκα, Ρέζα. “Στη συνέχεια, βρήκε το ματωμένο πορτοφόλι της κόρης της, κι μετά λιποθύμησε και έπεσε στο έδαφος.”

Η επίθεση επέρχεται με φόντο την αυξανόμενη βία καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποσύρουν όλα τα στρατεύματά τους από τη χώρα έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Εικόνα

Η γειτονιά κατοικείται από μέλη της εθνικής μειονότητας Hazara στο Αφγανιστάν. Ως οπαδοί του σιιτικού Ισλάμ, η ομάδα του Ισλαμικού Κράτους (IS) τους βλέπει ως αιρετικούς και έχει πραγματοποιήσει μια εκστρατεία, επιτίθεται στους πιο ευαίσθητους στόχους.

Δεκάδες έχουν σκοτωθεί σε βομβαρδισμούς σε αθλητικές αίθουσες, πολιτιστικά κέντρα και ειδικότερα σε χώρους εκπαίδευσης.

Εικόνα

Πέρυσι, και το 2018, οι βομβιστές αυτοκτονίας IS έπληξαν τα κέντρα διδασκαλίας στην περιοχή σκοτώνοντας περισσότερα από 70 άτομα.

Το IS συνεχίζει να πραγματοποιεί δολοφονίες και βομβαρδισμούς στην Καμπούλ και στην πόλη Jalalabad, παρά το γεγονός ότι έχασε πρόσφατα μεγάλο μέρος του εδάφους που κάποτε ελέγχει στα ανατολικά της χώρας.

Εικόνα
Εικόνα

dimpenews.com